Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi.. wpadnij do mnie.. mnie też trzeba za porządki się brać.. a nie chce mi się NIC.. i w ogrodzie i w domu :(

Wioluś, no słysze , że się zaraziłas weną ode mnie. :lol2: Wczoraj kupiłam w Lidlu takie niebieskie ściereczki do okien, dziewczyny je reklamowały, więc postanowiłam wypróbować :) I okazuje się, ze można myć okna bez płynu , no na pewno odo środka. Ja z zewnatrz okurzaczem kurz wciągnęłam a póżniej szamtka na mokro i na sucho, zupełnie fajnie to wyszło :lol:

a u mnie słońce, 10 stopni ale wieje tak, że donice przewraca:mad: moje okna czekają na wenę:lol2:

Anetko kup niebieskie ściereczki i sprawa będzie duzo prostsza :lol:

:no: on kocha tylko mnie :D:D:D

A skąd Ty to wiesz :lol2:

Tarcia to Ci zazdroszczę z mężem :) Ja tam niczego nie jestem pewna :lol2: z chłopami nigdy nic nie wiadomo :rotfl:

Miałam taki przypadek jeszcze w Gdyni że będąc w kościele spotkałam jakąs panią z małym chłopcem, cała mszę się temu chłopcu przypatrywałam, bardzo był podobny do mojego kolegi, nawet ruchy miał podobne ( kolega żonaty, dwoje dzieci, bardzo szczęsliwi obydwoje), no i przy najbliższej okazji nie wytrzymałam i pytam wprost, co jest, o co chodzi, no i tylko głowę spuścił, żona nie wie do dzisiaj :yes:

w opakowaniu sa dwie ściereczki ja najpierw na mokro ścieram czekam aż wyschnie i póżniej przecieram suchą :) (sucha kup nie wyczysći :()

to te sciereczki pic na wode, my myjemy woda z plynem i z denaturkiem wielka gabka potem raz dwa sciagaczka a potem spray do szyb i wycieramy na sucho.

przy moich brudnych oknach to musialabym mec cala tone tych sciereczek.

taaak mojego T. jestem pewna. i nikt i nic tego nie podwazy.

Tarcia ja najpierw z kurzu okurzaczem je traktuje na sucho :lol2:

Moje były myte dwa miesiące temu :)

to tym bardziej, wyliczam czas: wyciagnac odkurzacz. podlaczyc do pradu, odkurzanie okien, scierki mokre, scierki suche - rezultat: okna czyste

moj sposob: mycie gabka, sciaganie sciagaczka, sprejanie, wycieranie do sucha - rezultat: okna czyste

wydaje mi sie ze czas wykonywania tej czynnosci na oba sposoby jest podobny, tylko w tym twoim dochodzi mi jeszcze pojechanie do lidla i zakup sciereczek :lol2:

myslalam, ze magiczna to taka ze ja jej powiem: czysc mi okna i ona te okna wyczysci:p:p:p

:hug: szczęśliwy facet :)

nieee to ja szczesliwa:hug:

Mam zieloną ściereczkę z mikrofibry szwedzka kupioną ponad 20 lat temu (sic) myłam nią wszystko a głównie malucha. Schodziłam pod dom z małym wiaderkiem zmywałam maź błotną z karoserii, jak nie dało się spłukać wodą szłam na górę do mieszkania, tam prałam szarym mydłem i schodziłam dokończyć dzieła :lol2:

Namówiła mnie na ten zakup znajoma i choć wydałam ponad 50 dych w tamtych czasach, to cena zwróciła się aż nadto. Przy alergii dziecka bardzo ważnym było dla mnie by używać jak najmniej chemii w domu

o taka i jeszcze mopa mam i ręcznik do kuchni. Do brudu taka bardziej kostropata, im gładsza faktura tym delikatniejsza, aż do wycierania kieliszków, szkieł okularów itp

aż poszłam kawałek okna umyć :lol2: pszczyny schodzą, ale jakie brudne okna mam :sick: :o

Dziewczynki ja magicznych sciereczek uzywam od ponad 10 lat - w Pl jeszcze ich nie było, ja jestem fanką Jordana i ich scierek używam, mam chyba z 10 bo cała tajremnica polega na tym , że trzeba je mieć czyste. ja używam samej wody - bieżąceji najpierw zeby te packi na szybach odmoczyc to używam takiej bardziej wilgotnej, nią przecieram raz a potem przecieram taką mega wykręconą, nie ma smug niczego, jedną ścierkę płuczę 2 razy potem nie nadaje się do użytku. Po wszystkim wrzucam do pralki i są gotowe do następnego razu. Alu dla mnie to nie problem umyć "okna" ja srednio raz w miesiącu to robię a co 2,3 dzień te które są w zasięgu małych raczek "przelatuję" szybcikiem ale teraz muszę umyć i szyby i ramy no i ramy zaimpregnować przed zimą bo mam drewniane okna więc nieco dłuzsza robota mi się szykuje.

Alu czym Ty olejowałaś swój taras? Fllugerem, bezbarwnym? Podaj mi proszę nazwę. Ja swój w 1/3 dzis potraktowałam szarą olejo - bejcą ale muszę drugą warstwę położyć a nie mam jak tego co mam z No ściągnąć na tę chwilę więc myślę o jakimś zastępczym bezbarwnym...

Emiranda ty w ciągu dnia wszystkie okna umyłaś?A ja okna myłam miesiąc temu.I wiecie co , pare okien mam porysowanych:bash:.I nie mam pojęcia czy to zrobili tynkarze,a może ci co kładli gipsówke czy może one już wczesniej były porysowane,a myśmy tego nie zauważyli.Normalnie załamka...człowiek uczy sie na błędach...