Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cudnie masz kochana http://www.emoty-gg.eu/mini/587.gif

w Twoim wnętrzu meble Ikea wydają sie być jednymi z najdroższych i najładniejszych,

stworzyłaś niesamowicie przytulny a zarazem katalogowy salonik.

Jestem zachwycona i juz dosyć mocno zmotywowana by sobie tam choć chwilkę posiedzieć przy herbatce

mam ochotę juz wsiąść w auto i jechać :D

ale akurat kurczak sie nam piecze na kolacje:lol2:

Dropku, wpadam do Ciebie co jakiś czas i podziwiam wnętrza. Jest naprawdę pięknie i co najważniejsze konsekwentnie w każdym pomieszczeniu. Najbardziej podoba mi się kuchnia - jest idealna!

Przy okazji zapytam, jakiej fugi użyłaś do płytek na podłodze właśnie w kuchni. Planuję taką szachownicę ułożyć w łazience, ale waham się co do fugi. Mój płytkarz twierdzi, że czarna fuga będzie zbyt mocno odznaczać się od czarnych płytek i mówi, żeby użyć ciemnoszarej. Nie wiem sama. Może coś doradzisz. Pozdrawiam serdecznie, Dorota.

Kochane!

Baaardzo dziękuję!!!

:hug: :hug: :hug: :hug:

Szalenie miłe to wszystko co piszecie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Wspomniałam, że z dreszczem zostawiam salon na pożarcie, bo wcale nie byłam pewna jak go ocenicie. Niestety nie każda rzecz jest tu tak przemyślana jak bym chciała. Dziś na przykład nie wybrałabym raczej narożnika. Niby wygodny i zawsze można posiedzieć sobie razem, ale z dwoma sofami byłoby łatwiej się poruszać (przy obecnym układzie na taras nie da się przejść na wprost, trzeba okrążać kanapę z jednej strony).

Mam też skopaną symetrię w linii kanapa - lampy nad nią. Na razie nie jest to uciążliwe ani nie rzuca się w oczy jakoś bardzo. Ale czuję, że uprzykrzy mi mocno życie w momencie tworzenia galerii na tej ścianie.

Tak czy inaczej cieszę się przebardzo, że całokształt można odebrać pozytywnie. Nam z mężem trudno zachować obiektywizm, bo wiadomo... urządzaliśmy jak lubimy :)

Słuchajcie, jeszcze taka wątpliwość za mną chodzi...

Nie sądzicie, że ramka z plakatem jest za mała? Może lepiej oprawić go w większą - z passepartout?

A może bez sensu kombinuję? Może zostawić w spokoju, tak jak jest?

DSC_4279_filtered.jpg

A! I jeszcze rozwiązanie zagadki dla wszystkich, którym się nie udało dostrzec futra :)

DSC_4240pt_filtered.jpg

Jak mogłam go przegapić?! :) U mnie kiedyś był grubas - po sterylizacji. Teraz schudła, a ja się zastanawiam jak to zrobiła. Kociej karmy, nawet w tak szczytnym celu jednak jeść nie będę :)

Drop, dopiero jak zwróciłaś uwagę to widzę, że ramka z passepartout może być większa. Ale czy warto? Oprawienie tego na nowo będzie kosztować pewnie ze 100 zł, a może i więcej.

Zapraszam do mnie na pufę z gwoździami :)

Dropku, wpadam do Ciebie co jakiś czas i podziwiam wnętrza. Jest naprawdę pięknie i co najważniejsze konsekwentnie w każdym pomieszczeniu. Najbardziej podoba mi się kuchnia - jest idealna!

Doroto, witaj w moim retro-ikeowym świecie! :welcome:

Mam nadzieję, że to początek wielu naszych kolejnych spotkań tutaj :)

Przy okazji zapytam, jakiej fugi użyłaś do płytek na podłodze właśnie w kuchni. Planuję taką szachownicę ułożyć w łazience, ale waham się co do fugi. Mój płytkarz twierdzi, że czarna fuga będzie zbyt mocno odznaczać się od czarnych płytek i mówi, żeby użyć ciemnoszarej. Nie wiem sama. Może coś doradzisz. Pozdrawiam serdecznie, Dorota.

Możesz zatem śmiało posłuchać pana płytkowego :)

Ja mam antracyt i uważam, że to świetny wybór. Odcień jest bardzo ciemny, niemal w kolorze płytek. Nie daje po oczach jak mogłaby (chyba) czerń. Scala kafle, nie tworząc przy tym zbyt widocznej siatki.

Ale zależy pewnie jaki dokładnie byłby to odcień czerni. Jeśli dobrze dobrany, to myślę, że efekt też Cię zadowoli :)

Jak mogłam go przegapić?! :) U mnie kiedyś był grubas - po sterylizacji. Teraz schudła, a ja się zastanawiam jak to zrobiła. Kociej karmy, nawet w tak szczytnym celu jednak jeść nie będę :)

Nasz ostatnio już ledwo wskakuje na parapet.

Nie buszuje w ogrodzie, tak jak w lecie, może stąd dodatkowe kilogramy ;)

Drop, dopiero jak zwróciłaś uwagę to widzę, że ramka z passepartout może być większa. Ale czy warto? Oprawienie tego na nowo będzie kosztować pewnie ze 100 zł, a może i więcej.

Tej mi nie szkoda, bo kosztowała grosze. No i niestety wygląda jakoś biednie.

Zapraszam do mnie na pufę z gwoździami :)

LLLecę! http://emoty.blox.pl/resource/witch.gif

Drop jest cudnie, ślicznie, idealnie :rolleyes::rolleyes: nie zauważalnym fotek i dopiero dzisiaj nadrabiam ;)

Lokator the best ;)

Dzięki Iwonko! :hug:

Mrauki od lokatora :)

Edytowane przez Drop_Inn