Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Do niedawna wydawało się, że jedyną opcją dla mnie są okna aluminiowe. Na parterze nie ma wyjścia ze względu na wielkie i wysokie przeszklenia.

Jednak po zdobyciu kilku wycen już wiem, że nie zrobię okien aluminiowych w całym domu, bo koszty mnie zjedzą ;)

Bałam się wizualnej "wiochy" przy pomieszaniu różnych profili w jednym domu, ale odkryłam dzisiaj, że okna pcv można zaopatrzyć w specjalne "nakładki aluminiowe" od zewnątrz, które bardzo upodobnią je do okien aluminiowych.

I teraz prośba o pomoc (nie mogę znaleźć postów w temacie) - może ktoś już robił takie poszukiwania i wie, które profile aluminiowe i które nakładki najlepiej do siebie pasują wizualnie? Czy lepiej mi zamawiać wszystko u jednego wykonawcy, który robi zarówno alu, jak i pcv? czy to nie ma znaczenia? Kurcze, nie mogę nic znaleźć na forum w tym temacie...

Będę wdzięczna za pomoc, lub chociaż skierowanie mnie do postów, w których o tym pisano.

Pozdrawiam noworocznie!

https://forum.murator.pl/topic/164155-nak%C5%82adki-aluminiowe-na-okna-pcv/

Jeżeli oczekujesz, że okna PCV z nakładkami ALU będą istotnie tańsze od okien ALU to możesz się pomylić ;)

Chyba, że Pani skorzysta z oferty pewnej firmy z Austrii, gdzie kolor zewnętrzny uzyskuje się wyłącznie przy użyciu nakładek. Porównując ich ceny ALU i ALU/PVC różnica in + dla PVC/ALU może być bardziej odczuwalna:-)

https://forum.murator.pl/topic/164155-nak%C5%82adki-aluminiowe-na-okna-pcv/#findComment-5063715