Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porotherm

Recommended Posts

Acha. Jeśli chodzi o ceny to:

Silka M18

cena za sztukę w IV.2004 r. - 2,26

W 1 metrze kwadratowym ok. 15 szt

co daje 34 zł. za metr kwadratowy

Prz 200 metrach kwadratowych powierzchni ścian zewnętrznych daje 6.800 tyś. zł - upusty którę uzyskasz na składzie (wszystko brutto)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marcin - skad masz te doswiadczenia - jesli sam je zdobyles robiac cos w Porothermie to napisz : "robilem to i to - stalo sie to i to ..."

a jesli skads slyszales, albo (co gorsza) wszyscy tak mowia, to sorry ale mnie to nie przekonuje ....

Co do ceny silki tomasz racje - jest tania tylko malo rozpowszechniona a ja nie chce eksperymentowac ...

PIPLAPE: za 1,75 to bym kupowal leiera - ja negocjowalem z calych sil i nie bylem w stanie zejsc ponizej 2,35 brutto za MAX-a 220 (z Harasiukow) oczywiscie w cenie dowoz, rozladunek i przechowanie do wiosny.

wlasnie wczoraj dostalem ofertę na PTH 30 P+W = 3,1 brutto/szt z dowozem rozladunkiem i oczywiscie I gat. kl. 15

to daje w twoim przeliczeniu :

3,1 * 16 * 250 = 12 400

czyli lepiej niz MAX

najgorsze ze ja NIE CHCIALEM budowac z PTH tylko z MAX (bo jest twardszy i lepszy jakościowo - pory nie grają roli bo będę ocieplał)

Pawson, gdzie mozna kupic pth 30 w tej cenie. Podaj ew. namiary na priv. Pozdrawiam.

• 3 years później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
Czy już mogą stwierdzić ile to docieplenie pomogło. Czy możesz powiedzieć, ze domy wybudowano prawidłowo (mostki)?

Nie wiem. Z tego co wiem to nie chodziło o to że dom jest W zimie "zimny" ale o to że w lecie jest "za gorący'. Co do tych mostków cieplnych to chyba żeby ich nie było trzeba mieć b. dobrą ekipę, znać się na tym i pilnować. Nie wiem czy da się to całkowicie wyeliminować, nawet jeśli dom jest obłożony styropianem.