OlaK 12.08.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 A ja zamowilam czesc sprzetu w poniedzialek i reszte w srode. Jutro ma przyjechac zmywarka i okap. Dam znac jak poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.08.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Ola daj znac koniecznie ja chce zakupic tv i kino domowe..na modelach w sumie taniej 1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 13.08.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Zmywarka i okap przyszly. Godzine temu odebralam. Zadzwonili przed przyjazdem ze jada, wniesli do srodka, poogladalam z zewnatrz czy wszystko ok, zaplacilam gotowka, podpisalam fakture i czekam na kolejna porcje sprzetu, ktora ma przyjsc w przyszlym tygodniu. Jedyny drobny mankamanet to taki, ze trzeba czekac pare dni; jak sie czlowiek zagapi i nie zamowi odpowiednio wczesniej to wyladuje tak ja ja kuchnie juz by montowali ale brakuje piekarnika i plyty. Cale szczescie, ze maja co montowac w innych pomieszczeniach bo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 15.08.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 A ja chciałam kupić czajnik bezprzewodowy w centrum 2000 - niestety nie było go na stanie. Czekałam 3 tygodnie i zadzwoniłam tam z pytaniem co z moim czajniczkiem... Kobitka mi powiedziała, że mają problem z dostawcą aeg.Ale nie ma tego złego - dzisiaj była w Mega Avans promocja na wszystkie art. 20% ! I kupiłam inny mój wymarzony (ale 450 zł wydawało mi się dość sporo!) Boscha Solitaire o prawie 100 zł taniej. Kurcze, że jescze nie mam załatwionego kredytu na wykończeniówkę - cały sprzęt 20% taniej!!!! Ale chyba i tak zmówię przez studio kuchenne. Simens ma bardzo fajną ofertę dla ich klientów i wychodzi tj. w internecie lub nawet taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 15.08.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Zapomniałam napisać, że takie akcje w Mega Avansie są co pewien czas w weekendy - dzisiaj trafiłam tam zupełnie przypadkiem. I nie słyszałam nawet reklam na ten temat, nie można się też od nich dowiedzieć kiedy to organizują - a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 18.08.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Doszla wczoraj reszta czyli piekarnik i plyta. Bez zadnych problemow. Jesli chodzi o Mega Avans to ogladalismy wczoraj pralki i np. taki Indesit Wise 107 w Avansie kosztowal 1699 a w Maximedia widze go po 1469. Jakby nie bylo z 250pln taniej (pewnie dadza maly upuscik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.08.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A jak wygląda sprawa ew. reklamacji?Jak się zwraca do nich np. lodówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 19.08.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Z reklamacja jest gorzej. Po odbiorze sprzetu, przejrzeniu czy nie ma uszkodzen zewnetrznych i zaplaceniu zwrot nie jest niestety mozliwy. Pozostaje tylko gwarancja producenta. Aczkolwiek chyba gdzies czytalam ze ta niemoznosc zwrotu jest niezgodna z prawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 19.08.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Nie wiem, co to za firma wymyśliła, że zwrotów nie ma? Z tego co wiem, kupując towary przez internet lub inną drogą korespondencyjną, klient ma prawo w ciągu 14 albo 21 (nie jestem pewna) oddać towar sprzedawcy. Więc ktoś tu nam kity wciska drodzy internauci. Ale mimo to też planuję zakupy sprzętu przez internet. A jak wygląda kwestia serwisu gwarancyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.08.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 OlaK - jasne, że w sklepach int. jest taniej niż w Mega Avansie - mi chodziło tylko o okazje w weekendy, w których mają WSZYSTKIE towary tańsze o 20%!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 dziewczyny, oni już się tak nie ogłaszają co by ludziska się nie zadeptały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.08.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 DO tej pory przez internet kupiłem okap Faber (1100zł) i panel prysznicowy z termostatem i lusterkiem 6 dysz masujących (za 200EURO z przesyłką) wygląda naprawdę solidnie nie to co w naszych sklepach te do 1000zł. Okap był u mnie w ciągu 2 dni od zamówienia. Noszę się z zakupem jeszcze paru rzeczy, ale ..... Wczoraj byłem w hurtowni i ... np. cena wystawiona piekarnika Mastercook 1559 zł, ale jak co do czego to sprzedadzą mi za 1350 zł. W ineternecie 1319zł + koszty wysyłki więc gra nie warta świeczki. Fakt w sklepach jest dużo drożej ale w hurtowniach można kupić w cenach porównywalnych z Internetem więc warto poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.08.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Wybrałam cały sprzęt kuchenny w internecie . Następnie poszłam do dużego sklepu AGD ( nie hurtowni ) , dałam sprzedawcy moją listę , spytałam czy wszystko są w stanie sprowadzić i poprosiłam o wycenę . Nieśmiało też zapytałam czy mogę liczyć na jakiś rabacik . Miły pan obiecał się tym zająć i po kilku dniach zadzwonił , że wszystko mogą mieć i dają 15% rabatu . Wyszły ceny porównywalne do tych z internetu więc na pewno kupię sprzęt na miejscu . Spróbuję jeszcze powalczyć o jakiś procencik albo dwa Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.08.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Właśnie zamówiłem płytę i piekarnik Amiki w Internecie. Obdzwoniłem wszystkich dystrybutorów w mieście i nie chcieli mi dać więcej niż 8% upustu. Nie to nie. Zarobi ktoś inny. DOstawa w poniedziałek mimo 70zł za transport 250 zł do przodu. Na okapie 150 zł do przodu razem 400 zł. Internet górą! Acha części do samochodu też zawsze kupuje przez Internet i wiele innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.08.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Nie wiem, co to za firma wymyśliła, że zwrotów nie ma? Z tego co wiem, kupując towary przez internet lub inną drogą korespondencyjną, klient ma prawo w ciągu 14 albo 21 (nie jestem pewna) oddać towar sprzedawcy. Więc ktoś tu nam kity wciska drodzy internauci. Ale mimo to też planuję zakupy sprzętu przez internet. A jak wygląda kwestia serwisu gwarancyjnego? Oj niestety obawiam sie, ze nie ma prawa: "Internetowy sklep MAXIMEDIA nie wypożycza sprzętu AGD RTV do testowania i z tego powodu klient nie może odstąpić od umowy kupna. " Wiem, ze jest to niezgodne z prawem, ale swiadomie sie na to zgodzilam. Jesli chodzi o gwarancje to jak z kazdym sprzetem zakupionym z sklepie jest gwarancja producenta: "Każdy zakupiony towar w naszym sklepie jest fabrycznie nowy i posiada kartę gwarancyjną autoryzowanego serwisu danej marki produktu na terenie Polski. Okres gwarancji zależy od producenta. W przypadku awarii sprzętu należy kierować się do jednego z autoryzowanych punktów serwisowych producenta w Polsce." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.08.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 OlaK - jasne, że w sklepach int. jest taniej niż w Mega Avansie - mi chodziło tylko o okazje w weekendy, w których mają WSZYSTKIE towary tańsze o 20%!!! Bylismy ze dwa razy w Mega Avansie w niedziele i nie bylo takiej promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 20.08.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Także złożyłem w sklepie internetowym zapytanie o sprzęt Whirlpool do zabudowy. 5 pozycji: piekarnik, płyta gazowa, zmywarka, lodówka, okap. I dostałem wycenę (po "negocjacjach") na 9600 pln. W sklepie obok mojego domu za taki sam sprzęt chcieli 8800 . Fakt, że przy zakupie ww sprzętu w tym sklepie(jak i innych) obowiązuje promocja - przy zakupie 5 sprzętów pod zabudowę ww firmy płyta gazowa lub elektryczna za 20% ceny. I stąd ta konkurencyjna wycena. Czy ta promocja nie obowiązuje w internetowych sklepach ??? Gdybym kupował jeszcze do tego mikrofalę to płyta kosztuje 1 PLN (złotówkę). Oczywiście każdy z zamawianych sprzętów miał obniżoną cenę o około 14-15% od cen katalogowych. Czy wiecie gdzie zamówię sprzęt..... Na 100% nie w "tanim" sklepie internetowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.08.