Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

mi tez sie nie chce ale trzeba :D w sumie mebelki moge polejowac wiosna bo w kwietniu byly olejowane a wstawiam je do pokoju rekreacyjnego. tylko duzy stol musi byc zaolejowany, bo nie byl ani zeszlej jesieni ani wiosna konserwowany a byl wystawiony caly sezon na tarasie, my mamy taras otwarty.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu :hug: :hug: :hug:

Kwiatuchy http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flowers/smileys-flowers-719593.gif za to że mnie tak długo u Ciebie nie było :(

Ale sama wiesz ile mam teraz latania :bash:

Lampa jest PRZEŚLICZNA!!!

a tulipanów mam chyba podobną ilość :rotfl:, tylko ani jeden jeszcze nie wsadzony :lol2:

Buziaki jeszcze raz i zmykam :bye:

Aguś :hug::hug::hug:

Posadziłam dzisiaj reszte tulipanów, narcyze, czosnki razem tego było ze 200 cebulek i dalej mi mało, mam jeszcze kilka rabat, gdzie bym chetnie posadziła :lol2:

Taki dom z widokiem na morze, może w następnym wcieleniu uda mi sie zbudować, dla mnie bajka

http://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/579122_10150746509513654_94300828653_9291607_1273186415_n.jpg

http://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/522052_10151551723205603_210740790602_23787302_855837345_n.jpg

156527_397027766996498_130796890286255_1216061_1597982844_n.jpg

Zdjecia ukradłam od Anuli05

Uwielbiam takie wielkie pzreszklenia, oczywiście nie na osiedlu domków jednorodzinnych i działce 800 m2, ale tak na zboczu z widokiem na morze i ogromniasta działką bym chciała :)

Marzenia się spełniają, więc do dzieła Ala :lol2:

Edytowane przez emiranda

Ja też, od kiedy oglądam "wielkie projekty":lol2: uwielbiam takie przeszklenia :yes:

Niestety, za każdym razem, jak wyobrażam sobie swoją rodzinę w takim domu, od razu mam wizję śladów małych rączek na wysokości 1 m - po całej szerokości ;)

a jeszcze psa byśmy kiedyś chcieli....

Nihiru, a magiczne ściereczki do mycia okien samą ciepła wodą znasz? Zostawia się mokrą szybę, a po wyschnięciu jest jak kryształ. Ma je Vilede i Jan Niezbędny też.

Nihiru, a magiczne ściereczki do mycia okien samą ciepła wodą znasz? Zostawia się mokrą szybę, a po wyschnięciu jest jak kryształ. Ma je Vilede i Jan Niezbędny też.

odkąd poleciłam jej mojej pani do sprzątania jest nimi zachwycona. A jaka to oszczędnośc dziewczyny! od kilku tygodni zerowe zuzycie płynów do szyb i ręczników papierowych. No i zero smug :jawdrop:

A jaka nazwa tych ściereczek??????

Ja mam 4 koty w domu, ale one raczej na oknach nie siedzą, raczej śpią na krzesłach w jadalni :) I postawiłam im ich drapaczek na oknie balkonowym i jak chcą oglądać, to tam się układają :) No, ale moje koty są wychodzące :)

Nihiru i ja bym się paluszkami dzieci zupełnie nie przejmowała w koncu takie ich prawo ja nigdy swojego dziecka w niczym nie ograniczałam. :)

Tarcia przeszklenia sa boskie, ale własnie tylko na stromym brzegu morza, bo raczej tam nikt Cię nie będzie podglądał. Dla mnie salon, kuchnia i jadalnia mogłyby mieć duże przeszklenia i to nawet bez zasłon, ale sypialnie wolałabym miec bardziej intymne :), ale to juz chyba z innym mężem, bo mojemu obecnemu, takie rozwiązania się zupełnie nie podobają :(

Edytowane przez emiranda

Emiranda, moje koty są też wychodzące. Mają drzwiczki, więc te spacery same kontrolują. To jednak nie przeszkadza, że kotka wracając po deszczu, toaletę uwielbia robić zimą na fotelu przed kominkiem, a latem na którymś parapecie. Możesz sobie wyobrazić jak to potem wygląda. Zimą wychodzą tylko na krótkie spacerki najczęściej siedzą na oknach i dziudźgają nosami szyby.

Ściereczki – fotki zrobiłam :p

CleanSmart(German)-01.jpgHippo.jpgJan_Niezbedny-01.jpgJan_Niezbedny-02.jpg Tak łatwiej rozpoznać w sklepie.

Mam 4 różne. CleanSmart jest niemiecka i absolutnie ponad wszelką konkurencję. Kupiona w Niemczech za prawie 7 euro. Mam jedną, którą używam już 10 lat. Ciągle piorę i to w max temperaturze. Nadal jest biała, choć bardzo pomięta i działa najlepiej ze wszystkich.

Hippo, bladoniebieskie są lepsze od Jana Niezbędnego i Viledy.

Oczywiście Jan Niezbędny i Vileda, której opakowania nie mam.

:wiggle:

Dzięki Pestko, z pewnościa którąś nabędę :)

Ostatnie dwa dni spędziłąm na sprzataniu domu i ogrodu, cięzko się napracowałam, wysprzatałam garaż pierwszy raz po przeprowadzce, przeniosłam lodówkę z garażu do spiżarki (sama :lol2:) w bardzo prosty sposób cha może ktos zgadnie :)

Zrobiłąm porzadek w spiżąrce, wygrabiłam liście w ogrodzie i pomalowałam taras, a teraz ide świetowąc imieniny Mi (upiekłam babke makową) :)

Jeśli nie na kółkach... to ja bym dała pod nóżki kawałek skóry ze słoniny/boczku.. ślizga się każdy wielki mebel jak po lodzie...

Można dać też mokrą ścierkę... albo coś śliskiego.. np filc...

A Ty Alu co i jak zrobiłaś...

No i ja miałam taaaakie plany w stosunku do dzisiejszej pracy... ale w sumie nic a nic nie zrobiłam, tylko na mądrym wykładzie byłam...