Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej . Trafiłam do Ciebie z wątku na temat białych farb do wnętrz . Chciałam zobaczyć efekt malowania na biało Tikurillą , ale jak zobaczyłam wnętrza to mnie zatkało : Przepięknie mieszkasz :)) . Gratuluję konsekwencji w wyborach wnętrzarskich . Jest bosko :) . Wracając do celu mojej wizyty : Czy Twoja Tikurilla jest zmywalna ? i jaki ma symbol . Kiedy byłam w punkcie tiku... z zamiarem kupna białej farby do wymalowania ścian i sufitów , pan dał mi próbnik z dziewięcioma odcieniami białej . Żadna nie była dla mnie biała - biała , każda mniała jakiś odcień : żółtawy , różowawy itd . U ciebie jest tak jak ma być u mnie : czysta biel :) . Możesz napisać czy Twoja farba miała jakiś symbol ? Będę wdzięczna .

Dobra , napisałam , a teraz wracam do pierwszej strony podziwiać Twój świat :) . Pozdrowienia .

https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6153108

Cześć

Ja także jestem zafascynowana, Twoje wnętrza trafiają w 100% w mój gust, też tak chcę!!!:) Również będę wdzięczna za podanie numeru białej farby, bo właśnie jestem na etapie trudnej decyzji - jaka biała farba do salonu, widzi mi się tylko czysta biel a wiadomo biel-bieli nierówna.

Mam też pytanie o te fantastyczne lampy, jedna od razu poznałam, w przedpokoju to Ikea, prawda? Natomiast bardzo mi się podoba też model w Twojej kuchni, czy to są 2 osobno wiszące lampy czy na szynie? Świetny klosz. Poproszę o odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie! Filemonka

https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6155306

• 2 weeks później...
Dzień dobry:hug: Ujawniam się :D Teraz już skojarzyłam z Kar...wa, kim jest Drop inn :yes::yes::D:D Wielkie dzięki za odpowiedź. Chciałam jeszcze spytać czy masz je w połysku czy w macie? Wydaje mi się, że połysk, ale wiesz jakie są zdjęcia :p Widziałam te płytki w tańszej cenie na decoria.pl, kurde tylko skąd pewność że to dokładnie to;);) Miłego dnia:hug::hug:
https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6168379

Dawno u Ciebie nie bylam, cieżko się nadrabia zaległości...ale jest też co podziwiać!!!

Wyszło bardzo fajnie, choc ja z tych co ewent elementy retro mogę mieć, cały dom to już za dużo,ale przyznam, że super Wam wyszło :)

https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6170340

Dropinku chylę czoła przed Twoim mieszkankiem, stworzyłaś bardzo spójny i ciepły klimacik, w którym chce się usiąść z kubkiem gorącej herbatki :) jesteś niesamowita :D
https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6170665

Dropku,

Ja bardzo często wracam do Twoich wnętrz.

Teraz zamieszczone na pierwszej stronię będą dla mnie prawdziwą ucztą.

Przepięknie mieszkasz. Masz niesamowite wyczucie kolorów i dodatków.

Jestem absolutnie zachwycona Twoim domem.

A mnie się niezmiennie gęba śmieje czytając Twoje słowa :) :hug:

Ehhh, no nie napisałam niczego, czego pewnie byś sama nie wiedział ;):lol2:

Ja się nie liczę, bom nieobiektywna. Stosunek emocjonalny mam ;)

Myślę, że KAŻDY jest w stanie docenić i zachwycić się Twoimi wnętrzami. Zdjęcia wprost katalogowe. Miło się na to patrzy :hug:

No to się mogę tylko cieszyć :D :hug:

Niby każdy urządza się dla siebie, ale miło gdy to ma jakieś ręce i nogi też dla innych :rolleyes:

Mnie najbardziej zachwyca u ciebie światło. Ta wszechobecna biel i świetlistość, mniam :rolleyes:

I muszę jeszcze raz napisać - uwielbiam Twoją lampę w salonie!!! - ale to wiesz ;)

Jedno jest pewne - dzięki bieli odjęłam sobie sporo kolorystycznych dylematów :D Wystarczy, że nad szarością łazienkową dumałam w nieskończoność :rolleyes:

Lampę też lubię :) Bałam się czy podoła oświetleniu całego pomieszczenia, ale z pomocą kinkietów daje radę.

Witaj :)

Oglądam i oglądam Twoje zdjęcia i wyjść z podziwu nie mogę.... jak pięknie wszystko urządziłaś! Brawo, podziwiam!

Dziękuję Emmo ślicznie!

Dropku i ja znowu podziwiam i wracam i się zachwycam i zerkam i buzie rozdziawiam....

Idealnie, pięknie,katalogowo...

ehhhhh.....

Martusia, :hug:

I ja byłam na pierwszej stronie i ponownie dech mi zaparło :)

Świetnie się urządziłaś, jak to już ktoś rzekł... katalogowo ... ale nie do końca ... bo oprócz tego że biało, katalogowo to też przytulność bije z każdego zdjęcia.

Piękne dzięki Mugatko, to dla mnie wiele znaczy :hug:

Ja kocham biel, nawet w bardziej surowych wnętrzach, ale większość mojego otoczenia (włączając osobistego męża:)) nie wierzyła, że da się jakąkolwiek przytulność z niej wydobyć :rolleyes: Co się naprzekonywałam to moje, więc podobne opinie tym mocniej teraz cieszą :)

Właśnie! Mugatka zwróciła uwagę na najważniejsze!

:) :) :)

Dropku....choć znam twoje wnętrza....to szczena mi opadła jak zobaczyłam pięrwszą stronę,,,,wszystkie razem wyglądają obłędnie...jak z jakiegoś magazynu wnętrzarskiego:yes:

co tu dużo mówić.....:jawdrop:

Dzięki za odwiedziny i tak serdeczny wpis! :hug:

Bardzo dziękuję za pierwszą stronę, teraz będzie mi łatwiej kopiować jak nadejdzie pora :p, zgadzam się z Magdą Z, że Ikea powinna Ci co najmniej wypasionego gratisa zafundować za tę reklamę.

Haha, śmiało! :D

Chociaż własnych pomysłów masz pewnie całą masę.

A właśnie - jak tam sprawy? Znaleźliście już działkę?

Dropek,

Wiem, ze już masz obmyślane drzwi do schowka w kuchni, ale jak te zobaczyłam to musiałam je przynieść - TABLICOWE DRZWI

Dzięki Ilutku za foto i pamięć o mnie! :hug:

"Zapinuję" sobie na Pintereście.

Moje nie wyszły aż tak okazale, ale radochy mam mimo wszystko tyle, że o matko! :D

o jezusie widziałam już łazienkę i kuchnię ale salon:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: przepięknie u ciebie, dopracowane wszystko do perfekcji

Dziękuję Reni za te wszystkie szczęki! :)

I przy okazji witaj w retro progach! :welcome:

Hej . Trafiłam do Ciebie z wątku na temat białych farb do wnętrz . Chciałam zobaczyć efekt malowania na biało Tikurillą , ale jak zobaczyłam wnętrza to mnie zatkało : Przepięknie mieszkasz :)) . Gratuluję konsekwencji w wyborach wnętrzarskich . Jest bosko :) . Wracając do celu mojej wizyty : Czy Twoja Tikurilla jest zmywalna ? i jaki ma symbol . Kiedy byłam w punkcie tiku... z zamiarem kupna białej farby do wymalowania ścian i sufitów , pan dał mi próbnik z dziewięcioma odcieniami białej . Żadna nie była dla mnie biała - biała , każda mniała jakiś odcień : żółtawy , różowawy itd . U ciebie jest tak jak ma być u mnie : czysta biel :) . Możesz napisać czy Twoja farba miała jakiś symbol ? Będę wdzięczna .

Dobra , napisałam , a teraz wracam do pierwszej strony podziwiać Twój świat :) . Pozdrowienia .

Onoa, witam, dziękuję i przepraszam! Za to, że wcześniej nie przyszłam z odpowiedzią :oops: Mam ogromną nadzieję, że tak całkiem za późno jeszcze nie jest...

Nasza farba nazywa się Super White. Kupiliśmy 10-litrówki w Castoramie. Niestety żadnego symbolu nie znalazłam, ale może przyda się chociaż link :)

Farba się zmywa i to bardzo dobrze :yes: Zwykle wystarcza przetarcie samą wodą, trudniejsze rysy usuwam szorstką stroną gąbki. Odcień też sobie bardzo chwalę - to rzeczywiście taka nieskazitelna biel :)

Cześć

Ja także jestem zafascynowana, Twoje wnętrza trafiają w 100% w mój gust, też tak chcę!!!:) Również będę wdzięczna za podanie numeru białej farby, bo właśnie jestem na etapie trudnej decyzji - jaka biała farba do salonu, widzi mi się tylko czysta biel a wiadomo biel-bieli nierówna.

Witam serdecznie i Ciebie również przepraszam, że tak późno.

W poście powyżej podaję wszystko co sama o niej wiem :)

Mam też pytanie o te fantastyczne lampy, jedna od razu poznałam, w przedpokoju to Ikea, prawda? Natomiast bardzo mi się podoba też model w Twojej kuchni, czy to są 2 osobno wiszące lampy czy na szynie? Świetny klosz. Poproszę o odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie! Filemonka

Dobrze poznajesz - mamy Ottavę w przedpokoju :yes: W kuchni natomiast są 2 oddzielne zwisy. Nazywają się Cornice, ale możliwe, że je wycofano. Ja kupowałam z półtora roku temu i już wtedy były dość trudne do zdobycia.

W sklepie Fresh Home mieli je swego czasu, może zapytaj czy jest szansa znów sprowadzić.

Dzień dobry:hug: Ujawniam się :D Teraz już skojarzyłam z Kar...wa, kim jest Drop inn :yes::yes::D:D

No i super! Macham, pozdrawiam i zapraszam! :welcome:

Chciałam jeszcze spytać czy masz je w połysku czy w macie? Wydaje mi się, że połysk, ale wiesz jakie są zdjęcia :p Widziałam te płytki w tańszej cenie na decoria.pl, kurde tylko skąd pewność że to dokładnie to;);) Miłego dnia:hug::hug:

Tak, są w połysku :yes:

Wzięłam takie, bo było więcej dekorów do wyboru.

Matowe jeżeli dobrze pamiętam ma Kamilcia. Możesz podpytać jeśli te też rozważasz :)

Dropku. Pięknie, ze smakiem. Bez zadęcia. Wszystko wyważone. Brawo!

Ach, dziękuję! Fantastycznie to słyszeć Aniu! :hug:

Dawno u Ciebie nie bylam, cieżko się nadrabia zaległości...ale jest też co podziwiać!!!

Wyszło bardzo fajnie, choc ja z tych co ewent elementy retro mogę mieć, cały dom to już za dużo,ale przyznam, że super Wam wyszło :)

To tym bardziej się cieszę, że wrażenia masz takie a nie inne :)

A wiesz, że to pierwszy Twój u mnie post? A zatem ciepło witam! :welcome:

Przepiękne ... wszystko cudne, nic zupełnie bym nie zmieniła... wszystko dopieszczone :)

:hug: :hug: :hug:

Cudne! Właśnie szykuje się do remonciku. Wielkie dzięki za orgomną ilość inspiracji!

Cześć Pomtek! :welcome:

Rozgość się i częstuj :)

Dropinku chylę czoła przed Twoim mieszkankiem, stworzyłaś bardzo spójny i ciepły klimacik, w którym chce się usiąść z kubkiem gorącej herbatki :) jesteś niesamowita :D

Muua! Dziękuję! http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif

Przemiło się to czyta :)

https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6178187

Dobry wieczór!! Bardzo ciekawe rozwiązanie z tą tablicą :yes::yes:

Też chciałabym błyszczące mugaty:rolleyes: Dropku czy Ty masz może umywalkę z Ikea? Jak ona się sprawuje-chodzi mi o jakość ? :p

Muszę się zebrać i policzyć ile metrów potrzebuję, bo te płytki w sumie nie są tanie, a mąż tym razem zrobił mi limit finansowy na tą łazienkę :p Czy pamiętasz może, czy one Cię drogo wyniosły, wiesz te dekory, kwadraciki na podłogę i cała reszta....?;);)

https://forum.murator.pl/topic/164158-nasz-retro-k%C4%85cik-making-of/page/205/#findComment-6178966