Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nakładki aluminiowe na okna PCV

Recommended Posts

Witam!

Do niedawna wydawało się, że jedyną opcją dla mnie są okna aluminiowe. Na parterze nie ma wyjścia ze względu na wielkie i wysokie przeszklenia.

Jednak po zdobyciu kilku wycen już wiem, że nie zrobię okien aluminiowych w całym domu, bo koszty mnie zjedzą ;)

Bałam się wizualnej "wiochy" przy pomieszaniu różnych profili w jednym domu, ale odkryłam dzisiaj, że okna pcv można zaopatrzyć w specjalne "nakładki aluminiowe" od zewnątrz, które bardzo upodobnią je do okien aluminiowych.

I teraz prośba o pomoc (nie mogę znaleźć postów w temacie) - może ktoś już robił takie poszukiwania i wie, które profile aluminiowe i które nakładki najlepiej do siebie pasują wizualnie? Czy lepiej mi zamawiać wszystko u jednego wykonawcy, który robi zarówno alu, jak i pcv? czy to nie ma znaczenia? Kurcze, nie mogę nic znaleźć na forum w tym temacie...

Będę wdzięczna za pomoc, lub chociaż skierowanie mnie do postów, w których o tym pisano.

Pozdrawiam noworocznie!

Jeżeli oczekujesz, że okna PCV z nakładkami ALU będą istotnie tańsze od okien ALU to możesz się pomylić ;)

Chyba, że Pani skorzysta z oferty pewnej firmy z Austrii, gdzie kolor zewnętrzny uzyskuje się wyłącznie przy użyciu nakładek. Porównując ich ceny ALU i ALU/PVC różnica in + dla PVC/ALU może być bardziej odczuwalna:-)