Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy bufor?

Jarecki 11

Recommended Posts

Oj, kąsliwy jesteś bracie. Takich Jareckich są dziesiątki.Rok temu jarecki11, w tym ja, w przyszlym roku kto inny.xUwazasz że temat nieaktualny bo ma rok?

oj tam, od razu kąśliwy ;) przecie prawdę mówię, ze Jareckiemu już to pewnie od roku dynda ;)

wiec, dla zainteresowanych, pomijając słuszne uwagi Edde, muszę kupić gotowy zasobnik.. Kupię Lemet, bo jest najcięższy,najtańszy i nie słyszałem złej opini na ich temat.

a tak z ciekawości dowiedziałeś sie konkretnie z jakiej blachy jest ten Lemet?

oj tam, od razu kąśliwy ;) przecie prawdę mówię, ze Jareckiemu już to pewnie od roku dynda ;)

a tak z ciekawości dowiedziałeś sie konkretnie z jakiej blachy jest ten Lemet?

Jak bede w Polsce to zadzwonie, teraz to za drogi gips :) A moze lepiej sie nie denerwowac :) Zreszta nie ma to wiekszego znaczenia bo i tak jestem ' skazany' na gotowca, a biorac pod uwage ze Lemet jest 30% ciezszy od konkurencji, wiec najmniej żaluja materialu, cena tez lepsza. Poza tym to ja biore baniak 300L z wezownicami, wiec wydatek tez jest nizszy niz Jareckiego, do tego troche wiecej komplikacji przy samorobie ( gdyby sie decydowac na takie rozwiazanie) , bo sa wezownice.

Tak nawiasem mowiac, jak sie laczy wezownice do plaszcza zbiornika, miedz i stal, zeby bylo szczelne, i jedno drugiego nie zjadlo ?

Edytowane przez devileczek

J.....

Tak nawiasem mowiac, jak sie laczy wezownice do plaszcza zbiornika, miedz i stal, zeby bylo szczelne, i jedno drugiego nie zjadlo ?

w samoróbce? albo lutowanie: lutuje się na twardo lutem mniej lub bardziej srebrnym albo skręcanie: daje się conexa w mufę stalową wspawana w zbiornik a przez conex miedź