emiranda 28.10.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ano nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 29.10.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Fog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.10.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ano nie mam Mam na fejsie wpisany w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Alu - przychodze z prośbą. Prosze poinstruuj mnie ( laika) co mam zrobić z wrzosami i rododendronem? To mój pierwszy sezon i nie chcę zmarnować przez zime tych roślinek. A Ty jesteś moim guru ogrodowym, Please Ps. u nas znowu sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.10.2012 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Małgoś mam Kinia, alez ja tez jestem laikiem, w Gdyni z wrzosami nic nie robiłam z rododondrenami zreszta też. Tutaj rododendrony przetrwały ostatnia ciężka zimę bez okrywania, więc pewno nic nie trzeba z nimi robić ja wrzosy zostawiam jak są Chociaz zastanowię się czy nie przykryć je agrowłokniną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 rh przed zima nalezy dobrze podlac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.10.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Tarciu, ale to chyba dotyczy wszystkich kwiatów, krzewów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 niekoniecznie, ja przed zima nic nie podlewam - nie ma potrzeby ale jak mialam rh to ogrodnik szczegolnie uczulil by byly podlane i to dosc mocno, Elfir w swoim watku tez o tym mowila i wyjasniala dlaczego poniewaz nie lubie rh i ich juz nie posiadam nie wbijalam do glowy dlaczego wlasnie rh sa tak wrazliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Cześć Alu - myslałam że rododendrona trzeba okopać troszkę kopczykiem i nakryś czymś A wrzosów nie trzeba przyciąć (chyba, że to na wiosnę dopiero? ) Nic nie wiem w tym temacie , no NIC :( A gdzie Ty byłaś jak Cię nie było ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 30.10.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Właśnie dziś spod śniegu wyłonił się mój mały rh i ma strasznie klapnięte w dół liście - czy to właśnie z braku wody ? czy zimą tak wygląda ? podlewać ? czy Wasze rh też klapnięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Pina w googlach jest pelno informacji o rh pod haslem "podlewanie rh zima", tam wyjasniaja dlaczego, jak okrywac, kiedy podlewac itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.10.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No mi ogrodnik ze szkółki w Gniewowie natłukł do głowy, że oni wszystkie iglaki, bukszpany na zime mocno podlewają, to pewno dotyczyło roślin w doniczkach, ale ja te młodsze egzemplarze wsadzone w tym roku jednak podleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Właśnie dziś spod śniegu wyłonił się mój mały rh i ma strasznie klapnięte w dół liście - czy to właśnie z braku wody ? czy zimą tak wygląda ? podlewać ? czy Wasze rh też klapnięte ? sadze ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No mi ogrodnik ze szkółki w Gniewowie natłukł do głowy, że oni wszystkie iglaki, bukszpany na zime mocno podlewają, to pewno dotyczyło roślin w doniczkach, ale ja te młodsze egzemplarze wsadzone w tym roku jednak podleję no tak, nie mam bukszpanow, iglakow nie podlewam, mam bardzo gruba warstwe kory i sciolki ktora wystarczajaco trzyma wilgoc, a moje iglaki (glownie sosny i swierki) nie lubia przelewania, jalowce nie potrzebuja wiec nie biore do glowy. i tak masz racje przypuszczam, ze ogrodnikowi chodzilo o doniczkowe zeby korzeni nie przesuszyc, jak sa zkopane to raczej nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Pina w googlach jest pelno informacji o rh pod haslem "podlewanie rh zima", tam wyjasniaja dlaczego, jak okrywac, kiedy podlewac itp. A co to rh bo mnie to z antygenem krwi sie kojarzy No dobra, domniemywam, ze rododendron ale pewna nie jestem Myslałam, że Ala mi wytłumaczy prosto, zwięźle i na temat bo mi sie nie chce czytac No ale skoro sama nie jest pewna to zanurzam się w lekturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 A co to rh bo mnie to z antygenem krwi sie kojarzy No dobra, domniemywam, ze rododendron ale pewna nie jestem Myslałam, że Ala mi wytłumaczy prosto, zwięźle i na temat bo mi sie nie chce czytac No ale skoro sama nie jest pewna to zanurzam się w lekturze hi hi, tak, rh to skrot od rhododendron :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.10.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 na wrzosach nie znam sie nic a nic, dopiero na nowej bede chciala zrobic wrzosowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.10.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 wrzosy najlepiej przykryć gałazkami sosnowymi czy świerkowymi, własnie wróciłam od ogrodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No ale teraz jak sa minusy w nocy to tez podlewac? Tez sie wlasnie nad tym zaczelam zastanawiac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.10.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Ja mam rododendrony od wielu lat ( w Gdyni miałam w donicach) póżniej jeszcze tutaj na Mazowszu w donicach stały rok i dopiero zostały przesadzone Ja nigdy ich nie okrywałam nic z nimi nie robiłam i pięknie wyglądają do dziś. Więc myślę, ze nic z rodod. nie trzeba robić Natomiast wrzosy jak pisałam wyżej. Wrzosowisko miałam też w Gdyni i tam nic nie robiłam z nimi i nic tez sie z nim nie dzialo, ale tutaj jest troche inny klimat wiec przykryje je na zimę gałązkami sosny Generalnie jak spadnie śnieg a później dopiero jest mróz nie ma problemu, natomiast gorzej jest ja nie ma sniegu i jest duży mróz. Tylko kto to wie jak bedzie??? teraz najpierw był śnieg a później mróz wiec roslinom nic sie nie stało. U nas jest tylko problem z brzozami które po opadzie śniegu wygięły sie w pół i niektóre nie wróciły do swojej pozycji pionowej Edytowane 30 Października 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts