Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Witam Alu weekendowo i życzę miłego dnia.

Ciekawa jestem tej Twojej sosenki :rolleyes:

Aga dzięki i gratuluje napisania 3000 postu na moim watku :)

Czekam na fotki nowego nabytku :D

Miłego dnia :)

Karolcia dzięki, Tobie zycze miłego popoludnia :)

I oto moja sosna :)

http://s1.netlogstatic.com/pl/p/hi/100942079_4160240_3432991.jpg

I dąb czerwony :)

http://s1.netlogstatic.com/pl/p/hi/100942079_16232214_3432986.jpg

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Alu :hug:

Ładna sosenka.

Chociaż ja wszystko co ma igły uznaję za choinkę :lol2:

Taka ignorantka ze mnie.

Wiecie ale ja okien nie myję raz w miesiącu, tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie - no chyba że się wcześniej wybrudzą ;)

Ja w takich przypadkach ślepnę :p

Pomagają mi firanki.

w żadne ściereczki nie uwierzę, od samego myślenia o nich ramiona mnie bolą od machania :D

No właśnie. Ja kupiłam, wyszorowałam swoje hektary przeszkleń i mam refleksję. \Czyści dobrze, ale strasznie tępo ta ścierka się porusza po szybie. Badziew nabyłam, czy tak po prostu jest?

Cześć Alu :hug:

Ładna sosenka.

Tez mi się podoba :)

Chociaż ja wszystko co ma igły uznaję za choinkę :lol2:

Taka ignorantka ze mnie.

U mnie kiedys tez tak było, dopóki się do domu z ogrodem nie przeprowadziłam, nie martw się :lol2:

Ja w takich przypadkach ślepnę :p

Pomagają mi firanki.

U mnie tez tak było i pewnego razu mój Mi jak byl w wieku Twojego Jakuba odsunął firankę i mówi : zobacz mamo jaka mgła za oknem :lol2: ja patrzę i juz wiesz co to była za mgła :lol2: od tamtej pory przynajmniej szyby czasami przecieram, ale uwierz mi Aniu nie jestem wymagająca, byleby mgły nie było :lol2:

No właśnie. Ja kupiłam, wyszorowałam swoje hektary przeszkleń i mam refleksję. \Czyści dobrze, ale strasznie tępo ta ścierka się porusza po szybie. Badziew nabyłam, czy tak po prostu jest?

No ja kupiłam ściereczki w Lidlu zresztą polecam środki czystości z Lidla są w miare tanie a dobre :yes:

a wytniesz? bo szkoda by zaczela sie ogolacac z igielek od dolu i wyciagac sie do swiatla, sosenki lubia sloneczne jasne miejsca :)

To przecież sosna czarna, to jak ma się ogałacać???

Alu chwalić to się nie mam czym, obecnie odgruzowuję jeden wielki panujący u nas bałagan :). Za mną wiatrołap, dolna łazienka i połowa kuchni ;). Za to ślicznie dziękuję za propozycję i pochwałę :hug:. Ładnie było chyba tylko pierwszego dnia :). Teraz zmieniłam zasłony w kuchni na barwy jesienne, robimy garderobę w sypialni, zaczynamy łazienkę i kombinujemy nad pokojem dla malucha - możesz sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda :lol2:. Jak skończę to Ci wyślę co nieco, obiecuję :yes:.

Twoja sosna jest superancka, taka gęsta. U nas w ogródku do przodu ale po kawałeczku więc dość łyso. Poniżej kawalątek :)

ogródek.jpg

Buziaki!

Edit: czarne też lubią gubić igły od dołu przy braku światła :yes:.

Edytowane przez yokasta

Tak tak czarne tez od dołu zrzucaja to wiem, mieliśmy piękna czarną sosnę w Gdyni :)

Aniu Twoja tez piękna, tylko trochę młodsza ja w innym miejscu swojego ogródka mam taką samą, tam jest slonecznie, więc na pewno będzie rosła :yes:

W każdym razie jak cos zrobisz To się pochwal :)

Ach , sosny :D

Ostatnio policzyłam te przed oknem kuchennym i mam ich 45 :sick: Tylko w jednym kącie działki ;) Ale zawsze mnie zastanawiały dwie - inne od pozostałych. Maja bardziej zielone igły i sa w pokroju jakby pełniejsze (nie stozkowate :no: ) . Jutro zrobię zdjęcia to mi pomozecie je nazwać bo ja laik straszny ;) Sosna to sosna ;) Moze te 2 to własnie czarne ??

Edit

znalazłam foto z czasów fundamentów ;)

http://imageshack.us/a/img441/3458/1804103kopia.jpg

Uploaded with ImageShack.us

No i? pomożecie nazwać to cos ;)

Edytowane przez 1976pinacolada

W sprawie igieł :bye: Wszystkie sosny zrzucają stare igły, tylko nie pamiętam, ale chyba 2- albo nawet 3-letnie. Więc gubią je jesienią bliżej pnia. Nowe gałązki od zewnętrznej wyrastają i tego nie widać. To jest niezależne, czy rosną ciasno z innymi drzewami, czy jako solitery

W sprawie igieł :bye: Wszystkie sosny zrzucają stare igły, tylko nie pamiętam, ale chyba 2- albo nawet 3-letnie. Więc gubią je jesienią bliżej pnia. Nowe gałązki od zewnętrznej wyrastają i tego nie widać. To jest niezależne, czy rosną ciasno z innymi drzewami, czy jako solitery

potwierdzam.

i krótka historia:

działke kupilismy w czerwcu 2008 - własnie dla tych sosen :rolleyes:

Jak zajechalismy tam któregos jesiennego dnia to o mało na zawał nie zeszłam. Wszystkie sosny były żółte od środka (bliżej pnia). Byłam załamana bo załozyłam z góry, że to jakaś zaraz, że je ktos urzekł, że wszystkie padną ;)

Teraz juz wiem , że one (przynajmniej moje) tak mają :yes: Co roku to samo :yes: A na wiosne wszystke zieleniutkie :D