Domi87 26.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 jejku, ja nie wpadłam, że to tylko o kolor chodzi! a już szukałam jakiś fug kamiennych:rotfl:Co do wersji to zdecydowanie 1, bo są mniej wyraźne łączenia, a ja lubię jak podłoga nie jest zbyt pstrokata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.09.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mam cegłę Nie wiem jak Wy, ale ja jestem nią zachwycona. Do tego stopnia, że przestałam się już nawet wściekać na skrzynki Tu przymiarka z lampami: PS Doradzanie w sprawie podłogi wciąż bardzo mile widziane Na decyzję mam czas do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.09.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Narendilku - dzięki za foty Ivy, Ruby, Olu, Pysiaczku, Domi - za głosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.09.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Hej Dropku Moja pierwsza myśl to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.09.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mi podoba sie wersja nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.09.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Cegły są FANTASTYCZNE. Zdradź proszę skąd je masz Waham się co do wersji ułożenia. A pokazywałaś już te panele? Ich "wzór" też ma tu znaczenie. Ten drugi układ wydaje się taki bardziej "naturalny", bowiem drewno nie jest "pod linijkę" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.09.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 A mi żadna sorry czy to konieczność układanie paneli w regularny wzór na mijankę? Czy to nie może być zwyczajny "chaos" Ja ułożyłam w salonie opaskę w regularną cegiełkę - okropnie to wygląda:sick: A w gościnnym już poszłam po rozum do głowy i zastosowałam totalnie chaotyczny układ klepek - nieporównywalna jakość A najgorsze w tej cholernej "cegiełce" jest to, że powychodziła cała masa malutkich trójkącików-klinów (wiem wiem, u ciebie tego nie będzie, bo nie będzie łączeń pod kątem 45 st.) - ale u mnie jest i wygląda to tragicznie Abstrahując od mojej podłogi, to faktycznie jest coś takiego, że panele wszyscy układają właśnie na regularną mijankę Przecież naturalnego drewna nikt tak nie układa... a chyba o to chodzi w najnowszych doskonałej jakości panelach, żeby maksymalnie, do złudzenia przypominały dechy - więc i układajmy je jak dechy sorry jeśli namieszałam... co złego to nie ja... tylko swoje zdanie chciałam wyrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.09.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 hmmja mam panele ułożone właśnie tak trochę chaotycznie, nieregularnie, "naturalnie", ALE mam bez v-fugi, z tą v-fugą to raczej trzeba zastanowić sie nad układem, bo może być faktycznie niefajnie z takim chaosem na podłodze, chociaż zależy jeszcze od wzoru paneli i wielkości tej fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.09.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 No widzisz... no może czułam, że jest tego jakiś powód... ale mówię - moim zdaniem to najszybciej zdradza panele... zaraz, zaraz... a moi sąsiedzi mają panele położone tak właśnie na przypadkową mijankę - super to wygląda Teraz sobie przypomniałam - u nich faktycznie panele do złudzenia przypominają naturalne dechy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.09.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 hmm ja mam panele ułożone właśnie tak trochę chaotycznie, nieregularnie, "naturalnie", ALE mam bez v-fugi, z tą v-fugą to raczej trzeba zastanowić sie nad układem, bo może być faktycznie niefajnie z takim chaosem na podłodze, chociaż zależy jeszcze od wzoru paneli i wielkości tej fugi no tak... v-fuga dwustronna - to bez problemu myślę... ale 4-stronna - to może być średni efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.09.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jakkolwiek przewrotnie to zabrzmi chaos na pewno rozwiązywałby mi problem zachowania symetrii Panele mają być przeciągnięte z salonu do przedpokoju, a potem kolejno do mniejszej oraz większej sypialni (chodzi o stworzenie jednej, spójnej powierzchni, bez listew między poszczególnymi pomieszczeniami). W tej sytuacji zawsze istnieje ryzyko, że w którymś pokoju docinki po obu jego stronach wyjdą zupełnie różne (z jednej mogę mieć "dechę" długości metra, z drugiej kilkucentymetrową). Mam wrażenie, że dużo mniej sprzyjający pod tym względem jest układ 1; dlatego też pomyślałam o 2, gdzie panele rozkładają się trochę bardziej równomiernie (nie skupiają łączeń w jednym miejscu). Zupełny chaos w ogóle zniwelowałby ten problem, bo odpadłaby konieczność zachowania wzoru Dziś zaczęłam też myśleć o układzie jak tu (wzór powtarza się co 4 klepkę - nie ma totalnego przypadku, ale takiej oczywistej regularności też nie): Jutro spróbuję przeanalizować sobie różne konfiguracje na żywo, bo rysowanie jednak średnio oddaje efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.09.2012 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Cegły są FANTASTYCZNE. Zdradź proszę skąd je masz Uff, już się bałam, że wszyscy przemilczają, bo brzydkie Kupiłam w www.elkaminodom.pl (właściwie poprzez ich sklep na allegro). Bardzo polecam, pan jest sympatyczny i rzetelny. Błyskawicznie zrealizował zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.09.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jakkolwiek przewrotnie to zabrzmi chaos na pewno rozwiązywałby mi problem zachowania symetrii Panele mają być przeciągnięte z salonu do przedpokoju, a potem kolejno do mniejszej oraz większej sypialni (chodzi o stworzenie jednej, spójnej powierzchni, bez listew między poszczególnymi pomieszczeniami). W tej sytuacji zawsze istnieje ryzyko, że w którymś pokoju docinki po obu jego stronach wyjdą zupełnie różne (z jednej mogę mieć "dechę" długości metra, z drugiej kilkucentymetrową). Mam wrażenie, że dużo mniej sprzyjający pod tym względem jest układ 1; dlatego też pomyślałam o 2, gdzie panele rozkładają się trochę bardziej równomiernie (nie skupiają łączeń w jednym miejscu). Zupełny chaos w ogóle zniwelowałby ten problem, bo odpadłaby konieczność zachowania wzoru Dziś zaczęłam też myśleć o układzie jak tu (wzór powtarza się co 4 klepkę - nie ma totalnego przypadku, ale takiej oczywistej regularności też nie): Jutro spróbuję przeanalizować sobie różne konfiguracje na żywo, bo rysowanie jednak średnio oddaje efekt o dokładnie:yes: i to jest świetne rozwiązanie:yes: bardzo mi się ta NIEoczywista regularność podoba:lol: Cieszę się, że mogłam pomóc;) Buźka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.09.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 o dokładnie:yes: i to jest świetne rozwiązanie:yes: bardzo mi się ta NIEoczywista regularność podoba:lol: Z tym, że w przypadku moich takie ułożenie wyglądało nieciekawie. Dropek musi na żywo kombinować Dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 27.09.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Na zdjęciu też mi się bardzo podoba i wybrałabym to rozwiązanie (co 4), ale jak narendil mówi, że na żywo może to nie wyglądać równie dobrze, to koniecznie trzeba sprawdzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 27.09.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Dropko mnie osobiście regularnośc ułożenia paneli nie przeszkadza, w sumie nigdy nie zwracałam na to uwagi, więc jak widac co człowiek to inne preferencje Cegiełka super - nie zauważylam wczesniej, ze wstawiłaś :/ u mnie dylemat - czy na ścianach obok kozy dać białą czy skalną z Elamino własnie. próbki musze zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ja mam w salonie co piątą, a pokojach co trzecią. Jedno i drugie wygląda ok I tak nie będziesz tego zauważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.09.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Dropku cegiełka jest fantastyczna! Ja chciałam białą do sypialni ale zrezygnowaliśmy, a teraz nie wiem czy na nowo nie zapałam do niej miłością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 ja nie pomogę z panelami ... jakoś nie przykładam już wagi do takich... detali .A może to i dobrze, bo chyba im dalej z budową tym łatwiej można zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 27.09.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Tak szybciorem, bo zaraz muszę być w pracy... Układanki zrobione Pan od podłóg odradził nam opcję "chaosu kontrolowanego" (to ta ostatnia - zdjęciowa), bo ponoć mnóstwo będzie wtedy odpadu. Szczególnie jeśli panele mają ciągnąć się do tylu pomieszczeń. Opcję 1 też od razu wyeliminowaliśmy, została 2 lub Magdowa, czyli totalny misz masz (tu z kolei odpad jest minimalny) Tak wygląda układ nr 2: (trochę mnie na żywo rozczarował, muszę przyznać. Skojarzył mi się jakoś tak... parkietowo) Tak układ chaotyczny: (sama jestem tym trochę zaskoczona, ale kurcze... podoba mi się!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts