mmartaw 31.08.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Po przeczytaniu tylu pozytywów na temat zakupów w necie, postanowiłam zakupić piekarnik, płytę gazową, zmywarkę i okap. Przekonałam moją wątpiącą rodzinkę, że wszystko pójdzie gładko. Zamówiłam w megemedia. pl, odczekałam kilka dni.... Okazało się po rozpakowaniu, że płyta gazowa jest owszem, tak jak miała być bez sterowania (miało być z piekarnika), ale piekarnik również nie posiada sterowania...., co dziwne - do płyty byly dołączone pokrętła. Okap również nie był taki jaki chciałam (inny symbol, sterowanie przyciskami a nie suwakiem). Obiecano dowieźć zamówiony piekarnik następnego dnia, ale okazało się, że ten model dopiero zaczyna się produkować, więc troche to potrwa. Zgodzilam się na piekarnik identyczny, tylko bez termosondy (upewniałam się dwa razy czy na pewno różni się tylko brakiem termosondy). Przywieźli zupełnie inny piekarnik, wmawiając, że zgodziłam się na tą zmianę!!! Zatrzymałam okap ponieważ okazało się, że w bląd wprowadził mnie niezgodny z prawdą opis pod artykułem na stronie sklepu. Zrezygnowalam z piekarnika. Zamówiłam go w planeta.pl. I znów problem, bo o ile handlowiec zapewniał, że nie ma problemu z umówieniem się na popołudniową godzinę z kierowcą, to kierowca nie był już taki łaskawy ("rozwozimy do 14:00, to III strefa, itd..., a ONI, może jeszcze obiecali, że zamontujemy?") - kurcze, przecież nie robią mi łaski, płacę za transport !!! W końcu umówiłam sie na sobotę. Stracilam kilka dni urlopu, za każdym razem musiałam dojechać do niewykończonego jeszcze mieszkania i od wczesnego ranka czekać na telefon kuriera, który albo nic dla mnie nie miał albo dojechał późnym wieczorem i ...... musial zabrać towar niezgodny z opisem. Dodam, że na wystawionej fakturze widniały symbole zamówionych przeze mnie artykułów - inne niż na przywiezionych towarach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmartaw 31.08.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 ...nie miałam ochoty o tym pisać ale wiem, że takich jak ja poszkodowanych jest więcej i też nie mają ochoty o tym pisać, a myślę, że warto ostrzec innych, choćby po to, aby wiedzieli, że w necie jest taniej ale wcale nie musi być łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 12.10.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 który jest solidny tzn. realizuje dostawy szybko i bez pomyłek? A ktory jestnajtańszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 12.10.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 ja kupowałem wiosną lodówkę tu:http://www.agdrtv.com/ Koszt lodówki 2150. Transport 150 zł. W sklepie firmowym ta sama lodówka kosztowała 3200, w MM 2850 w Avansie 2800 zł, najtaniej znalazłem 2650 zł. Płatne przy odbiorze. Ale generalnie i tak jak szukam to w pierwszej kolejności w małych osiedlowych sklepikach AGD. Nawet jeżeli czegoś nie maja to sprowadzają i wychodzi najtaniej (można sporo utargować). Wyjątkiem była ta lodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 My kupiliśmy wszystko w Megamedia - brak zastrzeżeń.Za różnicę w cenie mamy kuchenkę mikrofalową do zabudowy i pół płyty elektrycznej gratis. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 12.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Sklep z Gostynina. Nazwy nie pamiętam.Kupowałem - było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.10.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 jeszcze:http://www.maximedia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mam upatrzony konkretny model mikrofalowki. Niestety na wszystkich stronach podanych przez was jest ona drozsza niz w Media Markt... ale moze to tylko wyjatek potwierdzajacy regule . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 12.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a negocjowaliście ceny w Megamedia??? Przyjmowali wasze ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 12.10.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 ten link ode mnie i maximedia i sklep z Gostynina to jedno i to samo. Ja swoje oczywiście targowałem i wytargowałem 70 zł\ (czyli połowa transportu gratis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 12.10.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a negocjowaliście ceny w Megamedia??? Przyjmowali wasze ceny?? Witam poraz pierwszy na forum. Negocjowałem w megamedia, odpisali (chyba automat) jakimiś swoimi cenami - nienajtaniej to było. Mam teraz zamówione sporo towaru w http://www.ewabymail.pl Ceny AGD mają ciut wyższe ale mają też ceramikę łazienkową - tanio . Wysmarowałem zamówienie z propozycją swoich cen na AGD i opuscili do przeciętnego poziomu innych sklepów internetowych. Przesyłka 240,- (zabudowa: piekarnik, płyta, lodówka, okap, oraz cztery baterie, dwie umywalki, miska WC) - mam nadzieję że wszystko przyjdzie na czas, płatne kurierowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.10.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Przesyłka 240,- (zabudowa: piekarnik, płyta, lodówka, okap, oraz cztery baterie, dwie umywalki, miska WC) Tzn. to wszystko ma przyjsc za jednym zamachem (jedna oplata za transport?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 12.10.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Przesyłka 240,- (zabudowa: piekarnik, płyta, lodówka, okap, oraz cztery baterie, dwie umywalki, miska WC) Tzn. to wszystko ma przyjsc za jednym zamachem (jedna oplata za transport?). Tak by to wygladało (firma kurierska Masterlink) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 12.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 liczę,że coś wynegocjuję bo będę kupować płytę, piekarnik, okap, lodówkę, zmywarkę i mikrofalę może jeszcze ekspres do kawy. Ponadto w megamedia wyczytałam, że powyżej 5000 dostawa jest gratis. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.10.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 liczę,że coś wynegocjuję bo będę kupować płytę, piekarnik, okap, lodówkę, zmywarkę i mikrofalę może jeszcze ekspres do kawy. Ponadto w megamedia wyczytałam, że powyżej 5000 dostawa jest gratis. Zobaczymy I jak dostaniesz ofertę cenową to przejdź się z nią do kilku najbliższych twego miejsca zamieszkania sklepów AGD i spytaj czy pobiją tą ofertę. Ja zyskałem jeszcze kilkaset złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 12.10.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 liczę,że coś wynegocjuję bo będę kupować płytę, piekarnik, okap, lodówkę, zmywarkę i mikrofalę może jeszcze ekspres do kawy. Ponadto w megamedia wyczytałam, że powyżej 5000 dostawa jest gratis. Zobaczymy Próbuj, ich ceny nawet po upustach sa trochę wyższe niż gdzie indziej ale w końcu muszą z czegos pokryć ten darmowy transport - sumarycznie moze wyjść na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 12.10.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 dzięki za wszystkie podpowiedzi. na pewno bede sprawdzac i szukac gdzie najtaniej bo i tak mnie ta kuchnia mocno szarpnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 22.01.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 myślę o zamówieniu sprzętu AGD w sieci, podzielcie się Waszymi doświadczeniami z ostaniego okresu, jaki sklep Was dobrze obsłużył, gdzie konkretnie "zjechano z ceny" przy wiekszym zamówieniu, sklepy w sieci powstają i padają dość szybko więc stąd to moje pytanie , który obecnie jest godny zaufaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 23.01.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Heey . CO prawda nie dokonywałem jeszcze szalonych zakupów AGD. Na razie zakupiłem kuchenke gazową z piekarnikiem elektr, AMICA GHSG43I na stronach amica cena ok 2400pln w sklepie domaru 1889 + transport na terenie całego kraju gratis. Towar był u mnie juz na 2-gi dzień, faktura , płatnosc przy odbiorze po sprawdzeniu, wszystko ok polecam http://www.domar-bydgoszcz.pl/Przypuszczam ze jesli będą mieć konkurencyjne ceny na lodówke, zmywarke itp też tam zakupie. Kolejny sklep to http://www.agd-rtv.net tu kupiłem baterie FRANKE - co prawda termin realizacji był ok 2 tyg ale wszystko OK, gearacja, faktura, płatnosc oczywiscie przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.01.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 My kupowaliśmy w http://www.maximedia.pl/ i jeszcze jednym, teraz nie pamiętam w którym. Szybka i miła obsługa. Część towaróhttp:// stargowaliśmy, część miało cenę bez możliwości negocjacji, ale i tak niższą. Mimo kosztów przesyłki oszczędziliśmy chyba coś około 1000 zł delikatnie licząc. DOkłądnie już nie pamiętam. Miłą dostawa kurierem, który grzecznie czekał, aż dokonaliśmy kontroli jakości przesyłek. Wszystko było OK, ale i tak dalej poczekał, aż wszystko rozpakowaliśmy. Dopiero po tym zapłaciliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts