Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Wiesz dla mnie to wszystko "surowe" , dlatego użyłam cudzysłowu, ale niestety w occie czy w innej zaprawie, gotowane ryby sa niejadalne, mamy to z bratem chociaz moja mama czesto takie ryby robiła.

Myśmy wówczas dostawali własnie spiegeleier na obiad ziemnaiki w mundurkach ze smietaną i chociaz jajek tez nie za bardzo lubię to jednak wolę od "surowych" ryb. Wiem, ze w Skandynawii się tak je, no ale ja jakos nie moge tego przełknąć :(

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tarciu to ulubiona potrawa na wszystkich imieninach mojej Mamy i mojego Taty, ja się tego nie dotykałam :)

Dopiero od niedawna jem ryby w postaci łososia, lubie jeszcze dorsza smazonego w panierce na patelni, ale musi byc to dorsz prosto wyłowiony z morza :)

Dzień dobry :bye:

Miałam iść spać, ale mam niedosyt bywania w Waszych wątkach i zżera mnie ciekawość co się u Was dzieje :popcorn:

U nas leje :sick:, a ja mam zadołować porzeczki, żeby zaczekały na panów od ogrodu do jutra lub piątku.

Będę się babrać w błotku, muszę zacząć się wyposażać w sprzęt ogrodowy, bo dziś będę działała małą łopateczką :p

Zastanawiam się czy nie kupić sprzętu hurtowo,w jakimś sklepie internetowym.

Np tym z ogrodowiska? http://sklep.ogrodowisko.pl/

Kupowałaś Alu coś w ten sposób?

Czy jechać do jakiegoś OBI czy CASTO i spróbować wybrać?

Gdzie taniej? Gdzie lepsza jakość?

ja uzywam malych sprzetow :lopatek, motyczek, drapaczkow itp. z obi, sa tanie i dosc dobre, a do wiekszych spraw mam metalowa saperke -jestem mala i ciezar duzej lopaty mnie przygniatal wiec maz sprezetowal mi lopate-saperke proporcjonalna do mojego wzrostu i sily miesni. przy naprawde duzych tematach mezowaty pomaga mi swoja lopata :D reszte sprzetu kupilismy w duzej hurtowni ogrodniczej: grabie aluminiowe z wymiennymi koncowkami (super lekkie i dobrej jakosci) weze ogrodowe, pistolety, zraszacze, lopaty duze, taczke, nozyce i sekatory itp. sprzet.

Ja sekatory zraszazce itp mam gardeny i ile razy kupiłam w casto tyle razy zobaczyłam później ze w naszym sklepie taniej :lol:

wiec teraz tylko tutaj kupuję,

jesienny nawóz do trawników kupiłam w casto 20 kg za 160 zł tutaj ten sam tylko worek 25 kg za 120 zł, drobna róznica :(

a co do cen w marketach i okolicznych sklepikach to mam podobne doswiadczenia jak Ala...

marekty budowlane maja swoja politykę...przyciągnąc tanim produktem w promocji...a dokupienie do tego produktu akcesoriów już nie jest takie tanie i pozwala marketowi zrealizowacswoją marżę.... chyba ze mówimy o totalnej pasciarskiej chinszczyznie to wtedy cena może być ok. Moj P. pracuje w branzy wod-kan i jak widzi ceny tych róznych dupereli to mu słabo sie robi...w porownaniu z normalnymi sklepikami to ceny x 5, x 10 i wiecej itp. Oczywiście wanna umywalka moze byc tańsza ale juz wezyki i drobiazg :no:

marekty budowlane maja swoja politykę...przyciągnąc tanim produktem w promocji...a dokupienie do tego produktu akcesoriów już nie jest takie tanie i pozwala marketowi zrealizowacswoją marżę.... chyba ze mówimy o totalnej pasciarskiej chinszczyznie to wtedy cena może być ok. Moj P. pracuje w branzy wod-kan i jak widzi ceny tych róznych dupereli to mu słabo sie robi...w porownaniu z normalnymi sklepikami to ceny x 5, x 10 i wiecej itp. Oczywiście wanna umywalka moze byc tańsza ale juz wezyki i drobiazg :no:

dokładnie tyle, że w sklepiku mamy ograniczony wybór a w takim Obi np ogromne stoiska i niemal wszystko i to jest ich przewagą...

Alu mam nadzieję, że nie Masz nic przeciwko , wkleję swój apel również u Ciebie , żeby jak nawięcej osób dowiedziało się o forumowej akcji.

Kochani a ja do Was z ogromną prośbą:hug:już nie raz przekonałam się o Waszych cudownych wielkich sercach:hug:Proszę Was teraz o pomoc dla Stefcia i Damiana...Stefcio to syn naszego forumowego Anioła Żelki, Damian to podopieczny Amonite. Chłopcy potrzebują rehabilitacji, tutaj link do aukcji

http://forum.muratordom.pl/forumdisp...efka-i-Damiana zapraszam Was do naszej wspólnej forumowej aukcji:hug:Pomóżmy wspólnie Chłopcom!Proszę:hug: