Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mAgnes

Recommended Posts

My też kupiliśmy wszystko w necie - zlewozmywak Blanco tańszy o 500 zł niż w salonie kuchennym, zmywarkę, pralkę, płytę, piekarnik. Teraz na oku mam lodówkę ( o 1000 zł tańsza niż w MM!).

zawsze wynajduje model głównie na http://www.agdexpert.pl lub http://www.topmarket.pl i potem sprawdzam na http://www.ceneo.pl i kupuję.

Nie zawsze wartko kupować w najtańszym sklepie. Parę razy zamówiłam, ale nie było "na stanie".Kupuję w sklepach, które mają dużo gwiazdek (opinii o sklepie).

Tani sprzęt Siemensa mają w RtvEuroAgd -wygodnie odbiera się w sklepie i można płacić kartą, nie trzeba wypatrywać kuriera.

Ekspres do kawy do zabudowy kupiliśmy przez internet w Niemczech ( 2 tys różnicy) - http://www.BerlinElektro.de

• Odpowiedzi 620
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mimo Waszych cennych wypowiedzi, mimo mojego przeglądania sklepów internetowych z AGD jestem ... niepocieszona. Ponieważ chodze po salonach kuchennych i każdy mi odradza kupowanie z internetu, bo to jest duze ryzyko. Np. uszkodzenia sprzętu. I co ja mam teraz zrobić. Na dodatek jak zamówię meble a będę miała swoje AGD to będę musiała zapłacić 100- 150 zł za montaż każdego sprzętu.

A niby dlaczego ci z salonów kuchennych mają Ci polecać kupowanie ze sklepów internetowych, skoro te sprzedają kilkanaście % taniej i stanowią dla nich bardzo mocną konkurencję?

Ryzyko uszkodzenia sprzętu? Takie samo jak przy transporcie sklep -> klient. W dodatku jesteś o tyle bezpieczna, że w ciągu 10 dni od dostawy towaru możesz go odesłać nadawcy (bo np. nie będzie Ci pasować do zabudowy) i otrzymasz zwrot pieniedzy.

A często takie sklepy internetowe to normalne, stacjonarne hurtownie. Co do montażu sprzętu - nawet te 150 zł od szt., to ile tego będzie? Kuchenka, zmywarka, lodówka? 3 szt. = 450 zł, a na zakupach w internecie zaoszczędzisz kilka razy więcej.

Co do montażu sprzętu - nawet te 150 zł od szt., to ile tego będzie? Kuchenka, zmywarka, lodówka? 3 szt. = 450 zł, a na zakupach w internecie zaoszczędzisz kilka razy więcej.

Hm jak bym się zdecydowała na cały sprzęt swój to wyszło mi 7 sztuk x 150 =1050 złotych dużo.

Ale mam czas, chociaż też nie tak dużo bo kuchnie u nas już robią na październik :o

Coś mi się nie podoba, że przy montażu kuchni, chcą jeszcze kasę za montaż sprzętu.

Podyskutuj z nimi - w końcu to oni robią specjalne szafki pod sprzęt i nierozerwalną częścią tych szafek jest agd.Skąd masz wiedzieć, że jest ok, jeśli nie zamontują np. piekarnika.

Co do kupowania przez internet - całkowicie do mnie przemówił fakt, że jak kupisz coś w sklepie i w domu zauważysz (po odpakowaniu) wadę, musisz tak samo postępować jak z kupnem w necie. Po prostu woła sie serwis autoryzowany i on wydaje opinie.

Coś w tym studio kuchennym masz strasznych naciągaczy :wink:

Hm jak bym się zdecydowała na cały sprzęt swój to wyszło mi 7 sztuk x 150 =1050 złotych dużo.

Ale mam czas, chociaż też nie tak dużo bo kuchnie u nas już robią na październik :o

Podlicz ile zaoszczędzisz kupując sprzęt przez internet, a ile kupując w sklepie - być może opłaci się dołożyć te 1050 zł za montaż.

Podlicz ile zaoszczędzisz kupując sprzęt przez internet, a ile kupując w sklepie - być może opłaci się dołożyć te 1050 zł za montaż.

heyka

150zł. za sztukę?? to uważam, ze sporo...firma w której my robilismy meble kuchenne w Bydgoszczy FUTURA Meble bierze (bynajmniej we wrzesniu 2006 r tak było) 100 zł./szt. ale mozna też wynegocjować ze nie zapłaci sie w ogóle....tak było w naszym przypadku....oczywiście sprzet kupowalismy sami w FENI po cenach internetowych http://www.feni.pl polecam mozna sie dobrze targować na miejscu w sklepie :)

Mnie cenę za montaż nie swojego sprzętu tłumaczyli tak (według mnie z sensem), że to nie tyle cena montazu co podjętego ryzyka. Jak np. będą montowali okap i spadnie im na płytę to jakby mieli sprzęt od swojego dostawcy to może uda się im coś załatwić, a tak to będą musieli Ci oddać kasę. Tak mi w paru studiach mówili, cena za montaż 100-150 zł zależy co.

A wracając do sklepów internetowych to polecam http://www.feni.pl - bardzo szybka wysyłka, sprzęt OK i tani kurier. Kupowałam też w http://www.centrumagdrtv.pl. Przemiła obsługująca, towar OK, szybka przesyłka.

Też się bałam tak kupować, ale przecież i tak mam gwarancję, a poza tym te ceny...

Mnie cenę za montaż nie swojego sprzętu tłumaczyli tak (według mnie z sensem), że to nie tyle cena montazu co podjętego ryzyka. Jak np. będą montowali okap i spadnie im na płytę to jakby mieli sprzęt od swojego dostawcy to może uda się im coś załatwić, a tak to będą musieli Ci oddać kasę. Tak mi w paru studiach mówili, cena za montaż 100-150 zł zależy co.

:lol: Dla mnie bez sensu. Podjęte ryzyko.....jak coś zepsują, to muszą naprawić. mają tak montować, żeby nie zniszczyć. Płytę np. na samym końcu. Jestem ciekawa co to za ryzyko - chyba, że to jakieś wybitne ofiary, co im wszystko z rąk wypada. Skąd ta cena 150 zł ???? Bez przesady.Niby te 150 zł rekompensuje i zabezpiecza. Myślę, że po prostu umówili się na danym terenie, że tyle biorą. Ale należy się targować, bo to zwykłe zdzierstwo.Płaci się za montaż mebli, a zabudowane AGD jest ich częścią.

Jeżeli chodzi o mnie - to w necie zaoszczędziłam ok. 2 tys plus ekspres 2 tys zaoszczędzone ( ale ekspres to nasza "fanaberia").

Widzę że są osoby kupujące sprzęt AGD ze sklepów internetowych.

A czy sprzęt do łazienek też kupujecie w sklepach internetowych np. baterie, drzwi prysznicowe, umywalki, kibelki itp., itd. ???

Aga,

ja kupowałam wszystko do łazienek przez internet. Brałam baterie KFA, prysznice Hansgrohe, Aquaform (brodziki płaskie i wanna - akrylowe), kibelki, umywalki i bidety Hybnera, kibelki i umywalki Koło - mam 4 łazienki więc liczyłam na niższą cenę i ją dostałam.

A było to tak, że znalazłam pewnego gościa na allegro, który wystawiał w fajnej cenie umywalki i kibelki Hybner, które ciężko u nas dostać, bo są retro i napisałam do niego maila czy ma cos jeszcze. On poprosił mnie o listę i odesłał mi ceny. trochę ponegocjowaliśmy i transport ruszył . dodam, że z Żyrardowa do ... Dąbroszyna w województwie lubuskim, ok. 80 km od Berlina! Wszystko doszło, czasem jak kurier potłukł to Pan wymieniał na inny, pod warunkiem, że był spisany protokół. Świetny kontakt: nalezy szukać na allegro pod nickiem Tomsan. Polecam!

ja sama do meiszkania kupowalam w sklepie normalnym

ale do domku na pewno bede szukac w sklepie internetowym

moj brat kupic chcial cicha lodowke w media markcie w warszawie

dostarczali mu 3 rozne lodowki- jedna nie cicha- podali falszywa informacje o glosnosci

druga- uszkodzona

trzecia- tez z jakims problemem

w koncu zamowili ze sklepu internetowego, nie dosc ze taniej, to wreszcie taka, jaka miala byc

wiec ogladanie w sklepie na zywo nie zawsze daje taki efekt jakbysmy chcieli