Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak znajdę kilka wolnych złociaków to sobie kupię w takim razie :).

Jest jeszcze druga część Krok do szczęscia :) No nie jest to Mistrz i Małgorzata Bułhakowa, ale ja czasami lubie łatwe lekkie i przyjemne, chociaż to troche smutna książka, nie tylko o miłości, ale tez o wielkiej tragedii :yes:

Nie mogłam się powstrzymać, moje ulubione miejsce spacerów wklejam z Facbooka :) Takie ciepłe kolory i granat morza odbijający się w niebie :)

623_505001222852217_1336191555_n.jpg

Gdyby moja sunia to zobaczyła, tu właśnie zażywała codziennych kąpieli w morzu :lol2:

Przy okazji opowiem wam taką ciekawa historie o naszej kotce. Któregos dnia siedziała u mnie na kolanach i oglądałysmy razem program o kotach :lol2: w pewnym momencie otworzyły sie drzwi i kot do nich wszedł, a Migusia zeskoczyła z moich kolan skoczyła na pólke pod telewizorem i zajrzała za telewizor spodziewając sie, że tam ten kot jest :lol2: Wyszła z bardzo zdziwiona miną, że tam nikogo nie ma??? :rotfl:

Edytowane przez emiranda

No, my mamy taras z głowy. Szorowałam go samą wodą, ostrą szczotką. P. olejował. Łącznie zajęło nam to około 2 godzin. Psinco nie robota. A tyle straszenia. Nawet na FM czytałam opinie (oczywiście osób nieposiadających drewnianego tarasu) że to masa roboty, Bzdura :).

Normalnie to rzeczywiście szybko idzie, ale u nas to wynika z tego , ze na nie wyschniety taras spadł deszcz i myśmy to częsciowo zdarli :yes:, wiec teraz trzeba szybciutko drugi raz pomalowąć :) samo malowanie migiem idzie to prawda :)

Mirelko a nie wiesz, że tutaj na forum często ludzie wypowiadają własną "niepodważąlna" opinięna temat tego na czym zupełnie się nie znają :yes:

A drewniany taras odpłaci Ci sie tym, że przez całe lato własciwie nie potrzeba go myć, ewentualnie odkurzyć :) Wielka wygoda :yes:

Mirelko a nie wiesz, że tutaj na forum często ludzie wypowiadają własną "niepodważąlna" opinięna temat tego na czym zupełnie się nie znają :yes:

Nie tylko na forum.

Wszędzie jest niestety pełno takich znawców każdego tematu.

Dzień dobry Alu!

Jak głowa? U mnie już prawie OK. Nawet do pracy dotarłam :rolleyes:

No a której kuchni nie trzeba sprzątać, blat i tak trzeba codziennie przetrzeć bo się go używa, więc kurz nie zdązy osiąść :lol2:

Gdybym robiła nowoczesną kuchnię to bym na pewno zrobiła czarny granitowy blat, bardzo mi się podoba :)

Kinia na białą kanapę kup czarny to przynajmniej dżinsy się nie będa odznaczać i bedzie fajnie wyglądało :)

Wróciłam własnie ze stolicy , ja to mam szczęscie ostatnio wracac w szczycie :lol2: korek na korku :yes: I co z tego , że 22 km odcinek autostrady jedzie sie 10 min jak w samym miescie od Złotych Tarasów jechałam 40 min stojąc większosć w piramidalnym korku :(

Byłam w Almi Decor i kupiłam ( a właściwie dostałam) szklaną miske na sałatke, wyciagam kartę Almi a pani mówi ze mam 121 zł do wykorzystania a miska kosztowała 50 zostało mi 71 :lol2: poczekam na ozdoby świąteczne :)

No to ja się do rozmowy właczam i pytam urzytkowniczki czarnego granitu jak z nim jest ???????????

Bo przedemną właśnie taki wybór a tyleeeee złych rzeczy słyszałam o utrzymaniu czarnego granitu,że szok, a bardzo mi się podoba :yes:

Ola.U czy widać na nim jakieś mazaje ??? Każdy odcisk palca, ????

Ze nie wystraczy przetrzeć, tzrba polerowac a i to nie pomaga czasami i mazaje są ?????????????

Błagam o oświecenie :D

:hug:

A dewniany tars w tym domu będziemy miec i już sie nie mogę doczekać :lol2:

Alu współczuję stania w korkach brrr.... strata czasu a tego niecierpię :no:

Pokaż co kupiłaś :)

No to ja się do rozmowy właczam i pytam urzytkowniczki czarnego granitu jak z nim jest ???????????

Bo przedemną właśnie taki wybór a tyleeeee złych rzeczy słyszałam o utrzymaniu czarnego granitu,że szok, a bardzo mi się podoba :yes:

wywołana przez Alę do odpowiedzi, śpieszę z wyjasnieniem :)

posiadam czarny blat granitowy kolor nazywał się absolute black, ma drobne białe i szare ciapeczki. jestem zachwycona. granit ma same plusy jako kamień, natomiast kolor. mimo błyszczącej powierzchni - nie ma dramatu. wkurzaja mnie tylko ślady po rozlanym - widać pod światło, że sie światło załamuje. natomiast smugi i okruchy - jakby ich nie było. nie wiem, czym musiałabym umazać, żeby został maziaj.

nie pielęgnuje go jakoś wyjątkowo. na codzien mokra szmatka, gdy coś zdąży zaschnąć lub się przykleić to szmatka z płynem do okien czy blatów i po kłopocie, ew. szorstka strona zmywaka. niby od czasu do czasu warto pastą kamieniarską do nagrobków, ale wówczas wypada to chyba robić np. przed wyjazdem bo o ile pamiętam (mama kiedyś konserwowała swój blat), nie powinno sie jej z jedzeniem stykać.

duś dzięki ogromne za odpowiedz :hug:

Rozumiem,że są ślady po rozchlapanej np wodzie, zasychają np i wtedy ręcznik papierowy z płynem do szyb lub wilgotna ściereczka wkracza do akcji i po sprawie ???

Ehhhh to moze jednak będę miałą czarny granit :rolleyes: :D

Alu sorki za OT :hug:

Karolcia nie ma sprawy , czuj się jak u siebie w domu, specjalnie poprosiłam Dus o opinie, bo wiem, ze taki blat ma, nie chciałam sie wymadrzac n aten temat :) Mnie sie czarne bardzo podobają, kuchnia na połysk i czarny granit super, gdyby tylko mój mąz się na niego zgodził :) Ty będzies zmiała dużą piękna kuchnie, wiec to będzie ślicznie wyglądało :)

Aga dzięki i gratuluje napisania 3000 postu na moim watku :)

:wiggle:

Sosna piękna :yes:

Dąb ma cudny kolor liści - za to kocham jesień :rolleyes:

Czarnemu granitowi można WSZYTKO wybaczyć :cool: - jest tak piękny że te pare kropel wody do starcia czy kurz to nic,

bo w zamian mamy ponadczasowy i elegancki blat :cool:

Hazelka z tego co pamiętam trochę na to sprzątanie narzekała - ale kazałam jej się opamiętać i podziwiać swój blat :lol2:

Ja, jak widać też kocham tego typu blaty - a sama nie wiem czy sobie na niego pozwolę - bo oprócz blatu wszystko inne będzie się świecić jak w przysłowiu ;) - pozostaje mi szczotkowany :(

Alu miłego dnia życzę :hug: