Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mAgnes

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 620
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dwukrotnie zamawiałam wyposażenie łazienek z łazienkaplus.pl. Oba zamówienia były spore ( wanna, drzwi prysznicowe itp.) Oczekiwanie na skompletowanie zamówienia trochę trwało, ale wszystko było ustalane na bieżąco. Oba zamówienia dostarczane były do mnie własnym transportem sklepu łazienkaplus.pl. Wszystko dotarło w całości. Aha, wybierałam płatność za pobraniem po wcześniejszej wpłacie zaliczki na niektóre zamawiane extra dla nas elementy. Ogólnie polecam.

• 2 weeks później...

Moja znajoma ma odkurzacz DIRT DEVIL, ale inny model niestety niż tu pokazany odkurzacz MAGNUM MPR

no i się tak nie błyszczy jak na zdjęciach:)

Tymczasem czy ktoś słyszał o promocjach cenowych na pralki. Mam dwie ciekawe oferty z euro-rtv-agd i sieci avans. Szukam pralki w dobrej cenie, czyli do 1200 zł max.

Jestem właśnie na etapie kompletowania AGD do kuchni i niestety nie jest łatwo kupić sprzęt w sklepach internetowych. Są np tacy "magicy" jak Magiczna Planeta, sklep w którym wszystko jest dostępne i najtaniej. Nic bardziej mylnego. Celem takich informacji o stanach magazynowych i cenach np w portalu ceneo przy Magicznej Planecie jest "złapanie" klienta. Kompletowanie sprzętu zaczyna się po złożeniu zamówienia i trwa kilka tygodni.

Drugi sposób kombinatorstwa jak złapać klienta, to informowanie gdy dzwoni, ze "...oczywiście mamy na stanie ten towar...". Klient składa zamówienie i zaczyna się kompletowanie. Problemu nie ma gdy producent ma w swoim magazynie potrzebną rzecz. Kilka dni i po sprawie. Problem jest gdy nie ma. Tutaj sklepem czyniącym takie praktyki jest Medialux. Kolejne kilka dni lub tygodni w plecy. Musimy się niestety uzbroić w cierpliwość kupując w sklepach internetowych i za każdym razem potwierdzać dostępność towaru telefonicznie. Nie radzę też robić przedpłat tylko brać za zaliczeniem u kuriera. Parę złotych więcej ale mamy pewność za co płacimy widząc przedmiot transakcji.

• 2 weeks później...
Mogę polecić sklep internetowy Megamedia. Kupiony u nich sprzet z Teki plus zmywarka Bosch wychodziła u nich najtaniej. Kontakt ze sklepem bardzo dobry. Na bieżąco śledziliśmy realizacje naszego zamówienia. Zależało nam na zamówieniu jeszcze w starym roku ze względu na podnoszony VAT. Przesyłka zrealizowana w nowym roku według starych cen.

• 1 month później...
Do kuchni wiekszosc sprzetu /lodowka, zmywarka, pochlaniacz, plyta/ zamawialem w neo24.pl ale tylko dlatego bo istnieje mozliwosc odbioru osobistego m.in w Gdansku, mozna placic przy odbiorze i nie sciemniaja jesli chodzi o to czy towar jest dostepny i w jakim czasie mozna odebrac... jest tez calkiem niezly kontakt telefoniczny...

ja też zamawiałem wszystko w sklepach internetowych (różnych: Electromarket, Neo24, DobreZakupy ) i jedyna uwaga jaką mam to, żeby sprawdzać, czy dana firma posiada transport firmowy na terenie danego miasta, bo czasem nawet cena wyższa o 50zł jest warta faktu wniesienia na 2 piętro np 2m lodówki:)

• 3 weeks później...
Na pewno zakupy tego typu sprzęty wychodzą o wiele taniej i naprawdę jest mniej zachodu kupując wszystko w Internecie. Ja najczęściej odwiedzam sklep magicznaplaneta.pl jest tam spory wybór i ceny są naprawdę konkurencyjne. A że wszystko również zawsze przychodzi całe i w jednym kawałku to na razie nie szukam innego sklepu.

• 1 month później...
  • 2 months później...

Dwa zakupy cento.pl - oba udane (lodówka i pralka) - tylko, że z płatnością przy odbiorze. Więc to oni do mnie wydzwaniali, abym była domu, a nie ja do nich. ;)

Resztę sprzętu AGD zakupiłam agito.pl Ich polecam z czystym sumieniem (płaciłam z góry). Rewelacyjny sklep internetowy z bardzo dobrą obsługa klienta. Status zamówienia aktualizowany on-line. Widzimy kiedy sklep kompletuje zamówienie u producenta, kiedy ma potwierdzona dostawę i kiedy wysyła.

Co do towaru na magazynie - mało który sklep internetowy trzyma magazyn. Po pierwsze to koszty a po drugie podatek na koniec roku. I jeśli firma nie ma sklepu stacjonarnego, to jej zapewnienia, że ma coś na magazynie prawie zawsze można w bajki włożyć.

Gwarancji nie ma sie co obawiac jak w tradycyjnym sklepie, ja polecam bayzone.pl bo kupile, od grzejnikow po agd ,rtv a skanczylem na lampach , mialem blisko bo krakow ,a ceneo mozna sie dogadac pomimo , ze trafilem do nich przez internet po cenie. Na domu zaoszczedzilem kupe kasy