Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale fajnie, że zdążyłam się jeszcze załapać na fotki. Szczególnie pięknej gospodyni :)

Ja też uwielbiam paski i zawsze oczka mi się święcą na widok marynarskich kolekcji. Myślałam, że kiedyś mi się w końcu znudzi, ale nie - ciągle znoszę do domu jakieś nowe pasiaki ;)

Alu ale z Ciebie laseczka...Piękna Kobietka :)

Aga ma rację,ciuchy w poprzeczne paski są tylko dla wybranych :wiggle:

No proszę jaka laska:jawdrop::jawdrop: Nie każdemu jest dobrze w poprzecznych paskach, a Tobie Alu tak:wiggle:

Piękna sukienka:)

Dzięki dziewuszki za komplementy ja tak lubię paski, że nawet nie zastanawiam się czy dobrze mi w nich czy źle, dobrze się w nich czuję, a w tym roku bardzo modne, wiec sobie kilka ciuszków w paski nabyłam :)

Czyli meldunku nie gratulować Ci Alu?:confused: Gdynia to nie koniec świata i dobrze, że możesz spędzać tam wakacje...

A może kiedyś tam jeszcze wrócicie?:wiggle:

No nie ma co gratulować i oczywiscie mam głęboka nadzieję, że tam wrócimy,

własnie szukam działki, ale ceny w tych dzielnicach co mnie interesuja są powalające i pomyśleć, że mój Dziadek za namową mojej bardzo mądrej Babci ( zawsze wiedziała wszystko najlepiej podobnie jak moja Mama) sprzedał dawno temu dwie takie działki za bezcen, bo przecież sam miał dom a Mama mieszkanie, szkoda tylko, że nie swoje, długo by opowiadać.

Może jednak uda nam sie zarobić, wygrac, dostac w spadku jakies pieniążki ha ha i wówczas natychmiast kupuje działkę w Gdyni :) zreszta jak wiesz budowa uzaleznia, chętnie bym cos zbudowała następnego mając takie doświadczenie i pomoc forum:)

To rzeczywiście szkoda, że Dziadek pozbył się ziemi...:bash:Teraz byłaby jak znalazł:rolleyes:

Niestety o cenach działek wiem co nie co, bo sami kupowaliśmy w Wawie w okresie boomu budowlanego:mad::sick:

Mam nadzieję, że coś jednak znajdziecie- czasami szczęście się uśmiechnie:) Co do uzależnienia budowania- mnie tak nie wciągnęło- jak się pracuje zawodowo to na serio brak czasu na wszytko, a budowę jak wiadomo trzeba pilnować. Poza tym papierologia w warszawskich urzędach mnie przeraża:eek: Nasi znajomi w Milanówka właśnie załatwili wszystko 3 x szybciej:eek:

A pomoc forum super:wiggle:

Co do uzależnienia budowania- mnie tak nie wciągnęło- jak się pracuje zawodowo to na serio brak czasu na wszytko, a budowę jak wiadomo trzeba pilnować. Poza tym papierologia w warszawskich urzędach mnie przeraża:eek: Nasi znajomi w Milanówka właśnie załatwili wszystko 3 x szybciej:eek:

A pomoc forum super:wiggle:

Aga wiem cos na temat papierologii na Wawrze gdzie budowała moja kuzynka :bash:, nie wiem gdzie Ty mieszkasz, my to w ogóle nie załatwialismy papirologii przed, zrobiła to za nas pani architekt, która usadawiała nam dom na działce, łatwo lekko i przyjemnie i bardzo tanio :) więc faktycznie nie wiem co to jest?

W Gdyni pewno jest podobnie jak w Warszawie, no ale zanim będe budowac to mam nadzieję, że beda juz warunki zabudowy we wszystkich dzielnicach. :)

Tylko z elektrownia mielismy kłopoty, ale jakoś to przebrnęlismy :)

Ale oczywiście jak ktos pracuje zawodowo to juz trudno , ja z pewnościa nie dałabym rady :(

Alu zaglądam co jakiś czas do Ciebie ale ostatnio takie spotkaniowe tematy a ja daleko więc się nie odzywam :oops: no i do trawnika też u mnie daleko to nawet nie mam co doradzić :) ale jestem i śledzę na bieżąco :)

Miło, że zaglądasz :)

Edytowane przez emiranda

Aga wiem cos na temat papierologii na Wawrze gdzie budowała moja kuzynka :bash:, nie wiem gdzie Ty mieszkasz, my to w ogóle nie załatwialismy papirologii przed, zrobiła to za nas pani architekt, która usadawiała nam dom na działce, łatwo lekko i przyjemnie i bardzo tanio :) więc faktycznie nie wiem co to jest?

Alu, w całej Wawie jest podobnie- chodzi o ilość mieszkańców. To samo jest w księgach wieczystych. Warunki zabudowy są już na większości terenów, ale niewiele do daje:bash:Każdy papierek trzeba ostemplować 3 razy w godzinach 8-14, czynne 3 razy w tygodniu:spam: Potem każdy dokument musi odleżeć swoje w urzędzie- niektóre nawet 30 dni:eek::bash: To może zniechęcić:(

Alu, w całej Wawie jest podobnie- chodzi o ilość mieszkańców. To samo jest w księgach wieczystych. Warunki zabudowy są już na większości terenów, ale niewiele do daje:bash:Każdy papierek trzeba ostemplować 3 razy w godzinach 8-14, czynne 3 razy w tygodniu:spam: Potem każdy dokument musi odleżeć swoje w urzędzie- niektóre nawet 30 dni:eek::bash: To może zniechęcić:(

Agus kuzynka czekała rok na warunki zabudowy :( bo na Wawrze jeszcze dwa lata temu nie bylo horrorrrrrrrrr :(

Alu dzień dobry :)

Troszku mam do nadrabiania http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Widze że jakas akcja u Karoliny mnie ominęła :o - coś niedobrego tam się zadziało - zaraz lecę czytać.

Spóźnione życzenia dla męża - pozdrawiam i ściskam wirtualnie :hug:

O i jak się temat trawnika rozwinął :wiggle:

Alu no i paskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - Leżą jak ulał - bo figury to tylko pozazdrościć :yes:

Miłego poranka Alu życze http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/spring/smileys-spring-141437.gif