Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A dziś listonosz przyniósł to:

(Fotka wyszła mi straszna - z telefonu, wiadomo. ;))

DSC00181retro%2520%25282%2529.jpg

Mugatko, jeszcze raz serdeczne dzięki za tą przemiłą niespodziankę!

Niby drobiazg, a radości miałam na cały dzień (szkoda, że nie widziałaś mojej miny kiedy dobierałam się do paczki;)). Cieszę się, że mogłam zobaczyć na żywo efekty Twoich zdolnych rączek. Na pewno będę zaglądać i podpatrywać kolejne. ;)

Moc uścisków dla Ciebie i dzieciaków. :hug::hug::hug:

Świetne te szablony! A jaka to farba barbe-cue, że się tak błyszczy?

Taki efekt połysku powstanie jak się najpierw położy farbę taikę a potem dopiero namaluje wzorek inną farbą :)

Serduszka miałam szczęście wylosować w zabawie, którą zorganizowała Mugatka. :D

Zdolna z niej bestia, co? ;)

Serduszka śliczne :) a Mugatka baaaardzo zdolna :yes: gratuluje wygranej :)

Jak tam,zdecydowalas co do koloru mugatow i fugi? :)

W kuchni chyba zostanę przy waniliowych. Do tego fuga w podobnym odcieniu - krem albo lekki beż.

Z drugiej strony kuszą mnie bardzo białe ściany. :) Widziałam ostatnio przepiękną białą kuchnię i coraz mocniej czuję, że to właśnie to. No i do karo na podłodze pasowałyby idealnie. I do kolorowych krzeseł i stołu... :)

Tylko czy przy białych ścianach (najpewniej w jakiejś złamanej bieli), te waniliowe kafle nie okażą się zbyt "waniliowe"? Nie widziałam ich, kurcze, na żywo...

A Ty, Kasiu, jaki masz pomysł na kolor ścian? :)

Edytowane przez Drop_Inn

Tylko czy przy białych ścianach (najpewniej w jakiejś złamanej bieli), te waniliowe kafle nie okażą się zbyt "waniliowe"? Nie widziałam ich, kurcze, na żywo...

Ja bym się bała. I to nie tylko połączenia biały-waniliowy, ale tej wanilii w ogóle.

Ale, skoro jesteś zdecydowana na waniliowe kafle, to pamiętaj, że kolor ścian zawsze można zmienić :)

Waniliowe mugaty ma Indy-k, tutaj można zobaczyć jak komponują się z kremowymi frontami. Na zdjęciu wygląda to fajnie - nie są zbyt 'żółte', raczej lekko śmietankowe. Jeśli wierzyć mojemu monitorowi, do tych mebli idealne. Niestety do białej ściany pewnie już mniej. :rolleyes:

Chyba, że ściana też będzie w kremie... :)

Ja bym się bała. I to nie tylko połączenia biały-waniliowy, ale tej wanilii w ogóle.

A dlaczego? Przecież wszystko nie może być biało-szare:p Uważam Drop, że wanilia będzie bardzo ciekawa, a ściany- wiadomo- można zmieniać:wiggle:

Piękne mugatkowe serduszka:rolleyes::)

A dlaczego? Przecież wszystko nie może być biało-szare:p Uważam Drop, że wanilia będzie bardzo ciekawa, a ściany- wiadomo- można zmieniać:wiggle:

Z czy ja mówię, że wszystko musi być biało-szare? Zawsze możemy jeszcze dołożyć czerń :lol2:

A wanilii się boję, bo dla mnie to taki dziwny kolor. Niebezpieczny. Mdły. Żółty.

I tyle. Mam chyba prawo do takich odczuć?

Edytowane przez narendil

W kuchni chyba zostanę przy waniliowych. Do tego fuga w podobnym odcieniu - krem albo lekki beż.

Z drugiej strony kuszą mnie bardzo białe ściany. :) Widziałam ostatnio przepiękną białą kuchnię i coraz mocniej czuję, że to właśnie to. No i do karo na podłodze pasowałyby idealnie. I do kolorowych krzeseł i stołu... :)

A Ty, Kasiu, jaki masz pomysł na kolor ścian? :)

U mnie będzie szarość :) i biała boazeria zostanie na jednej ścianie ( tylko trzeba będzie ją przemalować:rolleyes: bo teraz jest miodowa)

na szarości jest jeszcze przecież cały salon :D

A, bo ja chyba nie wspominałam, że w salonie też najchętniej poszłabym w biel. :rotfl:

A wanilii się boję, bo dla mnie to taki dziwny kolor. Niebezpieczny. Mdły. Żółty.

I tyle. Mam chyba prawo do takich odczuć?

Narendilku, pewnie, że masz prawo. :)

Ja kremy i wanilie lubię bardzo, choć rzeczywiście trzeba być ostrożnym, bo nie każdy odcień jest ładny. Pamiętam, że strasznie się z tymi kolorami namęczyłam przed ślubem. Konkretnie z dopasowaniem butów do sukni. Z nazwy kolor niby ten sam (czyt. złamana biel), ale wszystko było albo za białe albo za "żółte". W końcu musiałam zamówić przez internet. ;)