emiranda 02.10.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) a ja wam powiem co jest najlepsze na świecie: sadzone z kaszą gryczaną i buraczkami. basta! Buraczki z kasza się zgodzę, ale do tego zrazy wołowe tylko i wyłacznie, ja nie przepadam za spiegeleier Cebulka do buraczków to zbrodnia O śmietanie nie wspomnę. A kasza gryczana - mniam! Aniu buraczki bez cebuli i śmietany to zbrodnia, a przynajmniej bez cebuli To jak podsamażasz buraczki ??????? U mnie cebulę się do wszystkiego dodaje Edytowane 2 Października 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 rybe najbardziej lubie z kiszona kapustka po mojemu lub z biala surowka lub marchewka z ananasem. szpinaku nie lubimy do mies roznie, czasem to mizeria z koperkiem i szczypiorkiem, surowka z pory, buraczki, falsolka szparagowa, kalafior, ogoreczki kiszone, korniszonki, brokuly lub mix warzyw na patelnie - te dwie ostatnie szczegolnie do indyka w sosie serowym plesniowym z ryzem lub poledwicy wolowej w smietanowym sosie z zielonym pieprzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 jajko sadzone tylko i wylacznie do swiezych mlodziutkich ziemniaczkow z koperkiem i do tego maslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Cebulka do buraczków to zbrodnia O śmietanie nie wspomnę. A kasza gryczana - mniam! cebulke uzywam tylko do buraczkow zasmazanych a do takich na zimno to oczywiscie ze zbrodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 My do ryby kiedys tez tylko surówkę z kiszonej kapusty robilismy, ale ostatnio, w wielu reaturacjach podaje sie własnie łososia ze szpinakiem ja go robię w szczególny sposob, nam smakuje , a tak podobne warzywa jak Ty robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 02.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ależ nabrałam ochoty na buraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 jajko sadzone tylko i wylacznie do swiezych mlodziutkich ziemniaczkow z koperkiem i do tego maslanka Dokładnei tak u mojej Mamy się robiło cebulke uzywam tylko do buraczkow zasmazanych a do takich na zimno to oczywiscie ze zbrodnia Buraczki na zimno najlepiej lubie z chrzanem oczywiścei bez cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 szpinaku probowalam kilka razy i nie moge sie przekonac, nie smakuje i tyle. dla mnie to gotowane doprawione liscie. a do ryby musze miec przeciwsmaka slodko kwasnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dokładnei tak u mojej Mamy się robiło Buraczki na zimno najlepiej lubie z chrzanem oczywiścei bez cebuli u nas buraczki z chrzanem to zawsze na wigilie sie jada do kolacji i gotowanego karpia. i tym sposobem od jesieni dotarlismy do menu swiatecznego:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Podsmażam same buraczki. Cebulę dodaję do wielu rzeczy, ale z buraczkami mi się kłóci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ależ nabrałam ochoty na buraczki nie dosc ze smaczne, kolorowe to jeszcze zdrowe. ja lubie pic tez warzywny sok z burakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Podsmażam same buraczki. Cebulę dodaję do wielu rzeczy, ale z buraczkami mi się kłóci. hehe tak jak szpinak sie kloci z moim podniebieniem a tak robione buraczki z cebulka wynioslam z domu rodzinnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 u nas buraczki z chrzanem to zawsze na wigilie sie jada do kolacji i gotowanego karpia. i tym sposobem od jesieni dotarlismy do menu swiatecznego:lol2: No to co dziewczyny gotujecie na święta W koncu to juz niedługo trzeba mennu przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.10.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 nie dosc ze smaczne, kolorowe to jeszcze zdrowe. ja lubie pic tez warzywny sok z burakami Ano zdrowe. Ale to taki skutek uboczny tego, że smaczne. Wiecie jak się paskudnie czułam, gdy w ciąży buraczki powodowały niezwykle bliskie spotkania z muszlą wc Dramat. hehe tak jak szpinak sie kloci z moim podniebieniem a tak robione buraczki z cebulka wynioslam z domu rodzinnego A ja uwielbiam szpinak No właśnie, u mnie w domu buraczki były zawsze same. Teściowa z kolei oprócz cebuli dodaje jeszcze papryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.10.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Alu tak na szybko bo oczy mam już na zapałkach Za targanie lodówki powinnaś dostać po głowie Teraz Cię nic nie boli, ale takimi wyczynami pracujesz nad kolejnym poważnym atakiem bólem , potem wystarczy że źle staniesz, zrobisz za szybki ruch, albo Cię przewieje a takie kombinacje z pralką się zsumują i znowu będziesz cierpieć Rany przejść z tarasem współczuję Proszę o siebie dbać !!!!!!! Ja też się wreszcie zabieram za moje cebule Paniom do sprzątania od zawsze mówiłam nie -ale kurcze PAN do sprzątania to już zupełnie inna sprawa :cool: Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No to co dziewczyny gotujecie na święta W koncu to juz niedługo trzeba mennu przygotować u nas rodzinnie kazdy cos przygotowuje ja robie: schab ze sliwka, indyka w sosie smiet-grzybowym ,zupe grzybowa, bigos, pieprzno-paprykowe matijasy octowe bez skorki marynowane w zalewie mojego pomyslu sernik i piernik a reszta reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Aga, ale miałaś juz iśc spać jak czytałam na Twoim watku , nawet nie wiesz jak prosto się przenosi lodówkę na niebieskim wózku Ikea, polecam, nic mnie nie boli, to malowanie tarasu i przeboje z nim oraz sadzenie cebulek mnie wykonczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 u nas rodzinnie kazdy cos przygotowuje ja robie: schab ze sliwka, indyka w sosie smiet-grzybowym ,zupe grzybowa, bigos, pieprzno-paprykowe matijasy octowe bez skorki marynowane w zalewie mojego pomyslu sernik i piernik a reszta reszte Od czasu robienia wigilii u nas, robię barszcz, bo w Lublinie nie je się grzybowej, ja tez wole grzybowa Dla mnie "surowe" śledzie sa niejadalne niecierpie "surowych" śledzi, zresztą z ryb to ja tylko lososia toleruję i takiegoz robie na wigilię. No u nas głowna potrawa to makowiec, bez makowca świąt byc nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Alu ale to nie sa surowe sledzie ani solone, to sa sledzie marynowane w occie - a potem marynowane w specjalnej zalewie mojej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 w sumie surowe marynowane, ja lubie tez surowego lososia lub tunczyka marynowanego w soku z cytryny z pieprzem i koperkiem. ale tak mam po wojazach po skandynawii i francji - tam takie potrawy sa normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.