Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alunia ściskam serdecznie i odpycham wszystkie chandry. Ten mój też rozjechany jak dziadowski bicz i to w dodatku w znacznie ciekawsze miejsca niż ja (to nie fair, że ma fajniejszego szefa choć ten mój tez niczego sobie :D) i choć generalnie dzielna jestem - miewam ochotę by go opieprzyć z góry na dół i liczyć na to, że wsiądzie w auto i pokajany powróci przytulić, pocieszyć i dodać otuchy (i byłby gotów to zrobić). Na takie dni pomaga siłownia, kosmetyczka, fryzjer ;) Wiem, strasznie to zwyczajne i pewnie trochę płytkie, ale te drobne przyjemności pozwalają wypełnić czas i zająć głowę :)

A krótkich spodenek to Ci strasznie zazdroszczę, bo w Trojmieście jeden wielki paskud za oknem. Siedze pod kocem i piję whisky na rozgrzewkę :)

Dzięki Dusia za pozytywna energię, na swoje nieszczęście ja tutaj nie znalazłam ani dobrej fryzjerki ani kosmetyczki, więc musiałbym do Gdyni pojechać, to tez jest mój problem. Na siłownie przestałam chodzić , od czasu jak mnie noga boli nie wiedziec od czego i dlaczego ??? Zostaje mi basen, ale po przyjściu z niego leci mi z nosa przez następna dobę :yes:

Wszystko się kumuluje, ale na szczęście moje nastroje się szybko zmieniają, przychodzi nowy dzień i już jest lepiej, byle do wiosny :)

A propos pogody to u nas wczoraj rano bylo zimno i padal deszcz, ale po południu pokazało się słońce i raptem temperatura wzrosła do 22 stopni, niestety na krótko wieczorem znowu padało i okrutnie wiało :(

Dusia a ty z 3-city? no to jestesmy sasiadkami :D

witam sasiądkę :)

u nas zaczęła się jesień - wywiało wszystko, wypadało za wszystkie czasy. teraz niby świeci, ale jakoś nie jestem w nastroju żeby znów wynurząć dzioba na dwór (rano mnie jakiś diabeł podkusił i poszłam pobiegać do parku regana...). będzie dzień kanapy dziś hihi

Następnym razem przejedźcie się do Żyrardowa :wiggle:

Jest tam bardzo fajna knajpka w starej przędzalniScreen shot 2012-10-07 at 4.24.28 PM.jpg Nie pamiętam nazwy, ale to tuż obok loftów de Girarda.

A w okolicach Parku Dietricha (zazłożyciel fabryk Żyrardowskich) na ul. (tegoż) Dietricha jest Sklep Wokulskiego Screen shot 2012-10-07 at 4.26.00 PM.jpg piękny w środku i na dodatek pełen pięknego lnu. Warto obejrzeć choćby dla wnętrza.

Niestety Wokulski drogi okropnie, dlatego warto przejść się wokół i trafić zyrardow_lniany_zaulek.jpg do Lnianego Zaułka, arcy urokliwe miejsce i właściciele ogromnie sympatyczni. http://www.lnianyzaulek.com Na zdjęciu jest budynek szwalni w ogrodzie obok sklepu.

Oba sklepy czynne w sobotę. W każde z tych miejsc można podjechać samochodem pod sam próg niemal.

Alu - u nas 7 stopni :( Masakra :( najgorzej jest wyjść spod ciepłej kołdry ;) Potem jak sie człowike rozrusza to juz jakoś idzie wytrzymać . My jeszcze ogrzewania nie włączamy bo w zasadzie cieło w domciu (21-22st) ale znajomi juz grzeją. Tez dopiero co (w sierpniu) sie wprowadzili do nowego domku i twierdzą że zimno i wilgotno.

Twoja ulubienica poszła z uśmiechem do przedszkola bo stwierdziła, że Mikołaj patrzy z nieba i notuje w notesiku :rotfl: Jedziemy na tym wózku od kilku dni ; zobaczymy jak długo ;)