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Także złożyłem w sklepie internetowym zapytanie o sprzęt Whirlpool do zabudowy. 5 pozycji: piekarnik, płyta gazowa, zmywarka, lodówka, okap. I dostałem wycenę (po "negocjacjach") na 9600 pln. W sklepie obok mojego domu za taki sam sprzęt chcieli 8800 . Fakt, że przy zakupie ww sprzętu w tym sklepie(jak i innych) obowiązuje promocja - przy zakupie 5 sprzętów pod zabudowę ww firmy płyta gazowa lub elektryczna za 20% ceny. I stąd ta konkurencyjna wycena. Czy ta promocja nie obowiązuje w internetowych sklepach ??? Gdybym kupował jeszcze do tego mikrofalę to płyta kosztuje 1 PLN (złotówkę). Oczywiście każdy z zamawianych sprzętów miał obniżoną cenę o około 14-15% od cen katalogowych. Czy wiecie gdzie zamówię sprzęt..... Na 100% nie w "tanim" sklepie internetowym Hmm.. w tych promocjach, ktore ja widzialam swego czasu (Bosch, Siemens) bylo tak, ze chyba za 3 dowolne sprzety mozna bylo dostac okreslony model zmywarki za pol ceny. Ani w jednej ani w drugiej promocji model zmywarki mi nie odpowiadal. Pamietam tez inna promocje: za zakup sprzetu (np. plyta, piekarnik i cos tam jeszcze) powyzej okreslonej kwoty mozna bylo kupic iles tam procent taniej sprzet z okreslonej polki cenowej (np. lodowka do takiej a takiej kwoty). Ta promocja tez wymuszala zakup niekoniecznie chcianego sprzetu. Faktem jest, ze male sklepy potrafia byc konkurencyjne i zejsc jeszcze bardziej niz internetowe z marzy. Ja niestety nie mialam pod reka zadnej sensownej promocji tzn. takiej bez ograniczen i w czasie kiedy sprzet byl mi potrzebny. Sklepow internetowych nie bronie ale fakt jest faktem: na komplecie sprzetu lacznie z pralka zaoszczedzilam dobre 1500pln, kupilam dokladnie to co chcialam i w wybranym przez siebie czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anuś79 20.08.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 właśnie zamierzam kupić sprzęt agd przez internet, nie mam niestety poojęcia na jakie upusty mogę liczyć z ich strony, dodam tylko, że zamierzam wyposażyć całą kuchnię ( z wyjątjiem lodówki, którą udało mi się okazyjnie kupić korzystając z promocji w mm); bardzo proszę pomóżcie mi przygotować się do negocjacji i dajcie znać ile% Wam zaproponowali i ile ostatecznie udało się "wywalczyć"? pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 22.08.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Także złożyłem w sklepie internetowym zapytanie o sprzęt Whirlpool do zabudowy. 5 pozycji: piekarnik, płyta gazowa, zmywarka, lodówka, okap. I dostałem wycenę (po "negocjacjach") na 9600 pln. W sklepie obok mojego domu za taki sam sprzęt chcieli 8800 . Fakt, że przy zakupie ww sprzętu w tym sklepie(jak i innych) obowiązuje promocja - przy zakupie 5 sprzętów pod zabudowę ww firmy płyta gazowa lub elektryczna za 20% ceny. I stąd ta konkurencyjna wycena. Czy ta promocja nie obowiązuje w internetowych sklepach ??? Gdybym kupował jeszcze do tego mikrofalę to płyta kosztuje 1 PLN (złotówkę). Oczywiście każdy z zamawianych sprzętów miał obniżoną cenę o około 14-15% od cen katalogowych. Czy wiecie gdzie zamówię sprzęt..... Na 100% nie w "tanim" sklepie internetowym Mylisz się i to bardzo. Odnośnie samej promocji, ceny, zakupu za złotówke, czy chocby tej promocji w internecie. Tez zamówiłem Whirlpolla, traf chciał, ze tez 5 urządzeń, które wyceniono mi na ... 6870 zł. Oczywiscie po promocji i upuście. Jak dostane w przyszłym tygodniu wszystko, dokadnie Wam wszystko opiszę , nawet ze skanem rachunku dla niedowiarków i cenami jaki mi oferowano na ten sam zestaw w M1 i firmowym sklepie Whirlpoola oraz "sklepie za rogiem". Różnice sa KOLOSALNE. Na razie nie chcę zapeszać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts