Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu przeczytałam to i od razu pomyślałam o Tobie :)

Widziałaś, Czytałaś ?

http://turystyka.wp.pl/gid,11237312,title,najszczesliwsze-miasto-w-polsce,galeria_zdjecie.html

Pozdrawiam :wiggle:

Mmajeczko dziękuje bardzo za link, widziałam juz to, ale zawsze warto powrócić do starych śmieci :)

Toteż wszyscy mnie tu pytają co ja tutaj robię, jak widzą, że z Gdyni jestem :yes: Michła w szkole miał przezwisko Gdynia nawet pan od wfu tak na niego mówił. Teraz poszedl do nowej szkoły i podczas zapisów tez pani spytała sie go, dlaczego tu się przeprowadził. W ty cos jest. :yes:

Gdynia jest takim kompaktowym miastem idealnym do mieszkania, ani dużym ani malym, pomijając to, że leży na brzegu morza i zawsze mozna szybko się nad nim znaleźć. :)

Witam dziewczynki :)

Plaze na całym pólwyspie sa piekne, chyba najszersze w Juracie, ale powiem, ze sama dawno tam nie byłam. W Jastarni z pewnością jest mniej ludzi niz w Juracie. My swojego czasu zawsze jeździliśmy na camping przed Chałupami, ale teraz ze względu na to, że tam wiecznie korki zmieniliśmy kierunek na Karwieńskie Błota - Dębki. Przepiękne i dziewicze plaże są wedle latarnii Stilo gdzieś miedzy Dębkami a Łebą, MIrelka tutaj polecala jakies gospodarstwo agroturytyczne bodajże w Słajszewie, tam jeszcze mało ludzi jest :)

A to na deser :)

600020_519667431385596_1290862459_n.jpg

Edytowane przez emiranda

Emi mam pytanie dotyczące ogrodu...czy Ty masz trawę pośród swoich brzózek? zastanawiam się,czy w swoim zagajniku przyszłościowo siać trawę czy zostawić liście..robią mi aktualnie nawadnianie i nie wiem jak zdecydować.. później ewentualnie jest upierdliwe koszenie trawy pośród brzóz?jak sobie z tym radzisz?

W Juracie jest więcej ludzi niż w Jastarni:eek:?????????

Nie pomyliłaś się Emi???????

Jastarnia jest większa... , szersza.... Jurata kiedyś dziurka, teraz nie jest już bezludna z wojskowymi terenami.. ale nie jet też takim molochem jak Łeba...

Potwierdzam.. Karwieńskie, Dębki czy Słajszewo małe, i większy luz..

Z sporych dziurek .. znaczy maleńkiej mieścinki czy też wioski to Poddąbie... jedna ulica, dwa sklepy jeden bar i cudne lasy do spacerów oraz puste plaże...

Emi mam pytanie dotyczące ogrodu...czy Ty masz trawę pośród swoich brzózek? zastanawiam się,czy w swoim zagajniku przyszłościowo siać trawę czy zostawić liście..robią mi aktualnie nawadnianie i nie wiem jak zdecydować.. później ewentualnie jest upierdliwe koszenie trawy pośród brzóz?jak sobie z tym radzisz?

Posadź okrywowe. Jest masa różnych i kwitnących i trawiastych. Koszenie między drzewami Cię zabije. Wiem coś o tym:P

W Juracie jest więcej ludzi niż w Jastarni:eek:?????????

Nie pomyliłaś się Emi???????

Jastarnia jest większa... , szersza.... Jurata kiedyś dziurka, teraz nie jest już bezludna z wojskowymi terenami.. ale nie jet też takim molochem jak Łeba...

Potwierdzam.. Karwieńskie, Dębki czy Słajszewo małe, i większy luz..

Z sporych dziurek .. znaczy maleńkiej mieścinki czy też wioski to Poddąbie... jedna ulica, dwa sklepy jeden bar i cudne lasy do spacerów oraz puste plaże...

Wiola powiem szczerze nie wiem, może ze względu na tramwaj wodny faktycznie w Jastarni jest teraz wiele luda. Ja ostatni raz w Juracie byłam 10 lat temu :( I był okropny tłok. Jurata stała się bardzo modna :) Ja jednak wole male miejscowości i mając do dyspozycji samochód, jeżdże tam gdzie jest mniej ludzi :) Mysłę, ze miedzy chałupai a Kuźnicą sa jeszcze miejsca gdzie nie ma dużo ludzi :yes: trezba tylko dojść na pieszo,bo tam parkingów nie ma :yes:

Ja mam trawe miedzy brzózkami ale niestety słabą, zbyt duzo cienia jest. Ja nie narzekam na koszenie, a mam kosiarke elektryczną) ale z pewnościa jest to utrudnienie. :yes: No i ja nie mam zgajnika u mnie jest kilkanaście brzózek na 300 m2 :)

Pestka mówi o okrywowych, ale po nich (chyba po za bluszczem) nie za bardzo mozna chdozić. Sama sie zastanawiam czy tam bluszczu nie posadzić???