Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy nasz świat - czyli adaptacja pietra na nasze mieszkanie.

Damaszki

Recommended Posts

No niby juz projekt zakceptowany, meble lada dzien mają być zamówione a ja wciąż biję się z myślami że coś tam jest nie tak, że może półki by się przydały ehhh.Niestety jestem wtym osamotniona bo D. chce te szafki wiszące.

Cóż, ja też miałam przu urzadzaniu mieszkania drogę usłaną kompromisami :D, bo mój M. ma w 80% przypadków gust inny niż ja. Czasami udało się wstrzelić od razu w te 20% ale w większości potrzebne były długie negocjacje... :bash:

Na facetów działają argumenty, więc może zrób jeszcze jakieś wizualizacje z róznymi szafkami i półkami i przedstaw swojemu D. wraz z uzasadnieniem... A może wpadniecie na rozwiązanie idealne kompromisowe dla was obojga.

Chyba że jesteś w ogóle nie do końća pewna ustawienia mebli w kuchni, to możesz jeszcze tak jak sugerowałam wrzucić swój projekt i może się ktoś na wizualkach wypowie. Ale może się to skończyć zupełnym zamieszaniem w głowie :) Ja się tylko o półkach wypowiadam, bo o to pytałaś ;)

Ja jako zwolennik półek wiszących i zamkniętych argumentów przeciw Ci nie podpowiem. Zwłaszcza w nowoczesnych kuchniach szafki do chowania pierdołów się przydają, w przeciwnym razie te kuchnie tracą na minimalistycznym uroku.

A jeśli chodzi o kuchnię to jeszcze można wziąć pod uwagę całość i jak będzie się odnosiła do salonu.

Generalnie to możesz wrzucić rzut całego mieszkania, to łatwiej będzie się zorientować co, gdzie i jak.

Klamka zapadła, meble zmówione, szafki zostały.

Był pan od cyklinowania, obejrzał, wyceniał. Cyklinowanie zaczynamy za 3 tygodnie. Wcześniej przychodzi hydraulik i elektryk. Musze zacząc rozglądać się za włącznikami, gniazdkami i lampami i hokerami.

A za 2 tygodnie jedzimy po granit :) Starsznie mi się ten podoba:

granitoweblatykuchenne1.jpg

Póki co przyszedł okap (Teka):

okap-teka-cnl1-2002.jpg

Zamówiliśmy zlew (podwieszany,również Teka), spodziewamy się go jutro:

1_7a74c7ff0cca.jpg

Witamy pszczółkę! Wczoraj wertując stronę hurtowni granitu zauważyłam, że mają podane ceny: http://www.rogala.com.pl/plyty-dla-kamieniarzy/granit-1

A co tego podanego powyżej to wkleiłam bo jest jedną z moich inspiracji jak pieknie wyglada kamień na scianie i na blacie. Raczej nad tym konkretym kamieniem się nie zastanawialiśmy aczkolwiek myślę, że nie wyglądał by źle do białych mebli.

Wczoraj D. przywiózł AGD. jak wczesniej wspomniałam zdecydowaliśmy się na AEG. Chcieliśmy Boscha ale skłonił nas spory rabat który nam udzieliło studio oraz dobra opinia panująca na temat tej marki.

Nigdy przedtem nie było mi dane korzystać z płyty indukcyjej, nie wiem jak się sprawdzi ale liczę, że będę zadowolona!

AEG HK 654250FB

f-aeg-hk-654250-fb.jpg

Zmywarka F 88060 ViOP

F88060VI0P.jpg

Lodówka SCS 71800 FO

aeg-electrolux-scs-71800-f0.jpg

Piekarnik BP 5013001 M, niestety bez termosądy i funkcji gotowania na parze ale myślę ze i tak będzie się dobrze spisywał.

electrolux-bp-5013001-m.jpghttp://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Edytowane przez Damaszki

AGD jest, meble zamówione, pora skupić się na detalach.

Na 100% będą słynne już na forum shutters'y. Może nie od razu bo to raczej droga inwestycja (z tego co się orientuje ponad 1000zł za 1m2) ale jak się na coś uprę to muszę to mieć. A uparłam się na shuttersy.

6VymaGaTcdNpcEKXWX.jpgbaysideshutters.jpgshutters.jpg

Obecnie głowię się nad oświetleniem. Będzie jedna lampa główna na środku kuchni, 2 małe nad półwyspem blat też będzie oświetlony. Oto, co mi się podoba:

f256ef32c94d62ad45d81a83467c1928.jpg1stoptionhamptonlodge11.jpg

• 2 weeks później...