Kamilcia 28.09.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 To właśnie tak jak u nas - najpierw podłoga, potem drzwi. Dlatego kładziemy ją już teraz (chyba średnio czytelnie wyszedł mi ten wczorajszy nocny post:rolleyes:) to bardziej ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem.... Super wygląda - mimo, ze to panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.09.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nio i ładnie wyglądają panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 29.09.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 hej no ,no ,no widać juz postępy w sprawie płytek czarno białych to ja mam fuge czarną i jest super opcja polozenia paneli podoba mi się ta najmniej ekonomiczna........trochę mnie dziwi ze ma byc tyle odpadu ,bo przeciez własnie powinno byc odwrotnie.......no chyba ze ja źle kombinuję dropku mozesz podpowiedziec gdzie kupilas cegielke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.09.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dropciu, masz przepiękną podłogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 29.09.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Betib pozwole sobie odpowiedzieć za Dropkę - biała cegiełka z Elkamino jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.09.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Przepięknie Co tu gadać - piękna podłoga i już ... Ładnie No pięknie wyglądają twoje podłogi Super wygląda - mimo, ze to panele Nio i ładnie wyglądają panele Dropciu, masz przepiękną podłogę! Dziękuję Jestem z tego chaosu bardzo zadowolona - wygląda naturalnie i łączenia nie rzucają się mocno w oczy. Przy symetrycznym, regularnym układzie widać było przede wszystkim łączenia. Dropku, bardzo łanie wyszło. My się przymierzamy w następnym tygodniu do paneli i powiem że zainteresowanie śledziłam jak Ty podchodzisz do tematu Dzięki! Fajnie, że znowu jesteś opcja polozenia paneli podoba mi się ta najmniej ekonomiczna........trochę mnie dziwi ze ma byc tyle odpadu ,bo przeciez własnie powinno byc odwrotnie.......no chyba ze ja źle kombinuję Beatko, rzecz w tym, że kiedy układ jest totalnie przypadkowy kolejny rząd można zacząć od ścinki, która została z poprzedniego. Wzór ze zdjęcia (ten który pan ocenił jako mało ekonomiczny) nie daje już takiej dowolności, bo tam umiejscowienie fugi powtarza się co 4 rząd. Może gdyby chodziło o jeden, odrębny pokój dałoby się wszystko wyliczyć tak, że ścinki byłyby do wykorzystania. Niestety kontynuując ten sam układ w kolejnych 3 pomieszczeniach jest to praktycznie nie do zrealizowania bez odpadu. dropku mozesz podpowiedziec gdzie kupilas cegielke ?? Betib pozwole sobie odpowiedzieć za Dropkę - biała cegiełka z Elkamino jest Dokładnie tak - z Elkamino (www.elkaminodom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiekp 01.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Podłoga piękna Dropku, ja mam totalny chaos w łazience (kazałam Panu układać jak mu się widzi ) i powiem szczerze ze było bardzo mało odpadów, to co zostawało zaraz znajdowało się gdzieś indziej. Mnie się taki chaos podoba ale nie ukrywam ze ciągle chodzę i myślami przesuwam płytki żeby ustawić je w coś spójnego (jakoś w końcu trzeba czas zabić ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Bardzo mi się podoba ten chaos (choć jakby mnie ktoś wcześniej spytał czy będzie mi się podobał jakikolwiek chaos na podłodze zdecydowanie bym zaprzeczyła!). Okazuje się jednak, że przy dechach (nawet jak to panele) to wygląda super. Ktoś wie czy prawdziwe dechy też tak dobrze wyglądają w chaosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 ślicznie podłoga wyszła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 01.10.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Drop ślicznie wyszła podłoga i z cegiełkami pięknie gra, co udało mi się dostrzec w kąciku zdjęcia Ja też moje maziajaste panele planowałam ułożyć w chaosie i teraz jestem na 100% pewna, że będzie to fajnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 01.10.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Fajny ten chaos na podłodze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 01.10.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 domi z tego co się orientuję, to dechy, które zawsze są róznej dlugosci układa się tylko w chaosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Podłoga prezentuje się przepięknie p.s.własnie się dowiedziałam ,że u mnie dechy też były tak układane,żeby było mniej odpadu ,jakoś szybciej w ogóle nie zwracałam na to uwagi Dzięki Olu! Ja się tak przejęłam łączeniami przez v-fugę. Podłoga piękna Dropku, ja mam totalny chaos w łazience (kazałam Panu układać jak mu się widzi ) i powiem szczerze ze było bardzo mało odpadów, to co zostawało zaraz znajdowało się gdzieś indziej. Mnie się taki chaos podoba ale nie ukrywam ze ciągle chodzę i myślami przesuwam płytki żeby ustawić je w coś spójnego (jakoś w końcu trzeba czas zabić ). Masz panele w łazience czy płytki drewnopodobne? Ja też przesuwam myślami, ale bardziej na zasadzie 'ten panel mógłby być trochę dalej, bo jest za bardzo podobny do sąsiada'. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy objaw Bardzo mi się podoba ten chaos (choć jakby mnie ktoś wcześniej spytał czy będzie mi się podobał jakikolwiek chaos na podłodze zdecydowanie bym zaprzeczyła!). Okazuje się jednak, że przy dechach (nawet jak to panele) to wygląda super. Ktoś wie czy prawdziwe dechy też tak dobrze wyglądają w chaosie? Ze mną było dokładnie tak samo. Nawet rodzina trochę niedowierzała, że zdecydowałam się na wersję pozbawioną jakiejkolwiek regularności i symetrii Prawdziwe dechy powinny wyglądać jeszcze lepiej, bo z reguły są chyba dłuższe. Nasz panel (jak na panel) ma dość sprzyjające wymiary - 138 x 15,7 cm. Myślę, że właśnie to w dużej mierze sprawiło, że pomysł na chaos się sprawdził. ślicznie podłoga wyszła! Fajny ten chaos na podłodze Anetko, Mrówciu, dziękuję! Drop ślicznie wyszła podłoga i z cegiełkami pięknie gra, co udało mi się dostrzec w kąciku zdjęcia Ja też moje maziajaste panele planowałam ułożyć w chaosie i teraz jestem na 100% pewna, że będzie to fajnie wyglądało Dzięki Two, bardzo mi miło to słyszeć A jeśli już o kominku mowa, pani, u której zamawiałam koniczynkowe kratki wreszcie je sprowadziła. Po 4 miesiącach chyba Ma wysłać pocztą (sklep jest dosyć daleko), oby nie zajęło jej to kolejnych 4 miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 sliczna ta podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 01.10.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 pani, u której zamawiałam koniczynkowe kratki wreszcie je sprowadziła. Po 4 miesiącach chyba Ma wysłać pocztą (sklep jest dosyć daleko), oby nie zajęło jej to kolejnych 4 miesięcy... W takim razie trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dzięki Ivy Aniu, trzymaj koniecznie, bo inaczej kominkowe dziury będą straszyć aż do samej parapetówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A na dobranoc szybki update (tym razem bezzdjęciowy niestety): - Układanie paneli zakończone Pan straszy, że przy tak dużej powierzchni mogą nam z czasem zacząć wstawać. Zostawiliśmy prawie 2-centymetrowe szpary przy ścianach, także nie słuchamy i wierzymy, że zostaną na miejscu - Mąż dokonał dziewiczego palenia w kominku. Podobno straszny tam teraz smród - Wrócił pan kafelkowy. Tym razem zainstalował się w wiatrołapie i wyczarowuje nam cegiełkową ścianę. Tego chyba najbardziej nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 01.10.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Pan straszy, że przy tak dużej powierzchni mogą nam z czasem zacząć wstawać. Zostawiliśmy prawie 2-centymetrowe szpary przy ścianach, także nie słuchamy i wierzymy, że zostaną na miejscu A z ciekawości jaką macie przestrzeń? U nas też spora. Ale ja wierzę, że będzie OK. - Wrócił pan kafelkowy. Tym razem zainstalował się w wiatrołapie i wyczarowuje nam cegiełkową ścianę. Tego chyba najbardziej nie mogę się doczekać. :popcorn: Tylko niech szybko pracuje, bo nie mogę za dużo popcornu jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A z ciekawości jaką macie przestrzeń? U nas też spora. Ale ja wierzę, że będzie OK. Właściwie jest jedno miejsce, które wzbudziło w nim niepokój. Pas o szerokości 1 m, biegnący od salonu, poprzez przedpokój, aż do końca małej sypialni. W sumie jakieś 11 m. :popcorn: Tylko niech szybko pracuje, bo nie mogę za dużo popcornu jeść Przekażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.10.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dropku, świetnie Wam wyszła podłoga. I wiesz co ? Wygląda jak moja drewniana nawet kolor podobny! Uściski miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts