raas 03.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich!W szczególności tych którzy instalowali u siebie podłogówkę... Proszę powiedzcie czy warto interesować się wyrobem polskiej firmy diamond np stąd: http://allegro.pl/rura-pex-alupex-16x2-100mb-10latgw-jutro-u-ciebie-i2031801388.html Czy nie zawracać sobie głowy i szukać markowego wavina lub kisana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 03.01.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich! W szczególności tych którzy instalowali u siebie podłogówkę... Proszę powiedzcie czy warto interesować się wyrobem polskiej firmy diamond np stąd: http://allegro.pl/rura-pex-alupex-16x2-100mb-10latgw-jutro-u-ciebie-i2031801388.html Czy nie zawracać sobie głowy i szukać markowego wavina lub kisana??? Diamond to typowa "chińszczyzna". Firma "Diamond" to polska firma (a raczej firemka) która wyszukuje najtańszych producentów. Najważniejszym wyznacznikiem jest jak najniższa cena ... Osobiście bym w to nie wchodził ... Rury wstawia się na dziesiątki lat i muszą wytrzymać. Niska jakość to proszenie się o ewentualne awarie których usuwanie jest w późniejszym okresie bardzo czasochłonne i drogie ... Polecam jednak kupić markowe rury znanych producentów , tutaj nie warto oszczędzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 05.01.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 @kaszpir007 -Dzięki , tak szczerze to tak myślałem ,ale miałem nadzieję że to tak jak w reklamie "młoda polska firma " Człowiek daje się skusić przez niską cene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.01.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jedź do najbliższej PLATFORMY i kup alupexa firmy KAN-THERM za 1,90- PLN/mb i będziesz zadowolony. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 05.01.2012 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Diamond to raczej powinien ię reklamować "młodzi polscy oszuści". Już wiele osób nakarmili swoim dziadostwem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 06.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Może tak ostro bym się o nich nie wypowiadał. Jasne jest, że ta rura to chińska produkcja, ale co tak naprawdę teraz jest inne? Nie sądzę, żeby była jakimś totalnym bublem. Ja jej użyłem w instalacjach, które były na wierzchu. Do podłogówki użyłem wavina i Tobie też proponuję użyć czegoś firmowego, teraz różnica w cenie nie jest porażająca. Przynajmniej będziesz miał spokój sumienia. Natomiast powiem też, że wszystkie złączki do pexa mam z allegro, wiem, że są chińskie, ale nie narzekam. Nie każdy chiński produkt jest zły. Nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 06.01.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 @nilsan- dzięki za radę zadzwonię do PLATFORMY w czeladzi i popytam, choć nie znam tej marki. Hmm punkowa kapela Dezerter śpiewa w jednym ze swoich utworów:"Wczoraj nie do pomyślenia,Dzisiaj rzecz zwyczajnaTrzy najbardziej znane słowa :Made In China " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 06.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 raas: KAN-THERM to od ponad 20 lat największy polski producent systemów PE, od czterech lat stali zaprasowywanej, a od ponad roku również PP.Poczytaj:http://www.kan.com.pl/index.php?Itemid=111&id=94&option=com_content&task=view nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.01.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Może tak ostro bym się o nich nie wypowiadał. Jasne jest, że ta rura to chińska produkcja, ale co tak naprawdę teraz jest inne? Nie sądzę, żeby była jakimś totalnym bublem. Obecnie niemalże wszystko jest produkowane w Chinach ... Tyle że co innego jak produkt jest typowym chińskim produktem a co innego jak jest produkowany w Chinach ... Chińskie fabryki są bardzo elastyczne. Potrafią schodzić z kosztami kosztem jakości produktu ... Znane i szanowane firmy nie mogą pozwolić sobie na wpadkę dlatego produkty produkowane w Chinach na zlecenie koncernów muszą spełniać bardzo wysokie wymagania. Tam nie ma możliwości aby zamiast ścianki aluminiowej powiedzmy 0,3mm dać ściankę 0,2 lub 0,1mm ... Specyfikacja produktu i rodzaj użytych materiałów jest ściśle określony i MUSI być taki. Końcowy klient tego by nie zauważył , ale po pewnym czasie oszczednosci dadzą o sobie znać ... A Chiński producent który wie że i tak nie produkuje pod własną marką i aby wygrać "kontrakt" musi dać niższą cenę może pozwolić sobie na takie "oszczędności". Są materiały tanie (plastik) i drogie (miedź,metale i itd). Np. taki kabelek głośnikowy. Dobry kabel ma wewnątrz grubą zyłę miedzianą z miedzi beztlenowej i grubą izolację. Tani kabel ma bardzo grubą izolację i cieniutką wewnątrzną żyłę i bardzo często nawet nie miedzianą , tylko z aluminium lub z innego stopu ... Ale oba kable z wyglądu są takie same. Tak samo grube , tyle że jeden jest kablem wysokiej jakości a drugi zwykłym badziewiem ... I tak samo jest z np. rurami ALUPEX ... Firma Diamond to malutka firma która może w dowolnym momencie się "zwinąć" i zacząć "produkować" swoje "produkty" pod inną nazwą ... Wystarczy wejść na stronę aby zobaczyć jaką historię na ma "firma" ... Dużo obecnych "polskich" "dużych" firm jest kilku osobowych. Zamawiają towar z Chin. W Chinach jest nawet drukowana PL instrukcja i towar jest pakowany i oznaczany. Trafia do Polski i z magazynów trafia do sklepów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 06.01.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 kaszpir: "Dużo obecnych "polskich" "dużych" firm jest kilku osobowych. Zamawiają towar z Chin. W Chinach jest nawet drukowana PL instrukcja i towar jest pakowany i oznaczany. Trafia do Polski i z magazynów trafia do sklepów ... " To co piszesz to w większości jest prawda, ale nie dotyczy ona firmy KAN-THERM.Osobiście z wielu powodów jestem zwolennikiem promowania produktów wyłącznie europejskich, tzn wyprodukowanych w Europie, a nie tylko pakowanych.A jakiej jakości są produkty "markowych firm", które mają fabryki w Azji, nie jeden z nas już się osobiście boleśnie przekonał.Badania, certyfikaty, atesty, gwarancja 10 lat i więcej, tyle że nie do wyegzekwowania przez Kowalskiego. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 06.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 podpisuję się pod tym co napisał nilsan i również jestem zwolennikiem tego co produkuje sie u nas w EU. Wyprodukowanie czegos rownie dobrej jakości w Chinach nie jest specjalnie tańśze - przynajmniej w branży sanitarnej. Odnośnie diamonda w pełni podtrzymuję swoje słowa - mega dziadostwo i tyle. Wrzuciłem kiedyś na forum zdjęcia rozpadających się zaworów kulowych Diamond. Nie rozumiem ludzi którzy budują chałupy za 400-500tys i pakują obie taki chłam w posadzkę oszczedzając na całym domu powiedzmy 2 tys zł.Lepiej kupic tansze meble bo zawsze je mozna wymienic ale nie rury i złaczki zalewane w posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts