Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczynki, nie martwcie się wszystko jest ok, ale chyba musze troche odpocząc od forum. Odezwałam się tylko w zwiazku z pierogami ruskimi, bo to bardzo mój temat :)

Pa pa wszystkich odwiedzających mój watek pozdrawiam :) i przytulam :hug::hug::hug::hug:

:bye::bye::bye::bye:

Dziewczyny zapraszam do przeczytania wzięłąm to z Facbooka i uważam ze to genialna myśl

Krótka historia.

Młoda para przenosi się do nowej dzielnicy. Następnego dnia rano, podczas gdy jedzą śniadanie, młoda kobieta widzi, jak jej sąsiadka wiesza pranie na dworze.

"To pranie nie jest zbyt czyste", powiedziała, "czy ona nie wie, jak należy prać. Może ona potrzebuje lepszego proszku."

Mąż spojrzał, ale siedział w milczeniu. Za każdym razem gdy sąsiadka wieszała swoje pranie, młoda kobieta robiła ten sam komentarz.

Miesiąc później kobieta z zaskoczeniem widząc ładne i czyste pranie powiedziała do męża:

"Popatrz! Ona nauczyła się prać tak jak trzeba. Zastanawiam się, kto ją tego nauczył."

Mąż powiedział: "Wstałem wcześnie rano i umyłem nasze okna!"

I dokładnie tak to jest w naszym życiu:

To co widzimy podczas oglądania innych, zależy od czystości okna przez które patrzymy. Zanim dokonamy krytyki, może warto aby sprawdzić stan naszego umysłu i serca i zadać sobie pytanie, czy jesteśmy gotowi, aby dostrzec dobro zamiast szukać czegoś w drugiej osobie co postawi nas w roli sędziego?

Szukajmy dobra i pomagajmy sobie stać się lepszymi, a ocenę pozostawmy Bogu.

Podziel się tym przesłaniem, a co ważniejsze staraj się je wypełniać we własnym życiu.

W te piękne Święta
Bożego Narodzenia

Pragnę złożyć Wam życzenia,

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło ciepła rodzinnej atmosfery, miłości, uśmiechu i radości.

A Nowy Rok 2013 przyniósł szczęście i pomyślność.

Życzy Arnika z Rodziną
:)

http://img716.imageshack.us/img716/1479/bozenarodzeniea.jpg