Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mAgnes

Recommended Posts

No i zwyżka ceny euro,odbija sie na cenach produktów wszelkiej maści.Od zeszłego tygodnia,sprzecik który chce kupic poszedł w góre o jakieś 300 zł,czyli trzeba kupić.Na 99% wybrałem sklep zadowolenie.pl i odbiór osobisty.

Ale jeszcze sa dwie rzeczy,nad którymi sie zastanawiam,pierwsza,sprzet kupuje teraz i leżakuje u teściów do momentu przeprowadzki (gdzieś w maju),raczej go nie sprawdze czy działa,wiec w sumie to jest to jakies ryzyko.

Druga sprawa zmywarka która chce kupić jest np. w sklepie internetowym Euro droższa o 200 zł,ale ma gwarancje na 5 lat,pytanie czy warto dopłacać te pieniadze,zmywarka Boscha ...

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 620
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy forumowicze,czy ktoś miał do czynienia ze sklepem http://www.123agd.pl ??

pozdrawiam

Chciałem kupić i odebrać sprzęt w Krakowie.

Podjechałem pod podany adres a tam na ogrodzeniu napis "TUTAJ NIE MA SKLEPU INTERNETOWEGO" i dałem sobie spokój z tą firmą.

a ja akurat kupowałem u nich i odbierałem osobiście w Wawce...bez zastrzeżeń.

Drodzy forumowicze,czy ktoś miał do czynienia ze sklepem http://www.123agd.pl ??

pozdrawiam

Podjechałem pod podany adres a tam na ogrodzeniu napis "TUTAJ NIE MA SKLEPU INTERNETOWEGO" i dałem sobie spokój z tą firmą.

jeśli chodzi o krakowskie sklepy to naprawdę polecam najlepsiagdrtv.pl są częścią tajmaxa, czyli sieci sklepów partner agd rtv. można im zaufać, ceny też mają całkiem przyjazne, a jak kupowałem u nich płytę i piekarnik to dostałem zlecenie na montaż (gdzie indziej mi kazali szukać we własnym zakresie), za transport całości - lodówka, piekarnik, płyta, zmywarka, pralko suszarka, okap, kupa drobnego agd zapłaciłem całościowo 70 zł wraz z wniesieniem.

pozdrawiam

Ja miałam i jestem zadowolona. Kupowałam u nich lodówkę, ale również kilkakrotnie sprzęt łazienkowy. Lodówkę zamawiałam z dostawą a resztę odbierałam osobiście w Warszawie. Polecam - naprawdę dobry kontakt, wszystko sprawnie i szybko.

W tym temacie chciałabym zwrócić uwagę na taki fakt, który mnie zaskoczył- kupując sprzęt Boscha lub Siemensa w sklepie NIE internetowym do 31 marca dostaje sie dodatkową gwarancję na 5 lat, a kupując ten sprzęt w sklepie internetowym nie...

Dlategoja zdecydowałam się i zamówiłam sprzęt tam gdzie kuchnię - będę miała gwarancję, transport gratis i montaż, a ceny można wytargować takie jak w internecie.

Hey

Wczoraj odebrałem pierwszy zakup- płyta ceramiczną Electrolux EHS 60210 P zakupiona w sklepie internetowym MCCOMP z Gdyni.Odbiór osobisty.

Płyta w porzadku,oryginalne opakowanie,wyjea,sprawdzona,faktura wystawiona,karta gwarancyjna podbita wg mnie wszystko super.zamówienie złożone w śorde,w czwartek odbiór.

Teraz czekam na odbiór piekarnika,ale to ze sklepu zadowolenie.pl (w MC Compie sam piekarnik,tanszy o jakies pare zlotych,ale za towar wielkogabarytowy doliczaja 99 zlotych,wiec sie nie oplacalo).

btw ale swoja droga to sprzet bardzo zdrozal od ... zeszlego tygodnia :o

Po prostu pomyliles ulice. Tam sa 2 rownolegle. T. Boya-Żeleńskiego i W.Żelenskiego. I wcale sie nie dziwie ze wywiesili taki napis :)

A wracajac do tematu.

