martaibartek 02.10.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dropku śliczna podłoga (przypomnisz model paneli) wyszła IDEALNIE!!!!! my też mamy v fugę tylko, że te szersze dechy no i ciemne (co przeklinam) gościom bardzo się podobają (większość myśli, że to dechy) cegła ahhhhhhh zazdroszczę!!!! ja zrezygnowałam z pomysłu ceglanej ściany i teraz bardzo żałuję! bardzo może kiedyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.10.2012 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Yokasta, cieszę się przeogromnie, bo taki w końcu był zamysł - żeby choć trochę ukryć smutną prawdę, że to panel (prawdziwe drewno mam nadzieję w następnym domu) Pozdrawiam ciepło i miłego dnia również! Martuś, model to dąb bielony Brilliance Floor (seria Sensual, grubość 11 mm). Chyba najbardziej lubię w nim to, że poszczególne panele lekko różnią się od siebie odcieniem. No i v-fugę też lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (po cichu jeszcze przyznam, że w duchu przeklinam -fugi w naszych dechach, dzisiaj bym wybrała bez frezu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 02.10.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A jeśli już o kominku mowa, pani, u której zamawiałam koniczynkowe kratki wreszcie je sprowadziła. Po 4 miesiącach chyba Ma wysłać pocztą (sklep jest dosyć daleko), oby nie zajęło jej to kolejnych 4 miesięcy... Ja muszę domówić jeszcze dwie duże kratki na kominek i aż mi słabo na myśl o kolejnych zmaganiach z tym tematem Trzymam kciuki żeby twoje szybciutko doszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 02.10.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dropku ślicznie wyszła Wam podłoga! Świetnie to wygląda z tym kominkiem Podoba mi się ten chaos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.10.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Yoka, to jest szansa, że niebawem będziemy wyklinać obie Two, dobre wieści Pani dosłownie przed momentem poinformowała mnie, że kratki są już w drodze. Trzeba je jeszcze oddać do lakiernika i "poszarzyć", bo przy takiej ilości stać nas było tylko na białe. Pysiu, dopasowanie do kominka było jednym z głównych kryteriów Większość wzorników jakie wzięłam ze sklepu wydawała mi się przy tej cegle żółta. Te miejscami wpadają lekko w szarość, dlatego przeszły. Edytowane 2 Października 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.10.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Yoka, to jest szansa, że niebawem będziemy wyklinać obie Ewentualnie trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.10.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ewentualnie trzy Ej no ... nie straszcie mnie Czy mi też przyjdzie je przeklinać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiekp 03.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dropku ja mam w łazience płytki drewnopodobne Block Abete Bianco firmy Venis.One maja takie lekkie słoje i baaardzo mi drewno przypominaja. Sa całkowicie luźno ułożone, pan kładący płytki powiedział ze płytki ze słojami drewna nie powinny być układane pod "linijkę" a raczej luźno, to samo powiedziała nam projektantka. Sa wiec luźno ułożone i jest dobrze. Ja mam tak ze zazwyczaj doszukuje się w tym chaosie jakiejś logiki ale naprawdę mija mi to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 03.10.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Drop_Inn i mnie się Wasza podłoga Bardzo spodobała Mogłabyś podać co to za panele??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Drop_Inn i mnie się Wasza podłoga Bardzo spodobała Mogłabyś podać co to za panele??? Wyręczę Dropinkę, bo już kilka postów pisała model to dąb bielony Brilliance Floor (seria Sensual, grubość 11 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.10.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 podłoga wygląda świetnie:yes:, czekam z niecierpliwością na ceglaną ściankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.10.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Maju, ale pomyśl o ile nam w czwórkę będzie raźniej Kasiek, sprawdziłam, ładne Pokażesz więcej? Poooka Ido, widzę, że Julianka już podrzuciła co trzeba, pozostaje mi więc tylko wyciągnąć to: Dzięki Natalko! Jedna ściana już obrosła w cegłę, dzisiaj pan miał zabrać się za drugą. Chciałam Wam pokazać, ale jakoś umknął mi brak karty w aparacie. Obiecuję, że nadrobię swe żałosne przeoczenie w piątek (jest szansa, że zamiast patyczków między płytkami będziemy już wtedy mieli fugę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiekp 04.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Dropku , oczywiście ze mogę pokazać nasza podłogę w łazience : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 04.10.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Dropko czekam niecierpliwie na fotki ściany my dziś zamówilismy próbki, ale chyba tak jak pałałam miłoscią do białej to teraz sie przerzuciłam na skalną jednak ( ściana za kozą ) Się pochwalę z frontu budowlanego - kuchnia na wykończeniu Czekam na płytę i piekarnik tylko. Dodatki zdobnicze oczywiście później A jak u was ten temat? kasiekp śliczna łazienkowa zajawka - załóż galerię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.10.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Dropku , oczywiście ze mogę pokazać nasza podłogę w łazience Świetna! Chciałabym mieć kiedyś coś podobnego w kuchni. Kami, w końcu jest avatarek Dropko czekam niecierpliwie na fotki ściany my dziś zamówilismy próbki, ale chyba tak jak pałałam miłoscią do białej to teraz sie przerzuciłam na skalną jednak ( ściana za kozą ) Czy to nie ta sama co u pysiaczka? Do kozy skalna chyba nawet lepsza. Przytulniejsza Się pochwalę z frontu budowlanego - kuchnia na wykończeniu Czekam na płytę i piekarnik tylko. Dodatki zdobnicze oczywiście później Superowo! Będziesz się rozumiem gdzieś chwalić? A jak u was ten temat? Od kilku miesięcy na etapie płytek (podłoga nawet nie zafugowana jeszcze) Matko, mamy chyba najdłużej trwającą wykończeniówkę kiedykolwiek. Żeby to chociaż jakieś hektary były, a tu parę klitek i ciągle końca nie widać. W zeszłym roku na jedną ze świątecznych okazji dostałam od rodziców czajnik. I tak sobie ostatnio pomyślałam, że zanim go po raz pierwszy użyję będzie już pewnie po gwarancji Edytowane 4 Października 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 04.10.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ty się ciesz, że wykańczasz zanim się wprowadzisz, bo potem dopiero jest "meksyk" Wiem, niestety, coś o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 04.10.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Dropko się pochwale, ale nie wiem gdzie :/ Najwyżej privka ci wyślę Nie martw się tempem - u nas od połowy czerwca niby robota idzie, a stan jest następujący: łazienki - płytki+farba, bez armatury, baterii itp kuchnia - montują sie meble, pomalowana + płytki góra - pomalowane pokoje chłopaków, zagruntowane pozostałe 2 dół - masakra, nie ruszone nic oprócz podłóg w holu, łazienki i wspomnianej kuchni. do tego pełno gratów przywleczonych z giełdy czekających na przeróbki tak więc u Was to praktycznie JUŻ MIESZKACIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.10.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Aniu, czyli wszystko co najlepsze wciąż przede mną Wiem już, że początek będzie bez ubraniowych szaf, komód, bez kilku lamp zapewne, bez telewizora, bez zasłon... Najśmieszniejsze, że zamówiliśmy listwy przypodłogowe, a nie mamy jeszcze nawet materaca. I kolejno: mamy oświetlenie nad stół, nie mamy stołu. Mamy sztućce, kubki, kocią miskę, nie mamy patelni, garnka... (Że już nie wspomnę ile kurzołapek czeka na usadowienie się na lodówce, której też oczywiście jeszcze nie ma). Kami, optymistko! Gdzie nam tam do 'praktycznie'! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiekp 05.10.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Dropiku, my mieszkamy w naszym domku 2 lata już i bez kuchni (mamy jedynie stare meble od teściów plus kuchenkę zdobyczna) , w tym roku dopiero zrobiliśmy łazienkę duza. Bez wielu rzeczy jak się okazuje człowiek może żyć i mieć sie całkiem dobrze. Trzeba sobie jakoś radzić i marzyc, marzyc a później spełniać swoje marzenia. Ja jedno już spełniłam - mam wymarzona łazienkę - nic w niej bym nie zmieniła . Garderoby jeszcze nie mam (jakiś drążek mam powieszony plus meble od koleżanki która sie ich pozbywała). Nam taki stan rzeczy nie przeszkadza (chodź czasem mam dola ze po co , na co ale później widok poranny z mojego okna daje mi skrzydeł, ptaszki śpiewają, rosną malinki itd). Wiesz komu to najbardziej przeszkadza - naszym znajomym ktorzy ciagle przychodzac do nas mowia ze oni by tak nie mogli, ze oni by cos robili itd. Kazdy ma tak jak chce miec i koniec. Bedzie dobrze inaczej być nie może. W budowie a pozniej w urzadzaniu domu/mieszkania nalezy byc baaaardzo cierpliwym. Dzis swieci piekne sloneczko nad Krakowem, kolejny piekny dzien sie szykuje . Jeśli mogę spytać gdzie dokładnie mieszkacie w Małopolsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts