Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropko - wiem, że cena Fjallbacka super, więc pewnie nabędę i "gdzieś wcisnę" najwyżej ;) bo ja jeszcze nie jestem na 100% pewna, ze to mi zagra w tej dolnej łazience... No i jakie światło górne do niego? kompletnie nie mam pojęcia...

Farby już kupione? ja po pierwszych doiświadczeniach malarskich ( bo te sprzed kilku lat to z głowy wywietrzały nieco ;) ) Beckers jeśli się zdecydowałaś nakłada sie dobrze, dwie warstwy wystarczają, jest wydajny. Ekipa budująca zostawiła nam "w spadku" kilka opakowan Duluxa białego - wyrzucic bez sensu, malowaliśmy dzis - porażka w porównaniu z Beckersem, że o Flugerze nie wspomnę. Chlapie duzo bardziej, wodnisty jakiś i kryje baardzo kiepsko - na bank 3 warstwy będą potrzebne. Przy naszym braku czasu i przede wszystkim opieki do chłopaków to duże utrudnienie. Dlatego mimo, że niektóre kolory Duluxa gotowe są dość fajne i rozważałam do innych pokoi to teraz już nie rozważam. Jeśli brałabyś pod uwagę Dekoral - to samo. Wydajność bardzo kiepska, 3 warstwy i w niektórych miejscach potrzebna 4 ( to biała do kuchni i łazienek - na sufity kupiliśmy ) O Fllugerze juz pisałam, to nie bede się powtarzać ;) Dziś malowaliśmy nim cegiełkową łazienkę - mniej niż 3 litry wystarczyły w zupełności - koszt ok 130 zł.

i jeszcze zapomniałam - szczotki kibelkowe i u mnie rdzewieją, ale tylko te elementy "metalowe" - teraz mam plan kupić dzban emaliowany i do niego zwykłą szczotkę bez obudowy ;)

wyszperane zakupy - super :)

Dropinko

Dołączam do zachwytów estetycznych - cieszę się, że zdjęłaś okulary :D.

I jak miło czytać, że dobrze wypoczęłaś :)

Podłoga naprawdę super :yes: Przypomnij proszę co to :).

Na farby na pewno zwrócę uwagę. Mam nadzieję, że to nie jakaś stara partia, bo Star Dust u pysiaczka wygląda bardzo fajnie. Bez porównania lepiej niż Stony Grey :yes:

Ojej ja też mam nadzieję, że StarDust nie jest wycofany bo pewnie jakieś poprawki gdzieś kiedyś jeszcze będziemy musieli zrobić.

Dropku śliczny avatarek :yes:

No i piękne nabytki z wakacji :D

A Wilna byś choć kawałka nie pokazała? :)

Rere, Ewciu, :hug:

Panele to dąb bielony Brilliance Floor (seria Sensual). Na podkładzie, z atestem na ogrzewanie podłogowe.

Kamilciu, dzięki za wieści z "koloryzacyjnych" poczynań ;)

Dobrze, że Beckers i u Ciebie się sprawdził, bo raczej przy nim zostaniemy. Oczywiście jeśli nie okaże się, że jest stary i przeterminowany, wtedy znów będę w czarnej d.... :p

PS Ja od rana wypatruję kuriera. Ma mi dziś przywieźć kinkieciki *zaciera rączki*

Pysiu, pokażę, pewnie. Mogę nawet więcej niż kawałek :rolleyes:

W weekend mam nadzieję w końcu się przez nie przekopać, to coś dla Was powybieram.

Narendil, Vesi, Mirelko, nabytki pięknie dziękują ;)

PS Oprócz pamiątkowego kubka z Gdańska wszystko wyszperane w wileńskiej filii Tigera.

Dobrze tak wracać z urlopu i mieć się nadal czym cieszyć wypakowując nowe rzeczy i jeszcze raz się im przyglądając:)

No to teraz czekam na rozwój wydarzeń i kolejne poczyniania.

PS. Układ garderoby na planie skończony (później będzie jeszcze meblowanie), ale następne pomieszczenia czekają, więc zapraszam częściej::wiggle:

Są lampy :wiggle:

Fajne, chociaż kiedy je wydobyłam z pudełka trochę mi mina zrzedła. Raz, że jedna ma jakąś brzydką wadę (plamę - jakby zewnętrzna powłoka się wytarła), a dwa - co do cholery na mocowaniu robi kabel zakończony... wtyczką?! Mogłabym się spodziewać tego przy lampce nocnej, czy na biurko... ale przy kinkiecie?! Co niby miałabym z tym kablem zrobić - puścić sobie po ścianie? W kłębek zwinąć? Bez sensu.

Mąż na szczęście uspokoił trochę mnie i emocje. Podobno tych niechcianych wężyków da się łatwo pozbyć. Wystarczy lekka przeróbka :)

DSC_2057a_filtered.jpg