Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza... I co dalej?

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu mam swój wątek (link w stopce), w którym opisałam metamorfozę mojego szaraczka i jego otoczenia...

Dużo pracy.... budżet niezbyt imponujący... i mało czasu... więc zrobiliśmy tylko to co niezbędne i wprowadziliśmy się...

Mieszkamy już ponad rok a mój dom nie jest wykończony a ja sama nie wiem czego chcę... łażę po galeriach i szukam czegoś ale nie wiem czego, bo to co podoba mi sie u innych jakoś nie pasuje do mnie... a może to ja tutaj nie pasuję:(

W moim domu nie chce szarości (wolę ciepłe barwy)... etap czarnych(bardzo ciemnych) mebli w salonie i białych w kuchni też mam już za sobą:( i nie chce do tego wracać....

Wyprowadzając się ze "starego" domu miałam piękny plan... żadnych starych mebli w "nowym" domu ale życie bardzo szybko zweryfikowało ten plan i jest jak jest... coś starego, coś nowego, coś przerobionego... i kartonów coraz mniej:)... zostały do zrobienia mebelki do pokoju syna, ale z tym chyba sobie poradzę;) problem jest z cała resztą, czyli wszelkimi dodatkami, dekoracjami, itp, które nadają wnętrzom to coś... czego mi brakuje:(

Zakładając nowy temat liczę po cichutku na to, że znajdą się dobre duszyczki, które mi coś podpowiedzą mimo iż mój dom opiera się panującym trendom:)

Wszelkie rady mile widziane:)

Kilka pytań pomocniczych;) na początek...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179019-Metamorfoza-naszego-szaraczka/page21

SALON

1. Co na ścianę nad narożnikiem ? - coś w ramkach? fototapeta? tapeta?

2. na ścianie miedzy oknami chciałabym zegar ale nie wiem jaki?

PRZEDPOKÓJ (HOL)

1. ściana przy schodach na górę - po roku mieszkanie przy dwójce małych dzieci jest straszna wiec zastanawiam sie nad tapetą - może byłaby bardziej praktyczne??? - i znowu - jaka? - może ktoś ma jakąś sprawdzoną i mógłby mi polecić coś ładnego i praktycznego????

2. na długiej ścianie chcę kilka ramek - jaki kolor? jasne czy ciemne? a może antyramy?

3. brakuje czegoś przy wejściu do kuchni - tam gdzie telefon na podłodze...