emiranda 13.10.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam Alu weekendowo i życzę miłego dnia. Ciekawa jestem tej Twojej sosenki Aga dzięki i gratuluje napisania 3000 postu na moim watku Czekam na fotki nowego nabytku Miłego dnia Karolcia dzięki, Tobie zycze miłego popoludnia I oto moja sosna http://s1.netlogstatic.com/pl/p/hi/100942079_4160240_3432991.jpg I dąb czerwony http://s1.netlogstatic.com/pl/p/hi/100942079_16232214_3432986.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Wiecie ale ja okien nie myję raz w miesiącu, tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie - no chyba że się wcześniej wybrudzą w żadne ściereczki nie uwierzę, od samego myślenia o nich ramiona mnie bolą od machania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 czesc Alu sosenke w slonecznym miejscu mam nadzieje posadzilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.10.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 czesc Alu sosenke w slonecznym miejscu mam nadzieje posadzilas? Będzie jasno jak wytnę te dęby za nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 a wytniesz? bo szkoda by zaczela sie ogolacac z igielek od dolu i wyciagac sie do swiatla, sosenki lubia sloneczne jasne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.10.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Wsadziłąm ja tam , zeby uzyskac pozwolenie na wycięcie tych dębów za nią, bo totalnie zabieraja nam światło A chcę się też odgrodzić od sąsiadów, żeby nie widziec ich domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Cześć Alu Ładna sosenka. Chociaż ja wszystko co ma igły uznaję za choinkę Taka ignorantka ze mnie. Wiecie ale ja okien nie myję raz w miesiącu, tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie - no chyba że się wcześniej wybrudzą Ja w takich przypadkach ślepnę Pomagają mi firanki. w żadne ściereczki nie uwierzę, od samego myślenia o nich ramiona mnie bolą od machania No właśnie. Ja kupiłam, wyszorowałam swoje hektary przeszkleń i mam refleksję. \Czyści dobrze, ale strasznie tępo ta ścierka się porusza po szybie. Badziew nabyłam, czy tak po prostu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.10.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Cześć Alu Ładna sosenka. Tez mi się podoba Chociaż ja wszystko co ma igły uznaję za choinkę Taka ignorantka ze mnie. U mnie kiedys tez tak było, dopóki się do domu z ogrodem nie przeprowadziłam, nie martw się Ja w takich przypadkach ślepnę Pomagają mi firanki. U mnie tez tak było i pewnego razu mój Mi jak byl w wieku Twojego Jakuba odsunął firankę i mówi : zobacz mamo jaka mgła za oknem ja patrzę i juz wiesz co to była za mgła od tamtej pory przynajmniej szyby czasami przecieram, ale uwierz mi Aniu nie jestem wymagająca, byleby mgły nie było No właśnie. Ja kupiłam, wyszorowałam swoje hektary przeszkleń i mam refleksję. \Czyści dobrze, ale strasznie tępo ta ścierka się porusza po szybie. Badziew nabyłam, czy tak po prostu jest? No ja kupiłam ściereczki w Lidlu zresztą polecam środki czystości z Lidla są w miare tanie a dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 a wytniesz? bo szkoda by zaczela sie ogolacac z igielek od dolu i wyciagac sie do swiatla, sosenki lubia sloneczne jasne miejsca To przecież sosna czarna, to jak ma się ogałacać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 a czarne nie zrzucaja igiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.10.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Co tam budowanie, LOVE IS IN THE AIR, Autumn is beautiful http://digart.img.digart.pl/data/img/vol5/25/38/download/6283175.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 14.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Śliczna sosenka A taki widok jest piękny:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.10.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Alu chwalić to się nie mam czym, obecnie odgruzowuję jeden wielki panujący u nas bałagan . Za mną wiatrołap, dolna łazienka i połowa kuchni . Za to ślicznie dziękuję za propozycję i pochwałę . Ładnie było chyba tylko pierwszego dnia . Teraz zmieniłam zasłony w kuchni na barwy jesienne, robimy garderobę w sypialni, zaczynamy łazienkę i kombinujemy nad pokojem dla malucha - możesz sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda . Jak skończę to Ci wyślę co nieco, obiecuję . Twoja sosna jest superancka, taka gęsta. U nas w ogródku do przodu ale po kawałeczku więc dość łyso. Poniżej kawalątek Buziaki! Edit: czarne też lubią gubić igły od dołu przy braku światła . Edytowane 14 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.10.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Tak tak czarne tez od dołu zrzucaja to wiem, mieliśmy piękna czarną sosnę w Gdyni Aniu Twoja tez piękna, tylko trochę młodsza ja w innym miejscu swojego ogródka mam taką samą, tam jest slonecznie, więc na pewno będzie rosła W każdym razie jak cos zrobisz To się pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Sosna młoda jeszcze ma 0,9m. Uwielbiam jej długie igły! To nasza pierwsza sosna, mamy jeszcze dwie samosiejki ale czekają na docelowe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Ach , sosny Ostatnio policzyłam te przed oknem kuchennym i mam ich 45 Tylko w jednym kącie działki Ale zawsze mnie zastanawiały dwie - inne od pozostałych. Maja bardziej zielone igły i sa w pokroju jakby pełniejsze (nie stozkowate ) . Jutro zrobię zdjęcia to mi pomozecie je nazwać bo ja laik straszny Sosna to sosna Moze te 2 to własnie czarne ?? Edit znalazłam foto z czasów fundamentów http://imageshack.us/a/img441/3458/1804103kopia.jpg Uploaded with ImageShack.us No i? pomożecie nazwać to cos Edytowane 14 Października 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.10.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Mnie nie pytaj ja sosen nie odróżniam, nasza w Gdyni miała 15 lat i ja dopiero jak się wyprowadzałam dowiedziałam sie, że to czarna To mi wygląda na jakąś karłowatą ????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Napisz posta do Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 W sprawie igieł Wszystkie sosny zrzucają stare igły, tylko nie pamiętam, ale chyba 2- albo nawet 3-letnie. Więc gubią je jesienią bliżej pnia. Nowe gałązki od zewnętrznej wyrastają i tego nie widać. To jest niezależne, czy rosną ciasno z innymi drzewami, czy jako solitery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 W sprawie igieł Wszystkie sosny zrzucają stare igły, tylko nie pamiętam, ale chyba 2- albo nawet 3-letnie. Więc gubią je jesienią bliżej pnia. Nowe gałązki od zewnętrznej wyrastają i tego nie widać. To jest niezależne, czy rosną ciasno z innymi drzewami, czy jako solitery potwierdzam. i krótka historia: działke kupilismy w czerwcu 2008 - własnie dla tych sosen Jak zajechalismy tam któregos jesiennego dnia to o mało na zawał nie zeszłam. Wszystkie sosny były żółte od środka (bliżej pnia). Byłam załamana bo załozyłam z góry, że to jakaś zaraz, że je ktos urzekł, że wszystkie padną Teraz juz wiem , że one (przynajmniej moje) tak mają Co roku to samo A na wiosne wszystke zieleniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts