Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga dzięki.

czy mogę ją zweltytkulatorować :yes: udało się napisać po nawozie. ????czy odczekać ??????

Ala sorry za zaśmiecanie wątku

Aga masz piękną trawę!!!!!!

Dzięki Moniko:D Możesz, możesz ją teraz zweltytkulatorować:yes: A kiedy sypałaś ten nawóz? Deszcz leje, wiec pewnie się już rozpuścił. Ja bym już brała weltykulator. I nie zapomnij jej też wygrabić po zimie i zwałować:)

Masz piękną i dużą działkę Alu:wiggle:Rabatka jak zakwitnie, to będzie bosko:yes::D

Trawki masz sporo, teraz koniecznie wertykulator, a potem nawóz i woda i powinna się ładnie zagęścić i odżyć:)

Działka ma 1200 metrow, nie jest znowu taka duża, a ta trawa własnie nie chce sie rozrosnąć tak juz było w zeszły roku mimo podlewania i nawożenia. :)

Duzo lepiej rosła tam gdzie więcej słońca, a tam gdzie cień było pełno pustych placków i mimo, ze dosiewalam trawa nie chciala sie rozrosnąć :)

Ja Twój ogródek widziałam w jakimś konkursie i podziwiałam tę Twoja trawę.

Może też zły gatunek trawy kupiłam (trawy z Iławy, ale nie do cienia tylko uniwersalne):(

Edytowane przez emiranda

Działka ma 1200 metrow, nie jest znowu taka duża, a ta trawa własnie nie chce sie rozrosnąć tak juz było w zeszły roku mimo podlewania i nawożenia. :)

Duzo lepiej rosła tam gdzie więcej słońca, a tam gdzie cień było pełno pustych placków i mimo, ze dosiewalam trawa nie chciala sie rozrosnąć :)

Alu bo właśnie zapomniałam Ci powiedzieć, że może masz tam posiany zły gatunek trawy? Ogólnie trawa w cieniu rośnie kiepsko i na miejsca zacienione przeznaczone są specjalne gatunki, np. taki lub taki :)

Ja Twój ogródek widziałam w jakimś konkursie i podziwiałam tę Twoja trawę.

Może też zły gatunek trawy kupiłam (trawy z Iławy, ale nie do cienia tylko uniwersalne):(

Dzięki Alu:hug: Dokładnie tak myślę, że posiałaś tam zły gatunek- patrz post wyżej:) Można spróbować dosiać tej właściwej i z czasem ona wyprze tą słabszą:yes:

Alu nie obraż się:) ale ty masz rzeczywiście brzydszą ode mnie tę trawę.

i znów w czymś podobne:)

O co mam się obrażać, moja fatalnie wygląda, ale myślę, że u Was na południu trochę szybciej trawa wschodzi :)

U nas jest za ciemno i bardzo slaba gleba ani to piasek ani glina, ale ph ma dobre pod trawnik, bo sprawdzaliśmy :)

Aniu mam katalog, z wystawy w Gdyni, ale nic ciekawego, Ty podobno sie do Warsaw wybierasz a gdzie? może Ci podwiozę ?

Ale żeś ukryła tą informację o katalogu :)

Dziękuję Ci bardzo :hug: Kochana jesteś!

Nie nastawiałam się na wielkie cuda, to tak bardziej ze względów sentymentalnych chciałam mieć.

W Warszawie będę jutro, ale gdzie i w jakich godzinach to nie mam pojęcia. Jedyne co jest pewne na 99% to dworzec centralny rano.

Tak więc, Alu, chyba najlepiej będzie jak mi wyślesz pocztą. Zaraz Ci podam na priv adres, a Ty mi się zrewanżuj danymi do przelewu :)

Jeszcze raz dziękuję!

Ale żeś ukryła tą informację o katalogu :)

Dziękuję Ci bardzo :hug: Kochana jesteś!

Nie nastawiałam się na wielkie cuda, to tak bardziej ze względów sentymentalnych chciałam mieć.

W Warszawie będę jutro, ale gdzie i w jakich godzinach to nie mam pojęcia. Jedyne co jest pewne na 99% to dworzec centralny rano.

Tak więc, Alu, chyba najlepiej będzie jak mi wyślesz pocztą. Zaraz Ci podam na priv adres, a Ty mi się zrewanżuj danymi do przelewu :)

Jeszcze raz dziękuję!

Aniu ja to dostałam w prezencie i tez chetnie Ci wyślę, bez opłat. Pozdrawiam

Jak to czasami warto czytać od konca do końca nieprawdaż ? he he

Ja jeszcze w październiku nawoziłam trawnik ale bez azotu (żeby nie przemarzł). Teraz polecono mi bardzo dobry nawóz który teoretycznie raz w roku się stosuje, ale mam jednak w czerwcu powtórzyć. U mnie "we wsi" jest super zaopatrzony sklep i widać, że to dla właściciela wielkie hobby. Jest odpowiedzialny za murawę na chorzowskim boisku. Zjadł zęby na trwaie i na szczęscie bardzo lubi dzielić się wiedzą - bez kogoś takiego nigdy bym sobie z tym cholernym trawnikiem nie poradziła. Ja teraz mam inny problem - muszę zerwać częśc trawnika bo będe sadzić buki. Wiecie może jak sobie z tym poradzić ? Trawa juz jest bardzo gęsta i chyba bardzo cięzko się będzie to robiło :(

Emirando - Twój trawnik, na tle sąsiednich działek wygląda na super zielony :lol2:

Cudna działka :wiggle:

a tak w ogóle, to za parę lat, jeśli okaże się że w niektórych miejscach trawa zdecydowanie odmawia rosnąć, to bym tam zadarniła jakimś bluszczem ewentualnie barwinkiem czy runianką - zero pracy przy tym jest i zielony cały rok :yes:

Emirando - Twój trawnik, na tle sąsiednich działek wygląda na super zielony :lol2:

Cudna działka :wiggle:

a tak w ogóle, to za parę lat, jeśli okaże się że w niektórych miejscach trawa zdecydowanie odmawia rosnąć, to bym tam zadarniła jakimś bluszczem ewentualnie barwinkiem czy runianką - zero pracy przy tym jest i zielony cały rok :yes:

Sąsiednie działki sa niezagospodarowane i oby jak najdłużej tak było, bardzo mi odpowiadaja takie lesne działki, tam jest pelnozarośli i latem wygląda to całkiem nieźle. :)

Właśnie dostałam ksiązkę Rośliny okrywowe i jak trawnik w tym roku nie ruszy to będe o czyms innym myślała, bluszczu nie chcę, miałam go w Gdyni i sie tak szybko rozrastał, ze nie dawałam rady, pomyślę o czyms innym :)