W "123market" zamowilem plyte indukcyjna TEKA - realizacja 4 dni, odbior osobisty, bez problemow. Piekarnik Elektrolux w "NEO24" - lekki poslizg czasowy, ale reszta bez problemow, tez odbior osobisty. Lodówka Liebherr w "najlepsi AGD RTV". I tu mnie zaskoczyli. Jakies 45 minut po wcisnieciu entera dostalem telefon z pytaniem kiedy moga dostarczyc! Dostawa ich, w cenie wniesienie do mieszkania. Generalnie z zadna z tych firm nie bylo problemow.

Pozdrawiam

Po prostu pomyliles ulice. Tam sa 2 rownolegle. T. Boya-Żeleńskiego i W.Żelenskiego. I wcale sie nie dziwie ze wywiesili taki napis :)

A wracajac do tematu.

W "123market" zamowilem plyte indukcyjna TEKA - realizacja 4 dni, odbior osobisty, bez problemow. Piekarnik Elektrolux w "NEO24" - lekki poslizg czasowy, ale reszta bez problemow, tez odbior osobisty. Lodówka Liebherr w "najlepsi AGD RTV". I tu mnie zaskoczyli. Jakies 45 minut po wcisnieciu entera dostalem telefon z pytaniem kiedy moga dostarczyc! Dostawa ich, w cenie wniesienie do mieszkania. Generalnie z zadna z tych firm nie bylo problemow.

Pozdrawiam

Zamówiłam u nich 2 dni temu okap mastercook i narazie czekam ale piszę u nich w informacji by nie mylic tych dwuch ulic :)

• 3 months później...

Ja ostaniu robiłem zakupy w http://www.hoopla.pl kupiłem u nich trochę produktów wyposażyłem tak naprawdę całą kuchnię, dodatkowo zastanawiam się na zakupem telewizora

http://www.hoopla.pl/produkt-samsung-ps58a656-7095.html

Jest to nowość i nie wiem jak się sprawdzi

A ja zastanawiam się co będzie, gdy sprzęt kupiony w wirtualnym sklepie zepsuje się... czy każdy inny okoliczny sklep przyjmie go w ramach gwarancji? A eśli będzie to wielka lodówka, którą sprzedawca powinien odebrać z domu do naprawy, czy pracownikom innego realnego sklepu będzie zależało na je dodźwiganiu do serwisu?

Ja równiez zakupiłam cały swój sprzet w dwóch sklepach internetowych :

http://www.electro.pl

http://www.mixmedia.pl ( tu mozna wybrac odbior osobisty w kilku miastach i koszt dostawy wtedy tylko 23 zł)

co do cen lodowka w zwyklym sklepie kosztowała okolo 3200 a zakupilam ja w sklepie internetowym za 2400 zł

A ja zastanawiam się co będzie, gdy sprzęt kupiony w wirtualnym sklepie zepsuje się... czy każdy inny okoliczny sklep przyjmie go w ramach gwarancji? A eśli będzie to wielka lodówka, którą sprzedawca powinien odebrać z domu do naprawy, czy pracownikom innego realnego sklepu będzie zależało na je dodźwiganiu do serwisu?

Naprawy gwarancyjne realizowane są z reguły przez serwis producenta a nie przez sklep w którym się towar kupuje.

Naprawy gwarancyjne realizowane są z reguły przez serwis producenta a nie przez sklep w którym się towar kupuje.

Oczywiście, ale to sprzedawca ma obowiązek sprzęt do serwisu dostarczyć, a ciężki i wielkogabarytowy od klienta odebrać.

Ciekawie piszecie o tym ze sklep ma taki obowiazek.

A co jesli kupuje sprzet z miedzynarodowa gwarancja( w koncy zyjemy w srodku UE) np we Francji, albo Holandii i on padnie?

Wedlug mnie do duzego gabarytu serwis przyjezdza na miejsce, a jesli jest taka potrzeba to go zabiera do serwisu.

Przyklad: Jakis czas temu jeszcze w mieszkaniu padll ekspres do kawy taki w zabudowie. Zadzwonilem do serwisu i pani powiedziala,z trzeba go przywiesc ale jesli nie potrafie go zdemontowac to przysle czlowie kaktory to zrobi i zabierze ze soba. Mam troche pojecia o tym wiec zrobilem to sam,a z odbiorem i montazem bylo tak samo, byli chetni przyjechac i to zrobic.

Nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby w tej sprawie dzwonic do sklepu.