Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Hej, hej! :bye:

Wpadłam poczęstować urodzinowymi bąbelkami...

Raspberry_Champagne_Cocktail-1.jpg

...i zmykam załatwiać sprawy :)

W planach fryzjer, testowanie koloru na ścianach i ostatnie przedurlopowe zakupy.

A wieczorem pewnie jakiś spontan.

Do później!

Niech to dla nas wszystkich będzie fajny piątek! :wiggle:

wszystkiego naj, naj ! spełnienia marzeń i szybkiej przeprowadzki :) dużo szczęścia w nowym wymarzonym gniazdku :)))

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropi

Zdrówka, szczęścia, pomyślności, stu prezentów oraz gości

I jeszcze wymarzonych wnętrz życzę

A napije sie wieczorkiem, bo to również i mój dzień urodzin, tak wiec kochana bawmy siehttp://www.cosgan.de/images/smilie/musik/h035.gif, pijmyhttp://www.cosgan.de/images/smilie/musik/k035.gif i śmiejmy do rozpukuhttp://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif dzisiejszego wieczoru... 100 lat kochana http://www.cosgan.de/images/midi/musik/h090.gif

Dzięki piękne za życzenia, serdeczności, uściski... :hug:

Mam nadzieję, że okażecie się mieć proroczą moc i wszystko choć po części przełoży się na rzeczywistość. Rychła przeprowadzka w szczególności :)

A wiecie co mi się wczoraj przydarzyło w ramach prezentu urodzinowego?

Rozwaliłam sobie aparat :bash: (lustrzankę, nówkę, z miesiąc używaną zaledwie) :bash:

Historia jest tak żałosna, że szkoda nawet strzępić język. W wielkim skrócie: sprzęt upadł. Niby z niewysoka i z niewielką siłą, ale wystarczyło żeby poszedł wyświetlacz :(

Wszystko oczywiście jest na gwarancji, tylko co mi po niej? Ewidentnie widać, że chodzi o uszkodzenie mechaniczne, nie sądzę, żeby w serwisie dali się przekonać, że to tak samo z siebie...

Ah, no i taka naprawa też pewnie trochę potrwa, a my za tydzień zaczynamy urlop.

Chyba nie będę go na razie ruszać i pobawię się w fotografowanie jak za dawnych lat - nie zobaczysz dopóki nie wywołasz :rolleyes:

Ojoj, to rzeczywiście mało fajny prezent :(

Wierzę, że się pozytywnie załatwi!

A tam, w scenie kinowej, nasze forumowe fotele :D

Takie same podłokietniki, takie samo oparcie... nawet obicie miały zgniłozielone :lol2:

:rotfl:

To chyba muszę obejrzeć!

A właśnie, myślałaś nad ich wykończeniem? Czy na razie energia idzie w farby i płytki?

Poszukiwanej próbki w Białymstoku nie ma :(

Ojoj, to rzeczywiście mało fajny prezent :(

Wierzę, że się pozytywnie załatwi!

Z tego co zdążyłam się zorientować naprawa (już z nowym wyświetlaczem) to niecałe dwie stówki. Całkiem nieźle :yes: Nastawiałam się na jakieś horrendalne koszty, które całkiem mi zniweczą tapetowe plany.

Chyba mogę odetchnąć :rolleyes:

:rotfl:

To chyba muszę obejrzeć!

A właśnie, myślałaś nad ich wykończeniem? Czy na razie energia idzie w farby i płytki?

Szczerze? Nic a nic.

To będzie taka moja wisienka, poprzeprowadzkowa pewnie ;)

Poszukiwanej próbki w Białymstoku nie ma

Dzięki mimo wszystko, że zapytałaś :hug:

Mnie pan w sklepie trochę wpuścił w maliny z tym Star Dustem :mad: Przez telefon twierdził, że ma, a na miejscu zrobił wielkie oczy, jakby w życiu o czymś takim nie słyszał. Jedyna szarość jaką udało mi się zdobyć to Stony Grey. Jutro zobaczymy jak wyszło.

Hej Dropku mi też kiedy spadł aparat (na dodatek mojej siostry). W rezultacie obiektyw schował się do połowy, na dodatek pod kątem. Od razu było widać, że to od upadku, ale wyczytałam w gwarancji, że mogę wysłać do serwisu i ewentualnie, jeżeli będę musiała zapłacić za naprawę - poinformują mnie wcześniej. Na szczęście naprawili w ramach gwarancji. Może warto zadzwonić. Życzę powodzenia. Mam nadzieję, że emocje już opadły, bo wiem jak to może zepsuć humor.

Dropko - to niefajnie z tym aparatem... Ale azne, że da się naprawić za rozsądną kwote.

O te kolory Beckersa to miałam pytać , bo zdziwiły mnie nazwy podane przez Ciebie - u mnie w żadnym markecie tych kolorów nie ma - może to jakieś stare odcienie, wycofane? u mnie jest Stony Grey i Light Grey - Stony testowałam, dla mnie zdecydowanie za ciemny - ja chce jasniusieńki. Na razie wziełam jeden z niebiesko-turkusowych na wypróbowanie i stanie pewnie na tym, że jedną łazienkę pomalujemy Fluggerem ( też zamówiłam próbki ) a druga Beckersem i się po roku zobaczy, jak w używaniu ;)

Dzazgunia, rzeczywiście trochę opadły, dzięki :hug:

Do serwisu firmowego nie dodzwoniłam się niestety - byli już po pracy. Napisałam do jakiegoś innego znalezionego w sieci, bo nie mogłam już wytrzymać w niepewności.

To tak tylko dla rozeznania właściwie, w razie gdyby jednak nie udało się z gwarancją. ;)