Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

niedaleko :rolleyes: może jakieś 50 km

Rzymu nie ma co zazdrościć ;) u nas co prawda dzisiaj słonko i w miarę ciepło ale ja już pierwszy śnieg widziałam a u Was podobno jeszcze nie było.

No i ostatnio okrutnie pada i wieje (pewnie jak w Gdyni :p) Mieszkamy tutaj na zboczu więc trochę to odczuwamy W samym Rzymie też są problemy z powodu tych deszczy, co i raz jakieś ulice nieprzejezdne i korki. Włosi mówią, że to nie jest normalna pogoda o tej porze i ten rok jakiś dziwny.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome:, mamy kostke Libet via castello i picollo w odcieniu pastello, jak znajdę trochę czasu to wkleję kilka fotek, na razie jak chcesz pooglądac zapraszam na stronę http://pl.netlog.com/echumani/photo/&page=2#photos. Pozdrawiam, obejrzałam Twój watek, gdzie takie piękne jezioro jest?

Po obejrzeniu reszty fotek jeszcze bardziej podoba mi się Twój dom, elewacja dachóweczka jak dla mnie miodzio. A takie piękne jeziorko znajdziesz na mazurach:rolleyes:

Po obejrzeniu reszty fotek jeszcze bardziej podoba mi się Twój dom, elewacja dachóweczka jak dla mnie miodzio. A takie piękne jeziorko znajdziesz na mazurach:rolleyes:

Dzięki za komplementy, a że na Mazurach to się domyśliłam, patrząc na obrazek, ale mialam wrażenie, że znam tę miejscowość, tylko nie mogę sobie przypomnieć:confused:

Pozdrawiam

Hej! Właśnie trafiłam na twój wątek, obejrzałam wszystko i stwierdzam:

1 - projekt domu, całosć z zewnątrz - rewelacja !!! :)

2 - ogród bardzo piekny, wygląda na duży, ma dużo drzew co nadaje mu duszy, widać, że ma swoje lata, a ogród im starszy tym piękniejszy :)

3- dom w środku przytulny, jasny ogólnie fajny, aczkolwiek kilka rzeczy bym zmieniła, łazienka syna jak dla mnie za zimna, dałabym tu jakis kolor w akcentach (limonkowy :)

4- koty i psy milusie :)

zastanawiam się tylko co was skłoniło żeby się przenieść z Gdyni... przecież tam jest tak pięknie i jest morze :) ja bym 100 razy bardziej wolała mieszkać nad morzem (teraz mieszkam 35 km. od Wawy)

serdecznie pozdrawiam i gratuluje pieknego gnizdka :)

Witam i ja,co tu napisać jak dziewczyny już wszystko napisały,że pięknie.Piękny dom,piękne wnętrza i taaaaaki duży metraż.Rzadko spotykane że ktoś buduje taki duży dom,a kuchnia marzenie taka ogromniasta.Będę do Ciebie zaglądała,bo bardzo fajnie tu u Ciebie:bye:

:welcome:, miło, że będziesz zaglądała, dom rzeczywiście duży, ale tak wyszło, chcielismy tylko dom piętrowy bez skosów, bo w skosach zawsze miałam poobijana głowę, no i musial byc dodatkowy pokój na parterze dla Babci, ktora ma kłopoty z chodzeniem. I musiało być szybko, bo płaciliśmy wielkie pieniądze za wynajem. Z poczatku mysłałam o Kasjopei MG Projekt, ale dawniej nie było wersji z dodatkowym pokojem. :)

Ja rozrysowałam ten dodatkowy pokój i umówiłam się z pracownią, że zrbia mi projekt. Bardzo to jednak długo trwało. W miedzyczasie pani architekt, która miała nam usadowić plan na dzialce podpowiedziala nam, że Słodki jest bardziej funkcjonalny i żebysmy tak bardzo nie patrzyli na metraż. Przekonywała mnie, że spiżarka przy kuchni jest bardzo ważna, teraz o tym wiem. Ze spiżarki jestem bardzo zadowolona, chętnie bym ją powiekszyła i wstawiła tam dodatkową lodówkę. :):)

Tak naprawdę pokój nad garażem około 30 m2 użytkowej 70 m2 po podlodze jest przez nas nie uzywany, w kazdym razie nie ocieplamy go. Natomisat mamy ocieploną ścianę miedzy tym pokojem, a resztą domu:)

Przez wiele lat gnieździliśmy sie w malym domku, że teraz postawilismy na przestrzeń.:)

Jest super:lol2:

emiranda Witam się i ja u Ciebie :)

Pięknie przepięknie przeuroczo - otoczenie, ogród (już tyle macie zrobione :jawdrop:) , widoki z okna niepowtarzalne........

Podoba mi się bryła domu - mimo że sama wybrałam coś zupełnie innego;)

A i we wnętrzu domu jest już co pooglądać :yes:.

Co do łazienki ja też bym dodała jakiegoś kolorku :yes: - a w jakim wieku jest syn? bo chyba gdzieś mi umknęło ;) - i jakie są jego ulubione kolory?

Będę zaglądać i kibicować w dalszym urządzaniu domu.

Pozdrawiam :)

I to chyba pierwsza łazienka, wykafelkowana do samego sufitu, która mi się podoba:)

Teraz taka moda na salony łazienkowe, ale ja jestem starej daty, a mój mąz jest bardzo konserwatywny:) i własciwie wszystkie łazienki mamy do góry w kafelkach. Co prawda miało byc inaczej, ale tak wyszło. Ta biało czarna łazienka jest dla mnie taka elegancka, kilka dodatków (tylko jakich) i pewno będzie jeszcze fajniejsza.

fajna łazienka :wiggle: lubię biało-czarne zawsze dają takie wrażenie czystości

na razie może rzeczywiście trochę surowa ale na fotce wygląda po prostu jak niezamieszkała ;) nie ma żadnych dozowników na mydło, żadnych ręczniczków może jakiś ceramiczny pojemnik na kulki do kąpieli albo świecznik, patera z muszelkami :) Wiadomo, że męskiej części społeczności nie jest to bardzo potrzebne ale dodaje klimatu :) Co do koloru to wiadomo, trzeba zasięgnąć porady syna a ja bym tam widziała jakiś granat albo kobalt :p ale każdy ma swoje upodobania

fajna łazienka :wiggle: lubię biało-czarne zawsze dają takie wrażenie czystości

na razie może rzeczywiście trochę surowa ale na fotce wygląda po prostu jak niezamieszkała ;) nie ma żadnych dozowników na mydło, żadnych ręczniczków może jakiś ceramiczny pojemnik na kulki do kąpieli albo świecznik, patera z muszelkami :) Wiadomo, że męskiej części społeczności nie jest to bardzo potrzebne ale dodaje klimatu :) Co do koloru to wiadomo, trzeba zasięgnąć porady syna a ja bym tam widziała jakiś granat albo kobalt :p ale każdy ma swoje upodobania

Wszystko to prawda, ale ileż to ja muszę się nagadać do mojego 15-latka, aby łazienka była w takim stanie jak na fotografiach. Więc czy warto wstawiać jakieś ozdoby tam. Tak naprawdę bardzo bym chciała, bo z trzech łazienek, które mamy ta podoba mi sie najbardziej. Już z lampami się kłócimy bo Młody chce zupelnie inne niż ja. Dzięki za sugestie.

w takim razie jeśli ciężko u syna ze sprzątaniem, to ogranicz się do minimum, wybierzcie jakiś kolor który lubi syn i kup w tym kolorze dozownik do mydła, oświetlenie, zasłone prysznicową, ręczniki + świeczki (ustawisz je na parapecie nie będą w niczym przszkadzały) i w zupełności wystarczy :)