Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mAgnes

Recommended Posts

A czy kupował ktoś z Was płytki ceramiczne w necie?

Jest taki sklep - http://www.epłytki.pl i tam za potrzebny gres nawet z kosztami dostawy zapłaciłabym z 500 zł mniej niż w sklepie w swojej okolicy.

Trochę się tylko obawiam potencjalnych uszkodzeń kafli, ale z drugiej strony jak zamówię płytki w sklepie i przywiozą mi je to też róznie może być...

pozdrawiam

Basia

• Odpowiedzi 620
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest taki sklep - http://www.epłytki.pl i tam za potrzebny gres nawet z kosztami dostawy zapłaciłabym z 500 zł mniej niż w sklepie w swojej okolicy.

Trochę się tylko obawiam potencjalnych uszkodzeń kafli, ale z drugiej strony jak zamówię płytki w sklepie i przywiozą mi je to też róznie może być...

pozdrawiam

Basia

Basiu,

jesli moge doradzic sprobuj moze najpierw wynegocjowac cene w sklepie..

ja uzyskalam ceny nizsze od tych na stronie eplytek..

powodzenia

Basiu,

powodzenia

Dzięki za wiadomość:-)

Rozumiem, że kupowałaś plytki w tym sklepie? Jak wyglądała dostawa, nie było jakiś problemów?

Trochę tych metrów potrzebuję, może spuszczą trochę z ceny...

jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Basia

Basiu,

powodzenia

Dzięki za wiadomość:-)

Rozumiem, że kupowałaś plytki w tym sklepie? Jak wyglądała dostawa, nie było jakiś problemów?

Trochę tych metrów potrzebuję, może spuszczą trochę z ceny...

jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Basia

oj chyba zle sie wyrazilam :oops:

plytki kupilam w "normalnym" sklepie ;) tzn.sprzedajacym namiejscu a nie przez neta...jednak po negocjacjach porownalam ceny z eplytkami - wyszlo korzystniej na rzecz sklepu gdzie dokonalam zakupu..

powiem szczerze,ze troche mialam obaw jesli chodzi o zakupy plytek przez internet...potem sama siebie chwalilam za zakup w sklepie gdzie mozna pojsc,cos wymienic,domowic itp. nam np.zabraklo kilku plytek na podloge (blad kafelkarza w wycenie ilosci- zdaza sie) kiedy pojechal dokupic te braki okazalo sie,ze juz w kolejnej partii kafle byly ciut wieksze..sprowadzali dla nas z innych magazynow zeby dobrac jaknajbardziej zblizony odcien a wielkosc sami docieli,zeby nie bylo roznic...nie wiem,jak w takiej sytuacji byloby ze sklepem internetowym :roll:

poza tym zwrot nadwyzki - bez problemu..

nie wiem,zastanow sie i dla pewnosci powalcz w sklepie na miejscu moze jednak nie bedziesz musiala zamawiac przez internet? ;)

pozdrawiam

Basia

ja kupowalam, wszystko bylo w porzadku, kafelki w stanie nienaruszonym, tylko kilka dni im sie dostawa przesunela:)

oj chyba zle sie wyrazilam :oops:

plytki kupilam w "normalnym" sklepie ;) tzn.sprzedajacym namiejscu a nie przez neta...jednak po negocjacjach porownalam ceny z eplytkami - wyszlo korzystniej na rzecz sklepu gdzie dokonalam zakupu..

powiem szczerze,ze troche mialam obaw jesli chodzi o zakupy plytek przez internet...

Tak to jest jak się mieszka w małej mieścinie i do większych składów daleko:-( Do tego sezon, tysiące turystów i ogromne problemy z dojazdami. Co z tego że do Świnoujścia mam 15 km skoro w kolejce na prom ze 3 godziny można czekać... spróbuję telefonicznie się podowiadywać, bo o osobistej wizycie w sklepach po drugiej stronie wody wcześniej niż we wrzesniu nie ma co mysleć.

No nic, na szczęście są telefony, podzwonię, może będzie taniej niż w Wolinie.

pozdrawiam serdecznie

Basia

Basiu

w Trojmiescie komunikacja takze strasznie kuleje zeby nie powiedziec stoi

przemieszczenie sie gdziekolwiek to czas...czas...czas :evil: :evil: :evil:

wiec naprawde rozumiem,jak moze byc trudno z dojazdem do sklepow..

powodzenia! :)

Dzięki:-)

Właśnie się dowiedziałam, że w lokalnym składzie budowlanym mogą mi sprowadzić płytki Paradyża na zamówienie, tylko muszę im powiedzieć co chcę a oni sprawdzą ceny - może stanie się cud i na miejscu kupię? Tylko problem mam taki, że wymyśliłam sobie płytki Monaco brown do pokoju dziennego a na korytarz Gabes, ale tych Gabes na żywo dorwać nie mogę, żeby przyłożyć do Monaco i porównać, czy odcienie w miarę pasują, bo pokój dzienny mam otwarty, więc wszystko musi jakoś razem pasować.

Fajnie jest kończyć dom, ale ile dylematów do rozstrzygnięcia... żeby mieć worek pieniędzy, to byłoby łatwiej:-)

pozdrawiam

Basia[/url]

to rzeczywiscie masz problem :roll:

moje typy z internetu w rzeczywistosci przestawaly mi sie podobac :oops:

i kupilam cos na co na w ogole wczesniej nie zwrocilam uwagi...mialam obawy...ale kiedy kilka dni temu zobaczylam wylozony gres na podlodze w naszym domu doszlam do wniosku,ze wyglada lepiej niz sie spodziewalam ;)

to rzeczywiscie masz problem :roll:

moje typy z internetu w rzeczywistosci przestawaly mi sie podobac :oops:

i kupilam cos na co na w ogole wczesniej nie zwrocilam uwagi

Ja to już przerobiłam z elewacją. Ile pomysłów na elewację mieliśmy, ile wymyślnych wzorów w programie na stronie Bolixa zrobilismy to trudno zliczyć a potem natchnienie - zobaczyliśmy dom, który nasz wykonawca robił 2 m-ce wcześniej i zakochaliśmy się w tym kolorze. Ku naszej radości ten dom ma takie same okna jak nasze, więc tym łatwiej było ocenić jak to wszystko razem gra. Miały być beże, brązy, toffi i inne takie klimaty, jakieś paski, ramki a własnie się robi delikatna oliwka i żadnych zdobników. Ozdobą samą w sobie mają być klinkierowe parapety i wystarczy. Za to kolor tynku 'na żywo' nijak się ma do tego co w mieszalni farb i tynków jest na wzorniku, gdybym nie zobaczyła tego koloru na domu to w życiu nie wybrałabym go z próbnika.

tak smao może być z tymi płytkami - na stronie bardzo mi się podobają a na żywo mogą okazać się nieciekawe...

pozdrawiam

Basia

• 2 months później...

odnawiam wątek i proszę o nowe opinie.

właśnie napływają do mnie oferty ze sklepów internetowych i szczerze, jestem zawiedziona. mam do wydania sporą kwotę, myślę że wychodzi trochę ponad przeciętną. spodziewałam się innej reakcji, zwłaszcza, że czytałam gdzieś na forum, iż uzyskane rabaty wynosiły czasem nawet do 2 tys. w moim przypadku jak do tej pory niecałe 200 zł.

będę jeszcze próbować telefonicznie ponegocjować ale interesuje mnie jak wygląda teraz sytuacja na rynku. czy ceny mają faktycznie tak niskie, że już nie obniżają ich zanadto

właśnie napływają do mnie oferty ze sklepów internetowych i szczerze, jestem zawiedziona. mam do wydania sporą kwotę, myślę że wychodzi trochę ponad przeciętną. spodziewałam się innej reakcji, zwłaszcza, że czytałam gdzieś na forum, iż uzyskane rabaty wynosiły czasem nawet do 2 tys. w moim przypadku jak do tej pory niecałe 200 zł.

będę jeszcze próbować telefonicznie ponegocjować ale interesuje mnie jak wygląda teraz sytuacja na rynku. czy ceny mają faktycznie tak niskie, że już nie obniżają ich zanadto

Tak jest. Sklepów internetowych jest w tej chwili tak dużo i konkurencja cenowa tak mocna, że z cen które oferują ciężko cokolwiek zejść.

Wyceń sobie cały sprzęt do kuchni w jakimś "blaszkowym" sklepie a następnie dokładnie to samo w sklepie internetowym. Dopiero zobaczysz różnicę. Według mnie na poziomie 10-20%. A to przy na przykład 10 tys zł się odczuwa...

Ja kupowałem w MixMedia.pl ale bez pośrednictwa internetu - po prostu okazało się, że w sąsiednim mieście mają sklep "realny". Ceny oczywiscie były jak na necie i nic nie dało się znegocjować bo pan twierdził że już nie ma z czego. W sumie i tak tam kupiliśmy najtaniej. Kupowałem: zmywarkę Bosch (ok 800 PLN taniej niż w MM :D), płytę i piekarnik Mastercook. Wszystko działa i jesteśmy zadowoleni. Transport był bezpłatny i sprawny.

Ceneo i tam wybraliśmy ten sklepik http://www.mfe.pl/

Ceny spoko w tym asortymencie co nam się podobał. Róźnice cenowe pozwoliły na zakup młynka na odpadki.

Też korzystałam z tego sklepu, zadowolenie średnie- słaby kontakt ale cena ok. Korzystałam także ze sklepu http://www.neo24.pl , kontakt i cena ok.

Jedną rzecz udało mi się kupić w lokalnym sklepie - pralkę,- cena promocyjna pobiła ceny w sklepach internetowych.

W styczniu kupowałem sprzęty - wyszukiwałem produkt i z porównywarek typowałem sklepy internetowe. Tak kupiłem lodowkę, zmywarkę, wyciąg. Akurat piekarnik i płyta była najtańsza w MM i w bodaj 2 internetowych, więc kupiłem u idiotów, żeby nie czekać.

Zlew kupiłem w firmie montujacej mi meble kuchenne - akcja rabatowa z producentem zlewów.

Podsumowanie - sprzęty nie z najniższej półki, więc działają i mam nadzieję, że nie przysporzą mi kłopotu przez długie lata.

http://www.hoopla.pl/

TU ZAMIERZAM DOPIERO KUPIC PRALKE I KUCHNIE - JEST NAJTANIEJ I PRZESYLKA TEZ TANIEJ NIZ GDZIE INDZIEJ (JEZELI TO PRAWDA CO PODAJA NA SWOJEJ STRONIE)

ALE ZMYWARKA KTORA WYBRALAM NAJTANIEJ BYLA W:

http://www.best-media.pl/

MOZNA JESZCZE SPRAWDZAC W:

http://www.rtvagd.sklep.pl/

TEZ DOSYC TANIO I MOZNA NEGOCJOWAC CENE (ALE OPUSZCZAJA OK 1%)

A ja firma HOOPLA mialam problemy :evil: Kupilam u nich odkurzacz i przyslali mi inny niz chcialam. Reklamacja to droga przez meke :evil: :cry: Ja napewno od nich juz nic wiecej nie kupie :roll: :evil:

Oj, to i tak dostalas duzo. :wink: Nam zaproponowali rabat 90 zl.

Nie kupuje się wszystkiego u jednego dostawcy dlatego że ceny ma też różne.Ja kupiłem całe AGD do kuchni - lodówka ,okap,zmywarka,płyta,mikrofala,piekarnik - każdy u innego - tam gdzie było najtaniej i pewnie-przykładowo mikrofala Whirpool w sklepie DOMAR 2599 zł a w necie 1699 zł - łącznie zaoszczędziłem ok.3000 zł.Ponadto na Allegro kupiłem całą sanitarkę,wannę,kabinę itp.AKtualnie będę zakupował suszarkę i oczywiście też w necie.