arti12 03.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zamierzam właśnie wyciąć otwory pod nawiewniki.Znajomy który się tm zajmuje doradził mi ze w pokojach i kuchni nawiewy w osi okna i odległości około 40 cm od ściany. W Łazience tak samo a nie lepiej bliżej wanny i prysznica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 03.01.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nawiewniki to do wentylacji grawitacyjnej. WM z reku to inna bajka i tam nawiewniki nie są potrzebne a nawet nie wskazane.Tytuł wątku, powinien zostać zmieniony.Ponadto po co nawiewnik w łazience, do tego jak najbliżej wanny? Jak nie zamierzasz korzystac z łazienki to instaluj.Po co również nawiewnik w kuchni? Nie ma w oknach funkcji rozszczelnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti12 04.01.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) wiadomo w kuchni i w łazience chodzi mi o wyciąg a w pokojach o nawiew.Wyciąg mam zamiar założyć w wiatrołapie, tylko tak jak pisałem wcześniej blisko okna w pokojach i w łazience natomiast w wiatrołapie przed drzwiami wejściowymi i chodzi mi właśnie czy to są dobre miejsca? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez arti12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Czyli nie chodzi Ci o nawiewniki (bo to są te małe cusie nad oknami, przez które wlata powietrze przy wentylacji naturalnej, grawitacyjnej), a zakończenia kanałów wentylacji mechanicznej. Jeśli tak, to proponuję nawiewy jak najdalej od drzwi wewnętrznych (żeby powietrze opłynęło całe pomieszczenie), a wywiewy nad umywalką i kuchenką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts