Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Witam, w mojej galeri:welcome: Kanapy są beżowe, a stolik, mój ukochany stolik z muszelkami pod szkłem przyjechał z Gdyni, jako jeden z nielicznych mebli, ale jest jak na mój gust do tych kanap za mały, więc własnie myślę, nad zamówieniem większego też ze szkłem na wierzchu właśnie w kolorze białym. Bez tego morza pod szkłem sie nie obejdę tak mi go brakuje. Więc musi być szkło z białą oprawą. Zyrandol piękny, bardzo podobny mieliśmy w Gdyni, a tu chyba musi być skromniejszy, bo tych światełek w podwieszanym suficie jest i tak dużo, a świeczniki wiszą na kablach gdzie też pierwotnie planowane były lampki, ale chyba z nich zrezygnuje. Pozdrawiam:)

Hehe na moim monitorze kanapy zrobiły się na szaro :D

A stolik spodobał mi się właśnie przez te muszelki pod szkłem i dlatego nie sugerowałam wymiany, chociaż rzeczywiście mógłby być większy ;) Ikea ma taki stolik ze szklanym blatem i szufladkami do których można coś włożyć i efekt jest jak u ciebie, ale rozmiaru nie znam.

Z muszelek nie rezygnuj bo to fajny akcent i dodaje trochę 'Was' do wnętrza :) Więc może w ogóle iść w dodatki marynistyczne i lampy np w kuchni w takim stylu lampa

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hehe na moim monitorze kanapy zrobiły się na szaro :D

A stolik spodobał mi się właśnie przez te muszelki pod szkłem i dlatego nie sugerowałam wymiany, chociaż rzeczywiście mógłby być większy ;) Ikea ma taki stolik ze szklanym blatem i szufladkami do których można coś włożyć i efekt jest jak u ciebie, ale rozmiaru nie znam.

Z muszelek nie rezygnuj bo to fajny akcent i dodaje trochę 'Was' do wnętrza :) Więc może w ogóle iść w dodatki marynistyczne i lampy np w kuchni w takim stylu lampa

Lampa do kuchni bardzo mi się podoba, dziękuję z apodpowiedź. Pozdrawiam, futrzaki też.

Właśnie byłam u siebie i widziałam, że napisałaś tam iż skrycie marzysz o kryształkach ;)

a może coś w stylu shabby :) lampy

ma kryształki ale takie nienachalne i do muszelek też by pasowało :D

Merci beaucoup, thank you very much, muchos gracias, grazie mille

Hmmm ja tu coś poszukałam ale jak kryształki to się nie nadaje

ImageShack.us Uploaded with http://img834.imageshack.us/img834/2769/zyrandoldipollistwa3pl.jpg' alt='zyrandoldipollistwa3pl.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

http://img834.imageshack.us/img834/2769/zyrandoldipollistwa3pl.jpg' alt='zyrandoldipollistwa3pl.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Mogę usunąć jakby co

Edytowane przez diana_teresa

Piękna willa!

Czy można prosić o więcej zdjęc z zewnątrz, chodzi mi o elewację i kostkę przed domem.

P.S. A jak będzie wiecej z wewnątrz to się nie pogniewam;)

:welcome:, mamy kostke Libet via castello i picollo w odcieniu pastello, jak znajdę trochę czasu to wkleję kilka fotek, na razie jak chcesz pooglądac zapraszam na stronę http://pl.netlog.com/echumani/photo/&page=2#photos. Pozdrawiam, obejrzałam Twój watek, gdzie takie piękne jezioro jest?

Jaka piękna przestrzeń w domu i jakie cudowne widoki za oknem! Zwłaszcza na tym ujęciu za kanapą! Przepięknie :p I w ogóle cały domek z zewnątrz piękny :D

Witam się przy okazji ;)

:welcome: przestrzeń jest rzeczywiście i lasek i kilkanascie brzózek na naszej działce, a latem jak pięknie wygląda! Tylko niestety daleko od morza:)

Pozdrowienia z Gdyni ;)

Piękny dom i mieszkańcy prześliczni.

Napisz gdzie pierwotnie planowałaś wybudować swój dom?

:welcome::welcome:, szczególnie serdecznie witam gości z Gdyni (jeszcze tylko 10 dni i tam się wybieramy) My mielismy maly domeczek na Wzgórzu Św. Maksymiliana i pierwotnie chcieliśmy go rozbudować, mielismy juz nawet plany, ale nam nie wyszło.:rolleyes:

Dzieki dziewczyny za komplementy, dużo tu jeszcze pracy nasz czeka i zastanawiam się jednak czy nie wynająć kogoś, aby mi ogród zaprojektował, bo trochę tu bałagan, chociaż my nie z tych poukładanych, tylko bałaganiarze jesteśmy, więc może lepiej będziemy się czuli w swoim balaganie:)

:welcome::welcome:, szczególnie serdecznie witam gości z Gdyni (jeszcze tylko 10 dni i tam się wybieramy) My mielismy maly domeczek na Wzgórzu Św. Maksymiliana i pierwotnie chcieliśmy go rozbudować, mielismy juz nawet plany, ale nam nie wyszło.:rolleyes:

Piękne miejsce, blisko na plaże i do centrum;)

Ja obecnie mieszkam na Witominie pod samym lasem, a dom planuję wybudować na Kaczych Bukach.

Jak opanuję wklejanie zdjęć, to pochwalę się swoim sierściuchem;)

Byłam, widziałam :D

Śliczna zielona okolica, nie masz co narzekać :) i tyle drzew na działce. Nawet w zimie cudnie wyglądają takie oszronione.

A te zielone pola co psisko na nich hasa to też niedaleko was?

No i dom fantastycznie się prezentuje, chyba macie dużo miejsca :) i taras ogromny.

A koty na schodach wymiatają :lol2:

TwoOfUs

Nie narzekam, tez mi sie podoba ta okolica, pola są 100m od naszej działki, ale jak Ci sie podoba ta bialo czarna kuchnia, bo to zdaje się ją miałas obejrzeć:)

Tak naprawdę to klimat na Mazowszu dużo łagodniejszy niż w Gdyni tam ciągle wilgoc i wiatry, ale mieszkałam tam od urodzenia więc nie ma się co dziwić, że tęskno mi, szcegolnie za morzem Orłowem i spacerami wzdłuz plaży. Na pocieszenie mam nadzieję, że w przyszłym roku otworza autostrade i częściej będę mogła tam być.

Mój mąż choć już kilka razy sie przeprowadzał tak naprawdę myślami jest w swoim domu w Lublinie, w ogrodzie ,pod 100 letnimi jesionami to jego miejsce.:)

Trochę zazdroszczę Ci Twojego ciepełka pod Rzymem, marzy mi się Prowansja, Lazurowe Wybrzeże, gdzie ciepło jest, jakoś na starość co raz zimniej mi jest. W Milanówku dzisiaj głowy urywa tak wieje, wichura straszna. Oby tylko śniegu nie było, ale jeśli się nie mylę Dolny Śląsk juz zasypalo.

Ciekawska jestem , daleko się budujesz od Milanówka?:rolleyes: