Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

a ja wam powiem co jest najlepsze na świecie: sadzone z kaszą gryczaną i buraczkami. basta!

:D

Buraczki z kasza się zgodzę, ale do tego zrazy wołowe tylko i wyłacznie, ja nie przepadam za spiegeleier :lol:

Cebulka do buraczków to zbrodnia :lol2:

O śmietanie nie wspomnę.

A kasza gryczana - mniam!

Aniu buraczki bez cebuli i śmietany to zbrodnia, a przynajmniej bez cebuli :)

To jak podsamażasz buraczki ???????

U mnie cebulę się do wszystkiego dodaje :)

Edytowane przez emiranda

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rybe najbardziej lubie z kiszona kapustka po mojemu lub z biala surowka lub marchewka z ananasem. szpinaku nie lubimy :D do mies roznie, czasem to mizeria z koperkiem i szczypiorkiem, surowka z pory, buraczki, falsolka szparagowa, kalafior, ogoreczki kiszone, korniszonki, brokuly lub mix warzyw na patelnie - te dwie ostatnie szczegolnie do indyka w sosie serowym plesniowym z ryzem lub poledwicy wolowej w smietanowym sosie z zielonym pieprzem.

jajko sadzone tylko i wylacznie do swiezych mlodziutkich ziemniaczkow z koperkiem i do tego maslanka :D

Dokładnei tak u mojej Mamy się robiło :)

cebulke uzywam tylko do buraczkow zasmazanych a do takich na zimno to oczywiscie ze zbrodnia :D

Buraczki na zimno najlepiej lubie z chrzanem oczywiścei bez cebuli :)

Dokładnei tak u mojej Mamy się robiło :)

Buraczki na zimno najlepiej lubie z chrzanem oczywiścei bez cebuli :)

u nas buraczki z chrzanem to zawsze na wigilie sie jada do kolacji i gotowanego karpia. i tym sposobem od jesieni dotarlismy do menu swiatecznego:lol2:

nie dosc ze smaczne, kolorowe to jeszcze zdrowe. ja lubie pic tez warzywny sok z burakami :D

Ano zdrowe. Ale to taki skutek uboczny tego, że smaczne.

Wiecie jak się paskudnie czułam, gdy w ciąży buraczki powodowały niezwykle bliskie spotkania z muszlą wc :(

Dramat.

hehe tak jak szpinak sie kloci z moim podniebieniem :lol2: a tak robione buraczki z cebulka wynioslam z domu rodzinnego :)

A ja uwielbiam szpinak :rolleyes:

No właśnie, u mnie w domu buraczki były zawsze same.

Teściowa z kolei oprócz cebuli dodaje jeszcze papryki :eek:

Alu tak na szybko bo oczy mam już na zapałkach ;)

Za targanie lodówki powinnaś dostać po głowie :mad:

Teraz Cię nic nie boli, ale takimi wyczynami pracujesz nad kolejnym poważnym atakiem bólem :(,

potem wystarczy że źle staniesz, zrobisz za szybki ruch, albo Cię przewieje a takie kombinacje z pralką się zsumują i znowu będziesz cierpieć :(

Rany przejść z tarasem współczuję :hug:

Proszę o siebie dbać !!!!!!!

Ja też się wreszcie zabieram za moje cebule :p

Paniom do sprzątania od zawsze mówiłam nie -ale kurcze PAN do sprzątania to już zupełnie inna sprawa :cool::cool::cool::stirthepot:

Buziaki :hug:

No to co dziewczyny gotujecie na święta :) W koncu to juz niedługo :) trzeba mennu przygotować :)

u nas rodzinnie kazdy cos przygotowuje ja robie: schab ze sliwka, indyka w sosie smiet-grzybowym ,zupe grzybowa, bigos, pieprzno-paprykowe matijasy octowe bez skorki marynowane w zalewie mojego pomyslu :D sernik i piernik

a reszta reszte :D

u nas rodzinnie kazdy cos przygotowuje ja robie: schab ze sliwka, indyka w sosie smiet-grzybowym ,zupe grzybowa, bigos, pieprzno-paprykowe matijasy octowe bez skorki marynowane w zalewie mojego pomyslu :D sernik i piernik

a reszta reszte :D

Od czasu robienia wigilii u nas, robię barszcz, bo w Lublinie nie je się grzybowej, ja tez wole grzybowa :) Dla mnie "surowe" śledzie sa niejadalne niecierpie "surowych" śledzi, zresztą z ryb to ja tylko lososia toleruję i takiegoz robie na wigilię.

No u nas głowna potrawa to makowiec, bez makowca świąt byc nie może :)