zbyszek1982 03.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Podpowiedzcie jaka dać gładz na sciany cementowo-wapienne i terrive gipsowa.Tynk był maszynowy i raczej nie wyglada najgorzej, mysle o 2 warstwach na sciany ( garaza moze jedna) i 1 warstwie na terrive. Podpowiedzcie jakiej firmy wybrac by bylo to cos w miare dobrego a zarazem bym nie przeplacal. Mi w hurtowni dali dobra cene na Master Mashttp://fimal.pl/GLADZ_MASTER_MAS,65,4.html ale nic o tym nie słyszalem, kiedys na starym domu dawałem cekol ale to byly zmierzchłe czasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 10.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam Drogich Forumowiczów,Firma FAST w swojej ofercie ma dwa rodzaje gładzi szpachlowy charakteryzujących się doskonałymi właściwościami roboczymi oraz możliwością uzyskania idealnej gładkości wykańczanej powierzchni. Pierwszą z nich jest masa szpachlowa FAST G1 występująca w postaci suchej mieszanki wyprodukowanej na bazie mączki anhydrytowej z dodatkiem wypełniaczy i modyfikatorów poprawiających plastyczność i łatwość jej nakładania. Jest przeznaczona do robót wykończeniowych i dekoracyjnych w budownictwie. Podczas wiązania nie podlega zjawisku kurczenia, a po wyschnięciu daje się łatwo obrabiać. Dużą zaletą jest znacznie wydłużony czas gotowości do pracy oraz śnieżna biel, która zmniejsza zużycie farby podczas malowania. Dostępna jest w opakowaniach 20kg.Kolejny produktem, który mógłbym tutaj zaproponować jest akrylowa masa szpachlowa FAST A1 oparta na bazie dyspersji akrylowej z dodatkiem wypełniaczy i modyfikatorów poprawiających plastyczność i łatwość nakładania. Podczas wiązania nie podlega zjawisku kurczenia, a po wyschnięciu daje się łatwo obrabiać. Charakteryzuje się wydłużonym czasem obróbki oraz śnieżną bielą, która znacznie ogranicza zużycie farby podczas malowania. Może być nakładana ręcznie lub maszynowo. Dzięki swoim właściwościom nadaje się idealnie do szpachlowania ostatecznego na wysezonowanych wyprawach tynkarskich cementowo-wapiennych, wapiennych lub gipsowych, płytach GK, powierzchniach betonowych pod wszelkiego rodzaju powłoki malarskie. Może być również stosowana do uzupełniania ubytków na powierzchniach ścian i sufitów wewnątrz pomieszczeń oraz spoinowania płyt gipsowo-kartonowych zbrojonych taśmą. Dostępna jest w opakowaniach 3kg, 7kg oraz 17kg. W celu dalszych szczegółów dot. obu produktów zapraszam na naszą stronę internetową lub proszę o bezpośredni kontakt z działem techniczno-handlowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.01.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ...robiłem Fastem G1... trzeba przyznać że zadowolony byłem... może trochę miękki ale po gruntowaniu ok. dobrze się nakłada no i polimerówka więc można urobić we wannie i dwa dni wyrabiać . niestety jego dostępność w rejonie Warszawy raczej znikoma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.01.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Jak dostaniesz ekipę od Multifinisha to polecam właśnie jego. Ale jest to gładź dla przeszkolonych fachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surich 18.01.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja polecam osobiście mastera bardzo ekonomiczna masa oraz amerykańska rewolucje sheetrock. 2 warstwy gładzi to jest minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekc 20.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 też korzystałem z Fasta G1, ogólnie byłem zadowolony, tylko jest ciężko dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts