tomek4 03.01.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie, przygotowuję się do odbioru domu (zgłoszenie zakończenia budowy) i sprawdzając czeklistę natknąłem się na wymieniowy w temacie protokół. Mam "zetkę", przyłącze (WLZ), umowę kompleksową, taryfę C11, prąd płynie już sobie dobre 4 m-ce, nawet już fakturę zapłaciłem, ale takiego dokumentu jak protokół odbioru to nie znalazłem (a na inne media mam). Czy istnieje coś takiego w ogóle ? O którą część przyłącza chodzi - linię na działce którą kładł elektryk czy samą "zetkę" zakładaną przez energetykę ? No i kto powinien mi ten protokół dać ZE czy elektryk ? PS. Pomiarów kontrolnych (pętli zwarcia, rezystancji izolacji itp...) jeszcze nie miałem, może to wtedy dostane te kwity ? EDIT: Operator to ENERGA Gdańsk Pozdrawiam. Edytowane 3 Stycznia 2012 przez tomek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Odbiór przyłącza - składasz wniosek do dostawcy prądu.Pomiary - Twój elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 03.01.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Czyli to na specjalne życzenie czy łaskę ZE się odbywa, a nie domyślnie ?Pytam, bo z każdym innym przyłączem to wykonawcy sami się fatygowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zależy od dostawcy. W W-wie się nie fatyguje żaden - u każdego musisz złożyć pismo w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 03.01.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Masz racje, źródło podaje że trzeba poprosić.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Mam rację, bo jestem na tym samym etapie :) Nie ma za co i powodzenia U mnie poszło szybciutko - 1/2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts