Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu, ciekawy sposób z tym pisakiem :D

U mnie to trochę bardziej ryzykowne, bo mogłabym sobie pomazać białe płytki

(a fuga cieniutka - trudno będzie utrzymać prostą linię)

:lol2:

Z tego co wiem są takie specjalne pisaki, które zmazują ślady z mazaków permanentnych. Używane zazwyczaj do płyt CD, ale pewni z płytką też by sobie poradziły:)

Dropku ja tylko zostawiam :hug: :hug:

Ostatnio ciągle nie mam czasu i nie wiem co u kogo się dzieje ... kiedy ja to nadrobię

:hug:

Nie martw się Maju, ja też się ostatnio słabo odnajduję w forumowych aktualnościach.

Antracyt będzie super

Oby, oby :)

Najważniejsze, że wykorzystując to co jest trochę przyoszczędzimy. Będzie o jeden krok bliżej do mopa parowego, który - mam nadzieję - nie pozwoli fugom stracić "blasku" :D

Biała cegiełka - mniam

Dropku cegiełka będzie fajnie wygladała, u siebie w wiatrołapie też mam białą

Dropku, cegielka wygladac bedzie slicznie

cegła w wiatrołapie to fajny pomysł

Hej Dropku! Pomysł z ceglana ściana świetny!

Dropku ja oczywiście jestem jak najbardziej na tak dla białej cegiełki na wejściu

Super, że pomysł został przez Was tak entuzjastycznie przyjęty :)

Cegiełki zamówione, najpóźniej jutro mają zostać wysłane :wiggle:

Boazeria też będzie, tylko teraz już wyłącznie w pokoju dziennym. Plan drewnianej ściany z galerią pozostaje bez zmian.

ja do szachownicy na podłodze mam jasno-szare fugi, ale to przez pomyłkę majstra, bo miała byc właśnie ciemno-szara.

Tak mi coś właśnie kołatało w głowie, że to Ty :)

Mój pan kafelkowy powiedział, że najtrudniejsze w utrzymaniu są najjaśniejsze i najciemniejsze fugi; dlatego pomyślałam o szarości. Z drugiej strony zbyt jasny odcień może mi trochę zepsuć efekt (czyt. za bardzo odróżniać się na tle czerni).

Nie, nie :no: Zostanę przy antracycie jednak :yes:

Pomysł na cegiełkę przedni :yes:

I tak po cichu dodam, że fotele będą na niej świetnie wyglądać :rolleyes:

Przyznam, że to faktycznie też trochę z myślą o nich :rolleyes:

(ciągle się łudzę, że jakoś je tam zmieszczę, bo to jedyny patent jaki mam na zasłonięcie jednej z instalacyjnych skrzynek)

Z tego co wiem są takie specjalne pisaki, które zmazują ślady z mazaków permanentnych. Używane zazwyczaj do płyt CD, ale pewni z płytką też by sobie poradziły

Malowanie jednym, usuwanie drugim... oj to chyba już wolę przeszorować je co jakiś czas szczoteczką :p;)

Mam takie natręctwo, że wszelkie linie proste muszą być u mnie IDEALNE (mama strasznie się ze mną namęczyła w dzieciństwie, bo układając klocki ciągle marudziłam, że jest krzywo:rolleyes:). Podejrzewam, że gdybym zabrała się za odświeżanie fug pisaczkiem utknęłabym przy tym na jakieś 2 miesiące

:lol2:

Nie znałam :no:

Jak tam biało, cuuudnie! Idę się zagłębić w szczegóły :)

prawda że cudnie :) dziś trafiłam przypadkiem i od razu pomyślałam o Tobie :)

a w natręctwie lini prostych łączę się - u mnie jeszcze musi być równo z każdej strony ! Dziewczyny-przyjaciółki craftowe nazywają mnie "spółdzielnia precyzja " ;) Ale WALCZĘ Z TYM - da się ;)

Przepiękną łazienkę mają http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

I jeszcze w kwestii natręctw:

Kiedyś złapałam się na tym, że jestem w stanie przymknąć oko na walające się po pokoju ciuchy, ale kiedy obrazek się przekrzywi, MUSZĘ poprawić http://emoty.blox.pl/resource/glupek.gif

Edytowane przez Drop_Inn

a mój mąż ostatnio chciał rozbierać gotową zabudowę za łóżkiem ( którą stawiał 4 dni) bo stwierdził, że mu wyszło krzywo o 3 milimetry i go to strasznie denerwuje :mad: Ale u niego to jakieś skrzywienie zawodowe bo konstruktor silników lotniczych więc go rozumiem:D

a mój mąż ostatnio chciał rozbierać gotową zabudowę za łóżkiem ( którą stawiał 4 dni) bo stwierdził, że mu wyszło krzywo o 3 milimetry i go to strasznie denerwuje :mad: Ale u niego to jakieś skrzywienie zawodowe bo konstruktor silników lotniczych więc go rozumiem:D

Mrówko a czy Twój maż nie studiował moze w Rzeszowie?pytam bo mój mąż też w tym zawodzie:lol2:

Jakieś wykończeniowe plany na ten tydzień?

Panowie zjawili się z opóźnieniem (mieli być wczoraj) i powoli uskuteczniają konstrukcję wiatrołapowego sufitu.

a mój mąż ostatnio chciał rozbierać gotową zabudowę za łóżkiem ( którą stawiał 4 dni) bo stwierdził, że mu wyszło krzywo o 3 milimetry i go to strasznie denerwuje

Jak ja go dobrze rozumiem! :rolleyes: Sama ciągle dokładam sobie przez to roboty.

(W excelowych plikach z pracy muszę mieć do milimetra wyregulowane rubryczki :bash:)

Łączę się w bólu natręctw :) u mnie też wszystko musi być pod linijkę :lol2:

Ale jakie dzięki temu wychodzą piękne wizualki :)

dziewczynki przepraszam za pewnie głupie pytanie, ale wytłumaczycie mi czym różni się fuga grafitowa od zwykłej? Czy to jest ten "antracyt" o którym mówi Dropka? eh... laik ze mnie

Domi, chodzi wyłącznie o kolor. Antracyt to taki ciemnoszary odcień :)

Panowie mają lada dzień brać się za podłogę, wyciągnęłam więc ołówek, linijkę i rysuję.

Muszę im przedstawić jaki ma być układ paneli, tyle że to ciągle niewiadoma dla mnie.

Wiem na pewno, że wszystkie pomieszczenia, w których się znajdą mają stanowić jedną całość - bez oddzielania ich od siebie listwami. Dlatego właśnie zdecydowaliśmy się na pokrycie nimi przedpokoju i do wszystkich wnętrz wybraliśmy ten sam model.

Wzór jest z v-fugą, także łączenia będą dość widoczne.

Na razie zmajstrowałam takie opcje:

1.

panele%2520uk%25C5%2582ad2.JPG

2.

panele%2520uk%25C5%2582ad1.JPG

No albo trzecia, zwyczajna, czyli panele ułożone naprzemienne.

Mam rozwiązanie, ku któremu skłaniam się bardziej, ale ciekawa jestem Waszych opinii :)

A! Machnęłam się w wymiarach, więc panele są nieco dłuższe niż powinny. Na poprawki zabrakło mi już czasu :rolleyes: