Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć, z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!

http://2.bp.blogspot.com/-baECGGWXqmU/UBUIwMOoE1I/AAAAAAAACTs/w5O3JIByWBs/s400/Happy+New+Year+Wallpaper+2013.jpg

I jeszcze raz z przyjemnością dziękuję za wszystkie życzenia noworoczne :hug: W tym roku pozytywne fluidy szczególnie się przydadzą :)

Śliczna łazienka i kolor super :jawdrop:

piękna szarość i piękna łazienka - oj jak zazdraszczam ;-)

Wpadłam jeszcze na Twoją łazienkę popatrzeć. Dawno mi się żadna tak nie podobała. :yes:

I ja znowu rzeknę- łazienka jest boskaaaaaaa!!!

Dzięki, dzięki :) Bardzo to wszystko miłe co piszecie. Muszę przyznać, że sama jestem mile zaskoczona efektem. Próbki koloru naprawdę nie wróżyły nic dobrego.

A i przywitać się noworocznie chciałam, a tu koleżanka jak zabalowała, tak ani widu, ani słuchu ani piszu... :rolleyes:

Koleżanka nie tyle zabalowała, co utknęła pod kołdrą z grypą :sick: Taka posylwestrowa pamiątka...

Drop_Inn,

Napisałaś o swojej pięknie szarej ścianie w łazience:

"Szarość to Stardust Beckersa rozjaśniony bielą i z kropelką niebieskiego pigmentu".

Mam pytanie ile konkretnie było tego "rozjaśnienia" i jak duża była ta "kropelka niebieskiego pigmentu"?

Bardzo chciałabym taki efekt osiągnąć w swojej.

Wiesz, może w ogóle nie trzeba będzie kombinować, bo w puszce on wygląda bardzo ładnie (w sklepie - bardziej przestronnym i lepiej oświetlonym - też).

Chciałabym pomóc, ale chyba nie będę w stanie odtworzyć tych proporcji. 'Kropelka' to dosłownie kropelka. Tu szczególnie baliśmy się przesadzić żeby szarość nie zmieniła się w błękit. Bieli też w sumie nie poszło jakoś dużo (dolaliśmy 2 porcje, 'na oko').

Chyba jedyna słuszna rada to dolewanie po troszeczce i sprawdzanie na bieżąco na ścianach. Jednak bardzo dużo zależy od ilości światła w pomieszczeniu. Na żywo na pewno najlepiej ocenicie.

Wygląda na to, że za parę godzin minie rok od kiedy wystartował retro kącik :wiggle:

Kawał czasu, a ciągle świetnie pamiętam te emocje... tę niepewność czy ktoś w ogóle będzie chciał przychodzić...

Dziękuję serdecznie, że chciałyście :hug: Przychodzić, radzić, szukać ze mną rozwiązań.

Przynoszę z tej okazji bąbelki http://emoty.blox.pl/resource/drinkchampagne.gif

http://www.simplysoapsupplies.com/images/strawberries%20&%20champagne.jpg

Dropi ale masz wypasioną łazienkę, fiu, fiu :) piękna!!

a nie masz przypadkiem porównanie, jak Twoja szarość ma się do intuicji Dekorala??

a na bąbelki chętnie się piszę, gratuluję tego roczku :)

aż się boję skąd będę czerpać inspiracje, jak już się skończyć urządzać :(