akwarysta 04.06.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 My też kupiliśmy wszystko w necie - zlewozmywak Blanco tańszy o 500 zł niż w salonie kuchennym, zmywarkę, pralkę, płytę, piekarnik. Teraz na oku mam lodówkę ( o 1000 zł tańsza niż w MM!).zawsze wynajduje model głównie na http://www.agdexpert.pl lub http://www.topmarket.pl i potem sprawdzam na http://www.ceneo.pl i kupuję.Nie zawsze wartko kupować w najtańszym sklepie. Parę razy zamówiłam, ale nie było "na stanie".Kupuję w sklepach, które mają dużo gwiazdek (opinii o sklepie).Tani sprzęt Siemensa mają w RtvEuroAgd -wygodnie odbiera się w sklepie i można płacić kartą, nie trzeba wypatrywać kuriera. Ekspres do kawy do zabudowy kupiliśmy przez internet w Niemczech ( 2 tys różnicy) - http://www.BerlinElektro.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 06.06.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja baterie i umywalki kupowałam w http://www.kati-kati.pl bo były najtansze. Dotarły bez uszczerbku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mimo Waszych cennych wypowiedzi, mimo mojego przeglądania sklepów internetowych z AGD jestem ... niepocieszona. Ponieważ chodze po salonach kuchennych i każdy mi odradza kupowanie z internetu, bo to jest duze ryzyko. Np. uszkodzenia sprzętu. I co ja mam teraz zrobić. Na dodatek jak zamówię meble a będę miała swoje AGD to będę musiała zapłacić 100- 150 zł za montaż każdego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 06.06.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A niby dlaczego ci z salonów kuchennych mają Ci polecać kupowanie ze sklepów internetowych, skoro te sprzedają kilkanaście % taniej i stanowią dla nich bardzo mocną konkurencję? Ryzyko uszkodzenia sprzętu? Takie samo jak przy transporcie sklep -> klient. W dodatku jesteś o tyle bezpieczna, że w ciągu 10 dni od dostawy towaru możesz go odesłać nadawcy (bo np. nie będzie Ci pasować do zabudowy) i otrzymasz zwrot pieniedzy. A często takie sklepy internetowe to normalne, stacjonarne hurtownie. Co do montażu sprzętu - nawet te 150 zł od szt., to ile tego będzie? Kuchenka, zmywarka, lodówka? 3 szt. = 450 zł, a na zakupach w internecie zaoszczędzisz kilka razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Co do montażu sprzętu - nawet te 150 zł od szt., to ile tego będzie? Kuchenka, zmywarka, lodówka? 3 szt. = 450 zł, a na zakupach w internecie zaoszczędzisz kilka razy więcej. Hm jak bym się zdecydowała na cały sprzęt swój to wyszło mi 7 sztuk x 150 =1050 złotych dużo. Ale mam czas, chociaż też nie tak dużo bo kuchnie u nas już robią na październik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 07.06.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Coś mi się nie podoba, że przy montażu kuchni, chcą jeszcze kasę za montaż sprzętu. Podyskutuj z nimi - w końcu to oni robią specjalne szafki pod sprzęt i nierozerwalną częścią tych szafek jest agd.Skąd masz wiedzieć, że jest ok, jeśli nie zamontują np. piekarnika. Co do kupowania przez internet - całkowicie do mnie przemówił fakt, że jak kupisz coś w sklepie i w domu zauważysz (po odpakowaniu) wadę, musisz tak samo postępować jak z kupnem w necie. Po prostu woła sie serwis autoryzowany i on wydaje opinie. Coś w tym studio kuchennym masz strasznych naciągaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 07.06.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hm jak bym się zdecydowała na cały sprzęt swój to wyszło mi 7 sztuk x 150 =1050 złotych dużo. Ale mam czas, chociaż też nie tak dużo bo kuchnie u nas już robią na październik Podlicz ile zaoszczędzisz kupując sprzęt przez internet, a ile kupując w sklepie - być może opłaci się dołożyć te 1050 zł za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 07.06.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hm jak bym się zdecydowała na cały sprzęt swój to wyszło mi 7 sztuk x 150 =1050 złotych dużo. Ale mam czas, chociaż też nie tak dużo bo kuchnie u nas już robią na październik Podlicz ile zaoszczędzisz kupując sprzęt przez internet, a ile kupując w sklepie - być może opłaci się dołożyć te 1050 zł za montaż. heyka 150zł. za sztukę?? to uważam, ze sporo...firma w której my robilismy meble kuchenne w Bydgoszczy FUTURA Meble bierze (bynajmniej we wrzesniu 2006 r tak było) 100 zł./szt. ale mozna też wynegocjować ze nie zapłaci sie w ogóle....tak było w naszym przypadku....oczywiście sprzet kupowalismy sami w FENI po cenach internetowych http://www.feni.pl polecam mozna sie dobrze targować na miejscu w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 08.06.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mnie cenę za montaż nie swojego sprzętu tłumaczyli tak (według mnie z sensem), że to nie tyle cena montazu co podjętego ryzyka. Jak np. będą montowali okap i spadnie im na płytę to jakby mieli sprzęt od swojego dostawcy to może uda się im coś załatwić, a tak to będą musieli Ci oddać kasę. Tak mi w paru studiach mówili, cena za montaż 100-150 zł zależy co. A wracając do sklepów internetowych to polecam http://www.feni.pl - bardzo szybka wysyłka, sprzęt OK i tani kurier. Kupowałam też w http://www.centrumagdrtv.pl. Przemiła obsługująca, towar OK, szybka przesyłka. Też się bałam tak kupować, ale przecież i tak mam gwarancję, a poza tym te ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 08.06.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mnie cenę za montaż nie swojego sprzętu tłumaczyli tak (według mnie z sensem), że to nie tyle cena montazu co podjętego ryzyka. Jak np. będą montowali okap i spadnie im na płytę to jakby mieli sprzęt od swojego dostawcy to może uda się im coś załatwić, a tak to będą musieli Ci oddać kasę. Tak mi w paru studiach mówili, cena za montaż 100-150 zł zależy co. Dla mnie bez sensu. Podjęte ryzyko.....jak coś zepsują, to muszą naprawić. mają tak montować, żeby nie zniszczyć. Płytę np. na samym końcu. Jestem ciekawa co to za ryzyko - chyba, że to jakieś wybitne ofiary, co im wszystko z rąk wypada. Skąd ta cena 150 zł ???? Bez przesady.Niby te 150 zł rekompensuje i zabezpiecza. Myślę, że po prostu umówili się na danym terenie, że tyle biorą. Ale należy się targować, bo to zwykłe zdzierstwo.Płaci się za montaż mebli, a zabudowane AGD jest ich częścią. Jeżeli chodzi o mnie - to w necie zaoszczędziłam ok. 2 tys plus ekspres 2 tys zaoszczędzone ( ale ekspres to nasza "fanaberia"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 09.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Widzę że są osoby kupujące sprzęt AGD ze sklepów internetowych. A czy sprzęt do łazienek też kupujecie w sklepach internetowych np. baterie, drzwi prysznicowe, umywalki, kibelki itp., itd. ??? Aga, ja kupowałam wszystko do łazienek przez internet. Brałam baterie KFA, prysznice Hansgrohe, Aquaform (brodziki płaskie i wanna - akrylowe), kibelki, umywalki i bidety Hybnera, kibelki i umywalki Koło - mam 4 łazienki więc liczyłam na niższą cenę i ją dostałam. A było to tak, że znalazłam pewnego gościa na allegro, który wystawiał w fajnej cenie umywalki i kibelki Hybner, które ciężko u nas dostać, bo są retro i napisałam do niego maila czy ma cos jeszcze. On poprosił mnie o listę i odesłał mi ceny. trochę ponegocjowaliśmy i transport ruszył . dodam, że z Żyrardowa do ... Dąbroszyna w województwie lubuskim, ok. 80 km od Berlina! Wszystko doszło, czasem jak kurier potłukł to Pan wymieniał na inny, pod warunkiem, że był spisany protokół. Świetny kontakt: nalezy szukać na allegro pod nickiem Tomsan. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 09.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 też kupowałam sprzęt do kuchni przez internet- jestem bardzo zadowolona(po pierwsze ,że już się nacoś zdecydowałam ,po drugie ,że kupe taniej POLECAM zakupy prze int Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 10.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 ja sama do meiszkania kupowalam w sklepie normalnym ale do domku na pewno bede szukac w sklepie internetowym moj brat kupic chcial cicha lodowke w media markcie w warszawie dostarczali mu 3 rozne lodowki- jedna nie cicha- podali falszywa informacje o glosnosci druga- uszkodzona trzecia- tez z jakims problemem w koncu zamowili ze sklepu internetowego, nie dosc ze taniej, to wreszcie taka, jaka miala byc wiec ogladanie w sklepie na zywo nie zawsze daje taki efekt jakbysmy chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 11.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 czy jest jakaś czarna lista sklepów agd w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qozak 11.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Już niebawem bo do około 2 tyg znajdzie się w sieci wspaniały i najtańszy sklep z towarem return. Co ważne będziemy mieć też towary całkowicie nowe. Wszystko ładnie opisane, pudełeczka, 3 miesięczna gwarancja, itd. Już dziś was zapraszam http://www.discountag.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 12.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 czy ktos ma złe doswiadczenie z konkretnym sklepem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 12.06.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A ja kupilem w agdexpert.pl zmywarke dla tesciow. Przyszla. I to w calosci...I taniej niz u konkurencji... http://www.agdexpert.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 12.06.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 poszukaj na forum, jest dlugi watek na temat zakupow w dziale wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 12.06.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 a wiecie co jest naprawdę dobre? http://anix.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 12.06.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 zresztą jutro pochwalę się bardziej szczegółowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts