Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Beatko był faktycznie piękny :)

Mój "mały" synek nabawił się kataru, że aż mu pani w szkole powiedziała, ze do szkoły nie powinno się przychodzić chorym, na co on, ależ proszę pani katar to nie choroba. Strasznie go jednak męczy zużył 4 paczki chusteczek w szkole :( no co ja mam z nim zrobić??? gorączki na razie nie ma, ale nie chce iść jutro do szkoły. :yes: Jak był mały z katarem na basen chodziliśmy, a co dopiero do szkoły :yes:

Aga ja cały czas planuje nowy dom dotychczas to była Gdynia, teraz bardziej skłaniam sie ku Kalifornii lub Florydzie :lol2:

A na miły poczatek dnia takie oto zdjęcie morza :) 734265_582342488451423_1036871646_n.jpg

U nas też wczoraj padało, ale nie było tak źle jak w Gdyni, gdzie był totalny paraliż komunikacyjny :(

Mój brat od tygodnia leci na statek na Daleki Wschód, ale najpierw musi sie dostać do Frankfurtu. Wczoraj po raz trzeci był na lotnisku i po raz trzeci wrócił do domu, bo samolot do F nie wystartował ze względu na warunki pogodowe :( tak jak i poprzednimi razy :(

Alu nawet nie wiesz co bym dała w tej chwili żeby się tam teleportować chociaż na wieczór :cool:

Usprzątałam się tak że nóg nie czuję :lol2:

Aga wiesz co ojciec mojej młodej sasiadki cały czas jej powtarza, że nie należy się samemu męczyć tylko wynając panią, Zdrowie jest ważniejsze. I powiem Ci, że ja bym wolała zrezygnowac z jakies lampy czy zasłony i wynajęła sprzataczkę. Ja nie żartuję, to wszystko na starość wychodzi :yes: Daj tez zarobić innym :)

Witam serdecznie , przeglądam od miesięcy Twój sympatyczny wątek.Między innymi pod wpływem Twej fascynacji Greyem kupiłam wczoraj książkę i..........przepadłam.

Jestem w połowie 1 części , pochłaniająca a jednocześnie dająca do myślenia.Dzięki za rekomendację

A witam Cie serdecznie na moim watku, Greyem jestem faktycznie zafascynowana i nie wstydzę sie tego, mimo wielu negatywnych opinii :) Ja lubie bajeczki o Kopciuszku z dobrym zakończeniem, chociaż czy ja wiem, czy Christian jest w takim księciem na białym koniu???? ja ze swoim charakterem nie byłabym w stanie żyć z takim człowiekiem jak Christian. Podziwiam zatem głowną bohaterkę :)

Zapraszam częsciej, podziel sie ze swoimi spostrzeżeniami jak przeczytasz całość :)

cześć Alu :)

Jak tam katar Michała? JUz lepiej ???

Julka też mocno zakatarzona, tylko ona nie potrafi wydmuchac noska, a o ile byłoby jej lżej :rolleyes:

JA TEŻ CHCE SZYBKO DO JAKIEGOS CIEPŁEGO MIEJSCA!

Pozdrawiam :bye:

Z małymi dziećmi jest bardzo trudno jak mają katar bo faktycznie nauczenie go wydmuchiwania nosa graniczy z cudem :(

Alunia uściski zostawiam :hug: :hug:

A cześć sąsiadko :hug::hug::hug:

Cześć Alu!

:)

Na katar dla dziecka (twój to już nie takie dziecko :)) ale warto nawilzyć śluzówki dobry jest STERIMAR-to sól morska w sprayu :).Nie wiem czy znasz ;):rolleyes:.

Przepiękne zdjęcia Bałtyku :yes:

Karolcia i Sylwia, a mój 17 latek zapomnial juz co to katar jest, nie wiem jak to u niego jest, że katar trwa u niego trzy dni a nie siedem ??????

Wziął słownie dwie aspiryny, kropli do nosa nie używa, bo on miał ten katar bardzo lejący, przez dwa dni, na trzeci dzien juz troche mniejszy na czwarty nos czysty:)

Sylwuś Sterimar własnie uzywamy żeby nawilżyć śluzówkę, za to nigdy nie używamy kropli do nosa takich prawdziwych, no może jeden dzień czasami :)

Natomiast na zapalenie ucha stosujemy robione krople do nosa na bazie antybiotyku, takie przepisane przez laryngologa, nam pomagają, a właściwie pomagały wowczas gdy Mi za duzo nurkował, a to było jego ulubione zajęcie :) Powiem Wam taka ciekawostkę, że Mi zachował umiejętnośc pływania z życia płodowego. Jak miał około 2,5 roku poszlismy z nim na basen a on przepływał pod woda kilka metrów wynurzal się brał powietrze i dalej płynął pod wodą. Nie była to jednak taka prawdziwa umiejetność pływania. Na wodzie trzema stylami pływał jak miał 5 lat :)

Miłego weekendu wszystkim zyczę :)

Na katar spróbuj kąpiel z solą bocheńską do kupienia w aptece za ok 9 zł-ciepła woda do wanny i ok pół paczki soli , to taki rodzaj inhalacji .Podaję też duże ilości vit C.

NIee mogę nie napisać o Greyu-dla mnie tam jest "drugie dno"całej historii.Czyli wpływ jego przeszłości na psychikę dorosłego człowieka.jeszcze niewiele wiem o nim , czytam dalej , kupiłam dziś 2 część

Karolcia i Sylwia, a mój 17 latek zapomnial juz co to katar jest, nie wiem jak to u niego jest, że katar trwa u niego trzy dni a nie siedem ??????

Wziął słownie dwie aspiryny, kropli do nosa nie używa, bo on miał ten katar bardzo lejący, przez dwa dni, na trzeci dzien juz troche mniejszy na czwarty nos czysty:)

Sylwuś Sterimar własnie uzywamy żeby nawilżyć śluzówkę, za to nigdy nie używamy kropli do nosa takich prawdziwych, no może jeden dzień czasami :)

Natomiast na zapalenie ucha stosujemy robione krople do nosa na bazie antybiotyku, takie przepisane przez laryngologa, nam pomagają, a właściwie pomagały wowczas gdy Mi za duzo nurkował, a to było jego ulubione zajęcie :) Powiem Wam taka ciekawostkę, że Mi zachował umiejętnośc pływania z życia płodowego. Jak miał około 2,5 roku poszlismy z nim na basen a on przepływał pod woda kilka metrów wynurzal się brał powietrze i dalej płynął pod wodą. Nie była to jednak taka prawdziwa umiejetność pływania. Na wodzie trzema stylami pływał jak miał 5 lat :)

Miłego weekendu wszystkim zyczę :)

To my zaczęliśmy chodzić na zajęcia na basen z Dawidem jak miał 3,5 m-ca :).Takie specjalne zajęcia dla rodzica z niemowlakiem :) bardzo fajnie prowadzone,dużo kolorowych rekwizytów,dzieci świetnie się bawiły :yes:

Było też nurkowanie dziecka :eek:.I za każdym razem miałam serce na ramieniu :rolleyes:.Ale tak małe dzieci pamiętają jeszcze okres prenatalny i wiedzą jak zachować się w wodzie :rolleyes:.

Nie wiem czy to zasługa ćwiczeń na basenie,ale Dawid się w ogóle nie boi wody :eek::eek:.

Trzeba będzie się zapisać na takie ćwiczenia z Polą :cool: