barbe-cue 20.01.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Akurat wzór w tej spiżarce: robiony był szablonem, a nie tapetą, o czym autorzy piszą tutaj, ale wzór koniczynki jest rzeczywiście piękny. Ja szukam takiego na chodniku. Jedyny sklep, gdzie znalazłam, to oczywiście w ju-es-ej, bez wysyłek do Polski A taki był ładny, amerykancki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.01.2012 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tu też bardzo duży wybór http://www.selectwallpaper.co.uk/store/index.php a tu takie coś miałam zapisane http://i3.fmix.pl/fmi2704/6af61cb5001c9e684f1a4a7b znalezione chyba tu http://www.udekorujdom.pl/sklep/cole-and-son/charlie-wilson jeśli dobrze sobie zapisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.01.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Magda: Mam dokładnie to samo - zwariowałam! barbe-cue: Ale mi fajny link podsunęłaś. Trafiłam na to zdjęcie na zupełnie innej stronie, nie miałam pojęcia, że kryje się za nim cała historia. Oczywiście od razu zapragnęłam mieć taki szablon i teraz głowię się bez sensu skąd go wziąć. A i chodniczek chętnie bym przygarnęła. yokasta: Właśnie, właśnie, przecież opowiadałaś niedawno u siebie o starej żółtej kołderce męża. Bardzo ona fajna. Ciekawe czy dałoby się gdzieś taką uszyć... agawi, admete: Dzięki Wam bardzo za linki, będę mieć zajęcie na wieczór. Tymczasem opuszczam Was na trochę, bo w planach dziś kulinarne popołudnie z tiramisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 21.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Drop_Inn takim szblonem malowała rokoko spójrz u niej w wątku:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165555-Domek-Rokoko/page52 Edytowane 21 Stycznia 2012 przez mother24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.01.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Drop_Inn takim szblonem malowała rokoko spójrz u niej w wątku:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165555-Domek-Rokoko/page52 dokładnie:yes: Nawet podawała link do strony, skąd taki szablon można wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.01.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Czyli jest szansa na szablon?! Jej, no to lecę... I zostawiam uściski za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 21.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Czyli jest szansa na szablon?! Jej, no to lecę... I zostawiam uściski za pomoc Mówisz - masz. Gotowy do wydrukowania. A w ogóle jak wrzucisz sobie do gugla (opcja wyszukiwania grafiki) "quatrefoil", to powinno wyskoczyć co najmniej kilka różnych schematów, które można powiększyć, wydrukować i powycinać A tutaj fajna instrukcja. Gdzieś miałam zapisaną jeszcze jedną, ale teraz nie mogę namierzyć... EDIT: znalazłam. Normalnie czad! Ale popatrzcie same... Edytowane 21 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tymczasem opuszczam Was na trochę, bo w planach dziś kulinarne popołudnie z tiramisu. Ooo to to, co tygryski lubią najbardziej:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2012 00:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) barbe-cue, Ty mój dobry duchu, znowu zapracowałaś na uścisk. Głupia ja, przecież już tyle razy szukałam tego wzoru i już tyle razy widziałam tę grafikę... jak mogłam nie wpaść na to żeby wykorzystać ją jako szablon?! Pewnie za bardzo zafiksowałam się na tapetę. Ogólnie bardzo mi się ten szablonowy pomysł podoba i najchętniej od razu przystąpiłabym do dzieła (w sensie, do próby;)), tylko czy ja to wszystko na pewno zdołam wyciąć? Bo u mnie takie rzeczy muszą być idealnie równe, a tam same zawijasy przecie. Od linijki (ani nawet od szklanki) się nie da. A może dałoby się coś takiego zamówić w jakiejś agencji reklamowej? Albo w innym miejscu? Pamiętam, że mój tata zamawiał wieki temu różne szablony (to co prawda tylko litery były, ale wzorki może też da się zrobić ). Edytowane 16 Marca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2012 00:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ooo to to, co tygryski lubią najbardziej:lol: Hi hi Mąż od razu poprosił o dokładkę, także chyba jest sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 22.01.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 fajne wzorki tych tapet tez się rozglądałam za takimi, nawet mam jedną zapisaną ale zdaje się była bardzo droga jak dla mnie będę podglądać czy uda ci się zrobić szablonik, ja juz nawet szukałam wałków takich prl-owskich, niestety z takim wzorem ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewja 22.01.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam, świetny wątek ----retro---retro to mój faworyt właśnie wykańczam dom w kuchni mugaty waniliowe zamiast kominka koza w kolorze granatowym a za nią na ścianie azulejos -- czyli piękne beżowo-granatowe płytki -- ja kupowałam w domu z bajki - aranjuez -- polecam są piekne - załączę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Mówisz - masz. Gotowy do wydrukowania. A w ogóle jak wrzucisz sobie do gugla (opcja wyszukiwania grafiki) "quatrefoil", to powinno wyskoczyć co najmniej kilka różnych schematów, które można powiększyć, wydrukować i powycinać A tutaj fajna instrukcja. Gdzieś miałam zapisaną jeszcze jedną, ale teraz nie mogę namierzyć... EDIT: znalazłam. Normalnie czad! Ale popatrzcie same... Ja najbardziej ze wszystkich wzorów quatrefoil lubię te, gdzie każda "koniczynka" jest taka sama, jak tu np.: http://pinterest.com/pin/91831279871343621/ i tu: http://www.cuttingedgestencils.com/allover-stencils.html?category_id=12 (to ten szablon chyba, którego użyła rokoko:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 22.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Drop w czwartek też robiłam Tiramisu !Co do koniczynek są super, nie mam chyba aż tylu zdolności, samozaparcia żeby wymalować takie piękne i misterne wzory. Co innego jak to by była tapeta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 22.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) barbe-cue, Ty mój dobry duchu, znowu zapracowałaś na uścisk. Do usług Głupia ja, przecież już tyle razy szukałam tego wzoru i już tyle razy widziałam tę grafikę... jak mogłam nie wpaść na to żeby wykorzystać ją jako szablon?! Pewnie za bardzo zafiksowałam się na tapetę. Ogólnie bardzo mi się ten szablonowy pomysł podoba i najchętniej od razu przystąpiłabym do dzieła (w sensie, do próby;)), tylko czy ja to wszystko na pewno zdołam wyciąć? Bo u mnie takie rzeczy muszą być idealnie równe, a tam same zawijasy przecie. Od linijki (ani nawet od szklanki) się nie da. Kurcze, a może dałoby się taki szablon zamówić w jakiejś agencji reklamowej? Albo w innym miejscu? Pamiętam, że mój tata wieki temu zamawiał jakiś szablonik (to co prawda tylko litery były, ale wzorki może też da się zrobić ). Drop, masz dwa wyjścia: 1. jak Ci się chce, to drukujesz szablon na papierze naklejkowym (tylko na takim bez podziału na etykiety), wydruk naklejasz na grubszy papier (lub karton), potem nożyk do tapet, nożyczki do skórek i wycinasz wzorek 2. jak Ci się nie chce, to zanosisz / wysyłasz wzór do jakiegoś punktu (lub agencji reklamowej), żeby wycięli Ci to na ploterze, najlepiej na jakimś podłożu typu sztywna folia, grubszy karton (żeby było wielorazowego użytku). Skąd jesteś? Bo jak z Wawy, to bym Ci podpowiedziała, gdzie to możesz zrobić. Witam, świetny wątek ----retro--- retro to mój faworyt właśnie wykańczam dom w kuchni mugaty waniliowe zamiast kominka koza w kolorze granatowym a za nią na ścianie azulejos -- czyli piękne beżowo-granatowe płytki -- ja kupowałam w domu z bajki - aranjuez -- polecam są piekne - załączę zdjęcia Aranjuez + granat + wanilia = miodzio! Na przykład tutaj: [więcej tutaj] Nie wiem czy widziałaś moje aranjuezy? Wrzucałam u Drop_Inn parę stron wcześniej. Edytowane 23 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 22.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 O kurde co wy tu pokazujecie, piękne te kafle, świetnie się to komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 23.01.2012 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Ja najbardziej ze wszystkich wzorów quatrefoil lubię te, gdzie każda "koniczynka" jest taka sama, jak tu np.: http://pinterest.com/pin/91831279871343621/ i tu: http://www.cuttingedgestencils.com/allover-stencils.html?category_id=12 (to ten szablon chyba, którego użyła rokoko:)) Ale super linki zarzuciłaś! Już CHYBA wiem, jak będzie wyglądała moja sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 23.01.2012 02:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Słońce: Czyli nie tylko ja na samą drożyznę trafiam. Wczoraj na przykład wyszperałam szaro-białe cudeńko za jedyne $190 (!) za rolkę. Ewja: Fajnie, że tu trafiłaś, bo ze mnie też miłośniczka Aranjuez. Bardzo ładnie zapowiada się Twój dom, oj bardzo. Koniecznie wpadnij podzielić się efektami. :yes: Magda: I ja lubię kiedy wszystkie równe (mój ideał to ten z pierwszej inspiracji - dokładnie taki kształt, dokładnie takie wymiary, ah!). Nie do końca jednak podobają mi się te zakończone w szpic, jak w Casablance. "Krąglejsze" jakieś takie łagodniejsze. Franeczko: Też się właśnie trochę boję czy mi tych zdolności starczy. Barbe-cue: Z nożykiem chyba jednak poszaleję przy innej okazji, a tu zdam się na profesjonalistów. Dzięki Ci jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi (o namiary nie pytam, bo ja z Małopolski). Już się tych moich koniczynkowych wzorków nie mogę doczekać. Diabeł: (bo chyba jeszcze nie miałam okazji;)). I zapraszam jak najczęściej. A więcej z serii Aranjuez można obejrzeć tutaj. Zmykam moi drodzy, bo padam, a na dobranoc, ze specjalną dedykacją dla miłośników granatu, oddaję Wam moje dzisiejsze znalezisko. U mnie nie do końca będzie pasować, ale może komuś się przyda http://allegro.pl/delft-pojemnik-na-sol-i2032338192.html Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 23.01.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Świetne te szablony! A jaka to farba barbe-cue, że się tak błyszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 23.01.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam:welcome: Widzę,że szykują się kolejne piękne wnętrza:)Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts