Kinet 03.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 WitamNiedługo odbieram mieszkanie w którym Deweloper kładł tynk gipsowy kat. III oraz na bloczkach ORTH gładź gipsową. Firma, która ma zajmować się wykończeniem mieszkania sugeruje, że gładź trzeba położyć jeszcze raz, bo ściana wew. jest chropowata i czasami są jakieś dziurki itp. Czy faktycznie jest sens kłaść na gładź maszynowo na ścianę, która była w ten sposób wykańczana? Czy to nie będzie to samo? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 04.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie spotkałem się jeszcze z tym ,żeby developer przygotował ściany pod malowanie.Przewaznie 100% gipsowania .Jeżeli ekipa twoja twierdzi ,że są chropy i dziurki to zapomnij ,że farba to skryje.Wyostrz wzrok ,weź lampę,poświec po ścianach to sam powinienes to zauważyć.Chyba ,że chcesz miec byle jak to wtedy tylko grunt i farba (czasami sie zdarzają tacy ale to raczej klienci w bardzo podeszłym wieku ,którym nie zależy na gładkich ścianach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinet 06.01.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ok. ale czy w tym przypadku gładzie nie powinny zostać położone ręcznie, a nie przez maszynę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 06.01.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ok. ale czy w tym przypadku gładzie nie powinny zostać położone ręcznie, a nie przez maszynę? Pozdrawiam niema różnicy czy ręcznie czy maszynowo - idzie szybciej efekt końcowy jest taki sam gładkie ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinet 06.01.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wynikałoby z tego, że gładzie kładzione przez Dewelopera, również maszynowo powinny być OK., tak?Czy może Deweloperzy robią to gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 06.01.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Maszyna tylko natryskuje gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 08.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wynikałoby z tego, że gładzie kładzione przez Dewelopera, również maszynowo powinny być OK., tak? Czy może Deweloperzy robią to gorzej? nie wiem czy gorzej czy nie to zalezy od wykonawcy odaja mieszkanie pomalowane na bialo -na tym nic nie widać pomalujesz na kolor wtedy wychodzą wszystkie niedoróbki jak masz jakieś dziurki itp. to zrób zaprawki bo niema sensu szpachlować całych ścian chyba ze tak jest spie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 09.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Podepnę się pod temat Mam mieszkanie z tynkiem gipsowym. Wygląda w miarę przyzwoicie, ale po oświetleniu wszystkie nierówności wychodzą. Nie ma tragedii, ale trzeba robić gładzie. Wykonawca zaproponował mi 2 warstwy gładzi Nida Gips Start, a jako wykończenie jedną warstwę Finisz. Na to grunt pod malowanie. Czy tak będzie dobrze? Czy nie można użyć samego Finisza, albo jednej warstwy Startu i jednej Finisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 09.01.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Podepnę się pod temat Mam mieszkanie z tynkiem gipsowym. Wygląda w miarę przyzwoicie, ale po oświetleniu wszystkie nierówności wychodzą. Nie ma tragedii, ale trzeba robić gładzie. Wykonawca zaproponował mi 2 warstwy gładzi Nida Gips Start, a jako wykończenie jedną warstwę Finisz. Na to grunt pod malowanie. Czy tak będzie dobrze? Czy nie można użyć samego Finisza, albo jednej warstwy Startu i jednej Finisza? na tynki gipsowe starczy 1 warstwa finisza po szlifowaniu zagruntować gruntem z farba tylko trochę farby zrobić zaprawki i malować 2 warstwy mozna położyć po tynkach cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 09.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Połóż finisz i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jednak każdy z wykonawców, którzy się pojawiają radzi 2 warstwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 16.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 1warstwa wystarczy gladzi tynki sa tylko z pozoru gladkie wez halogen lub mocna latarke zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 16.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 o co do doliny nidy to latami juz nie uzywalem ciezki w obrobce a czasem sie odwarstwi lepiej megaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wiem jak wyglądają pod światło. Nie są idealne, ale tragedii nie ma.Większość z nich używa gładzi Master Mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.01.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wykonawcy proponują dużo warstw, bo zapewniają sobie tym samym robotę na dłużej. Ja uważam, że to jest przesada, chyba że ściany są na prawdę krzywe. Moi koledzy którzy pobudowali domy (nie są w podeszłym wieku, jak to ktoś stwierdził), robili tynki tradycyjne (wapienno-piaskowe) i zacierali piaskiem kwarcowym. Na to w ogóle bez żadnej gładzi. I widzę, że to jest teraz trend. A więc kto co lubi. Jak ktoś lubi mieć ścianę równą jak szkło, to może i z 5 warstw dać, tylko czy to coś daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Gdybym miała tradycyjne to pewnie palcem bym przy nich nie kiwnęła. Ale nie mam, mam gipsowe, i muszę je doprowadzić do porządku, bo mimo zapewnień dewelopera, że "to tylko pomalowac i się wprowadzać", nie da się.A może sobie zrobię na tych gipsowych tynk tradycyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr 16.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ilosc warstw zalezy tez od 1 umiejetnosci majstrow 2jakosci tynkow po deweloperze 3 co potem bedzie na scianach np. kolory jasne czy pastele duzo wybacza a na mocnych odcieniach to nawet gradowosc walka widac 4i jak wezmiesz obszczymorkow ktorzy robia wstyd polskiej wykonczeniowce nie mniej zalu jak bedzie wygladac gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 17.01.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Na tynki gipsowe 3 kat (w takim standardzie na bank deweloper oddał) w 99% przypadków wystarczy położyć finalną warstwę. To wszystko. Robię tak od lat, można odbierać z halogenem w garści. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wczoraj spotkałam się z wykonawcą, który stwierdził, ze wystarczy jedna warstwa, a jedynie gdzieniegdzie konieczne będą dwie.Zwrócił uwagę na te miejsca, więc przy odbiorze mieszkania będę mogła zwrócić uwagę developerowi żeby to poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts