Szymon_J 12.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Wysylalem zapytanie ofertowe do kilku (a moze kilkunastu) sklepow internetowych na kwote przekraczajaca 20tys zl (2 zestawy sprzetu) - oferowany rabat dotyczyl tylko dostawy. Co bylo dla mnie bardzo dziwne - jesli nie mieli moedlu na skladzie (na stronie w ofercie) to nawet nie probowali pokusic sie o napisanie przypuszczalnego czasu dostepnosci i szacowanej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 18.05.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Trochę odświeżę temat. Mi o dziwo udało się znaleźć lodówkę Liebherr w sklepie taniej niż w internecie i to o 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 26.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Zamierzam kupić TV lcd w sklepie internetowym . Mam upatrzony model, cena nawet odpowiada no ....ale wyczytałam taką oto opinię ".Telewizory plzmowe 90% uszkodzone.Jestem elektronikiem i znam sie na tym.Każdy telewizor plazmowy ma wypalone piksele lub subpiksele.Z tego co udało mi sie sprawdzić minimum 5 max 15(to bardzo dużo).Oprucz tego w 50 % przypadków obraz rozmyty.Po dłuższej rozmowie nie chcieli mi sprzedać żadnego telewizora w obawie przed zwrotem(klient ma prawo zwrócic towar bez podania przyczyny do 10 dni od daty zakupu...)Do sprawdzenia telewizora wg mnie najlepszy jest darmowy program "LCDTest" wszystko pokaże.Wystarczy wgrać do laptopa,podłączyć do telewizora kabel RGB i gotowe.Program sprawdza plazme jak i LCD.Sklep żeruje na laikach i sprzedaży wysyłkowej.Nie kupujcie tam telewizorów,lub sprawdźcie je koniecznie.Jak wczesniej wspomniałem u mnie było 90% uszkodzonych.Jeszcze jedno,próbowali mi wcisnąć telewizor z wystawy z przebiegiem 780 godzin.Można to sprawdzić wchodząc w MENU systemowe wciskając jednocześnie przycisk MENU w pilocie i telewizorze na 5-7 sekund.To chyba już za dużo.Pozdrawiam wszystkich. ps Nie jestem żadną konkurencją,sprawdź sam(a)!!!!!!! " I CO WY NA TO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a____om 26.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Gdyby każdy wierzył w takie brednie to nikt by nie kupował TV LCD lub Plazm bo po co? może najlepiej kupić stary czarnobiały telewizor hmm?Wiadomo w plazmach wypalają się piksele-ale to po długim czasie(ok.5-6 lat) i nie jest to takie straszne jak opisują,plazmy też mają wiekszy pobór mocy,oraz światło się lubi w nich odbijac powodując to,że nic nie widać,ale to przy dużym świetle.LCD rzekomo mają mniejszą ostrość i mniej żywe kolory.Oczywiście jest to zauważalne przy rozmiarach ok.50cali.Jeśli ktoś porówna plazme czy LCD np.32cale to wielkiej różnicy nie zobaczy.Póki co u nas nie ma jeszcze TV HD(po za kilkoma kanałami),więc kupowanie plazmy za 8-10tyś zł jest jak narazie bez sensu i to jeszcze w dużym rozmiarze.Moim zdaniem teraz kompromisem jest jednak LCD,a za jakieś 10 lat można inewstować w plazmy-chociaż pewnie już będzie inna technologia,bo już LG wpuszcza na rynek telewizory plazmowe bezramkowe,które wyglądają jakbyśmy mieli szybe i na niej leciał film-osobiście mi się to bardzo podoba. Wracając do tematu,to nie ma sensu słuchać takich wypowiedzi.Oczywiście wiadomo podczas transportu sprzęt może uledz uszkodzeniu,ale wtedy poprostu się go nie odbiera od kuriera i tyle,bo w końcu mamy prawo sprawdzenia sprzętu przy kurierze.Złotym środkiem tutaj jest kupnio TV w sklepie,który posiada własny środek transportu i poprostu wtedy przy nich można sprawdzić telewizor i wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 26.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ten komentarz to bzdura. Kupowałem z internecie tv lcd i nic takiego mnie nie spotkało. Tak naprawdę kupuję w necie każdą elektronikę i nigdy się nie naciąłem. Podstawa to wybrać dobry sprawdzony model i sprawdzony sklep a od tego są porównywarki cen w necie np ceneo.pl Kupowałem również tv lcd w salonie osobiście i również nikt nie raczył sprawdzić przy mnie TV.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 26.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Jutro zamówię ten telewizor . Przeczytałam jeszcze raz regulamin sklepu i pisze w nim wyraźnie, sprzęt fabrycznie nowy ,wolny od wad. No ... mam nadzieje ,że będzie dobrze . Znacznie mnie uspokoiliście.To mój pierwszy zakup przez internet. , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 26.05.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Jeżeli masz obawy, to sprawdź czy sklep który wybrałaś ma netPunkt w pobliżu miejsca Twojego zamieszkania. Wtedy można zamówiony towar odebrać osobiście, albo skorzystać z przesyłki, ale w razie konieczności reklamacji, masz łatwy kontakt ze sklepem. Teraz coraz więcej sklepów internetowych tworzy takie netPunkty.Ja np. kupowałam w sklepie Morele, bo maja tanio i mogłam sprzęt odebrać osobiście we Wrocławiu. O ile pamiętam, to ten sklep ma też punkt w Krakowie- warto skorzystać, bo to daje większe poczucie bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 26.05.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Acha, także sklep EURO AGD ma sklep internetowy. Można zamawiać przez internet i odbierać samemu - nie ma kosztów przesyłki, albo zamówić do domu. Mają w internecie niższe ceny niż te w salonie.Udanych zakupów i podziel się swoimi wrażeniami po zakupach. Ja też zaczynam lubić te formę zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.05.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Z pixelami niestety tak jest że padają. Nieliczne firmy dają opcję "zero uszkodzonych pixeli". Polega to na tym że jeśli w nowym sprzęcie jest chodźby 1 pixel/subpixel uszkodzony to można sprzęt wymienić do 7 dni. (tak ma n.p. iiyama) Oczywiście coś za coś. "zero pixli" - cena z sufitu Średnio biorąc plazma ma ciut gorszy obraz od LCD. A z czasem i tak uszkodzone pixele się pojawią (na miliony tranzystorów któryś musi paść) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sauber79 29.05.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Niestety nie mogę się zgodzić z kilkoma w/w opiniami. Wszystko zależy od tego co będziesz oglądał na tym TV. Tzn.: Czy kablówka, czy antena doachowa, TV sat, a może blu ray ? Jesli chodzi o jakość obrazu plazmy biją LCD na głowę. Szczególnie lepiej radzą sobie z sygnałem SD np z anten dachowych. Poza tym mają lepszą głębie kolorów, czerń. Wg mnie obraz LCD jest "plastikowy". Nie wiem ile masz kasy na tv, ale obecnie najlepsze plazmy robi Pioneer, zaraz za nim plasuje się Panasonic.Natomiast jeśli chodzi o zakup przez neta, to polecam z czystym sumieniem ten sklep: http://audiovideo.com.pl/Polecam ten sklep głwonie dlatego iż jeżeli ktoś nie jest pewny jaki tv kupić, przywożą do domu kilka tv, robią prezntację i TY wybierasz co ci pasuje. Istsotne jest też to, że na miejscu kalibrują tv, a to jest istotne aby uzyskać najlepszy obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.06.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 jestem przed zakupem agd z netu jakieś propozycje??????? mam do kupienia:zmywarkę, mikrofalę, TV i lodówkę po zabudowę oraz płyte gazową 5-palnikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.06.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ja kupowałam sporo, i płytę gazową i zmywarkę i krany i komody. Sęk w tym, że z obrazka. Trochę to mi przeszkadzało. Ale jak chciałam kupić albo choć zobaczyć wybrane rzeczy w sklepie - też mieli tylko obrazek a rzecz do sprowadzenia. To ja mam w nosie, wolę z internetu. Choć fakt, większość rzeczy starałam się kupić w sklepie lokalnym - z odbiorem własnym. Najgorzej podobno się psuje w transporcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 29.06.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 no ja tez kupiłam sporo..TV 42 cale, kuchenke, płyte indukcyjna, okap, ekspres do kawy, zmywarke, i dla tesciow pochłaniacz..naprawde warto, bo ekspres wyszedł mi za darmo... Napisz proszę, z jakich sklepów interenetowych korzystałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 29.06.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 ja kupiłam:http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/electrolux-eob-65100-x.bhtmlhttp://www.euro.com.pl/lodowki-do-zabudowy/electrolux-ern-29601.bhtmlhttp://www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy/electrolux-esl-66010.bhtml oraz:http://www.mediaplus24.pl/index.php?mod=products&&pid=104562 jeszcze nie zamontowane, ale już lada dzień. Wtedy mogę sie wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 05.09.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ja pierwsze wyposażenie kupowałem chyba w best-media... dowieźli bez problemu, a to co zaoszczedziiłem pare lat temu pozwoliło mi na kupno combo vhs-dvd.... teraz tez szukam w necie, a ogladam w 'realu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 06.09.2008 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ja kupiłem piekarnik, płyte i zmywarkę siemens w necie ..na całości oszczędność ok 1000zł w stosunku do Mediamarktów i innych wynalazków:)w tym roku mebelki i sanitaria Koło Varius przy zamówieniu rzędu 4500zł ponad 1500zł taniej niż w sklepach "stacjonarnych":)polecam wszelkie zakupy przez internet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 05.11.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 no to teraz przy kupnie sprzętu sporo się natrudziłem, żeby skompletowac wszystko w dobrych cenach... niestety nie udało mi się to zrobić w jednym sklepie, musiałem aż w 4... I jakaś dziwna maniera się pojawiła w netshopach: jesli zamawiasz klika rzeczy to niektóre chcą liczyć za każdą osobny koszt dostawy, normalnie paranoja! Tym razem jestem zdegustowany zakupami w sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 06.11.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 I ja tez robiłam zakupy w necie. Troche sie bałam jak to bedzie,ale dzieki wam i waszym opiniom zdecydowałam sie i jestem zadowolona. Niewiem w sumie ile zaoszczedziłam,ale napewno sporo. Takze moge polecic zakupy przez internet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 my zamierzaliśmy kupiccałe wyposażenie w necie czyli wannę, umywalki, brodziki itd., ale po obgadaniu sprawy z lokalnym sklepem pani powiedziała, że załatwi nam to w tej samej cenie, a nawet taniej! fakt, że trzeba było ją trochę przypilnowac co do tej obietnicy, ale udało się!!! także nawet jak nie kupujesz w sieci to warto sprawdzic tam ceny, bo to dobra podstawa do negocjacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja również kupuje w "necie"..... zmywarka, pralka, jakieś drobne rzeczy agd. póki co wszystkie te urządzenia działają ....jak będziemy wykańczać dom, zapewne jeszcze więcej rzecze będziemy tak kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts