Aantenka 12.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 P.S. ja szafki górne bym zostawiła w Twojej kuchni. Ścianę trzeba by było i tak zagospodarować jakoś albo tapetą albo innymi dekoracjami.a jeśli ci się wydają za ciężke to spróbuj może jeden rządek szafek poziomych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 12.01.2012 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No niby juz projekt zakceptowany, meble lada dzien mają być zamówione a ja wciąż biję się z myślami że coś tam jest nie tak, że może półki by się przydały ehhh.Niestety jestem wtym osamotniona bo D. chce te szafki wiszące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 12.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No niby juz projekt zakceptowany, meble lada dzien mają być zamówione a ja wciąż biję się z myślami że coś tam jest nie tak, że może półki by się przydały ehhh.Niestety jestem wtym osamotniona bo D. chce te szafki wiszące. Cóż, ja też miałam przu urzadzaniu mieszkania drogę usłaną kompromisami , bo mój M. ma w 80% przypadków gust inny niż ja. Czasami udało się wstrzelić od razu w te 20% ale w większości potrzebne były długie negocjacje... Na facetów działają argumenty, więc może zrób jeszcze jakieś wizualizacje z róznymi szafkami i półkami i przedstaw swojemu D. wraz z uzasadnieniem... A może wpadniecie na rozwiązanie idealne kompromisowe dla was obojga. Chyba że jesteś w ogóle nie do końća pewna ustawienia mebli w kuchni, to możesz jeszcze tak jak sugerowałam wrzucić swój projekt i może się ktoś na wizualkach wypowie. Ale może się to skończyć zupełnym zamieszaniem w głowie Ja się tylko o półkach wypowiadam, bo o to pytałaś Ja jako zwolennik półek wiszących i zamkniętych argumentów przeciw Ci nie podpowiem. Zwłaszcza w nowoczesnych kuchniach szafki do chowania pierdołów się przydają, w przeciwnym razie te kuchnie tracą na minimalistycznym uroku. A jeśli chodzi o kuchnię to jeszcze można wziąć pod uwagę całość i jak będzie się odnosiła do salonu. Generalnie to możesz wrzucić rzut całego mieszkania, to łatwiej będzie się zorientować co, gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 16.01.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Klamka zapadła, meble zmówione, szafki zostały. Był pan od cyklinowania, obejrzał, wyceniał. Cyklinowanie zaczynamy za 3 tygodnie. Wcześniej przychodzi hydraulik i elektryk. Musze zacząc rozglądać się za włącznikami, gniazdkami i lampami i hokerami. A za 2 tygodnie jedzimy po granit Starsznie mi się ten podoba: Póki co przyszedł okap (Teka): Zamówiliśmy zlew (podwieszany,również Teka), spodziewamy się go jutro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.01.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam się oficjalnie Dziękuję za info. Ta cena jeszcze mnie nie przeraża. Muszę to napisać: piękna z was para Co do tego granitu powyżej: nie jest zbyt rzucający się w oczy? chyba ze o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 17.01.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witamy pszczółkę! Wczoraj wertując stronę hurtowni granitu zauważyłam, że mają podane ceny: http://www.rogala.com.pl/plyty-dla-kamieniarzy/granit-1 A co tego podanego powyżej to wkleiłam bo jest jedną z moich inspiracji jak pieknie wyglada kamień na scianie i na blacie. Raczej nad tym konkretym kamieniem się nie zastanawialiśmy aczkolwiek myślę, że nie wyglądał by źle do białych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.01.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Pewnie tak. Ja patrzę przez swój pryzmat, a boję się ryzykować we wnętrzach. Zawsze wybieram bezpieczne rozwiązania, pewnie nieraz ze stratą. A stronka super, dobrze wiedzieć czy coś rozważać, czy cena zwala z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 19.01.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Wczoraj D. przywiózł AGD. jak wczesniej wspomniałam zdecydowaliśmy się na AEG. Chcieliśmy Boscha ale skłonił nas spory rabat który nam udzieliło studio oraz dobra opinia panująca na temat tej marki. Nigdy przedtem nie było mi dane korzystać z płyty indukcyjej, nie wiem jak się sprawdzi ale liczę, że będę zadowolona! AEG HK 654250FB Zmywarka F 88060 ViOP Lodówka SCS 71800 FO Piekarnik BP 5013001 M, niestety bez termosądy i funkcji gotowania na parze ale myślę ze i tak będzie się dobrze spisywał. http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane 19 Stycznia 2012 przez Damaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 19.01.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 AGD jest, meble zamówione, pora skupić się na detalach. Na 100% będą słynne już na forum shutters'y. Może nie od razu bo to raczej droga inwestycja (z tego co się orientuje ponad 1000zł za 1m2) ale jak się na coś uprę to muszę to mieć. A uparłam się na shuttersy. Obecnie głowię się nad oświetleniem. Będzie jedna lampa główna na środku kuchni, 2 małe nad półwyspem blat też będzie oświetlony. Oto, co mi się podoba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 19.01.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Czy wiecie gdzie mogę dostać jakies ciekawe lampy??? Polecacie jakiś sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 o shutersy Rzeczywiście nie są tanie, ale chyba warte ceny. Z lampami nie pomogę. Chyba trzeba przedrzeć się przez wieeeelką ofertę w kilku sklepach, bo takiego jednego, który by miał duzo w stylu, który pokazałaś to nie spotkałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 I ja przytruchtałam:welcome: Shuttersy? Bardzo aktualny u mnie temat:lol: Jestem po pomiarze i wycenie... za jedno okno tarasowe i dwa maleńkie łazienkowe - 11,5 tysiąca:lol: - można się załamać Ale i tak chyba wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 26.01.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja się w nich zakochałam po obejrzeniu domu Ewy Gawryluk. Za moje jedno okno wyjdzie ok 4 tysiące. Jeżeli nie od razu je kupimy to nic nie szkodzi - i tak dopne swego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 27.01.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Dziś jedziemy do LeroyMerlin zaopatrzyć się w osprzęt elektryczny:) Jutro elektryk w postaci mojego taty wkracza do akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damaszki 06.02.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Elektryka i hydraulika zrobione. Miało pójść szybko i bezboleśnie a zajeło 3 dni :/ Teraz moja ekipa zajmuje się scianami. Kupilismy nawet już farbę. Wyszła strasznie. Miała być szara a jest NIEBIESKA!!! I jak teraz uratować 10 litrów farby? Zdjęcia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 06.02.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 To napisz jeszcze co to za farba, żebyśmy my się nie nacięli... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts