Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Dropsiku,

FENOMENALNA ta cegła! I w wiatrołapie i na kominku:)

Kuchnia szykuje się piękna:) A blachy na ścianę cudne

Maduś, ale mi mło! :hug:

kratki super - ja własnie te zamierzałam nabyc - tylko białe.... Do łazienki.

W łazience masz tez metalowe?

W łazience mam wentylator z panelem. Blauberg Quatro Hi-Tech - tu go widać :)

nasza ceglana ścianka zacznie się kłaść na dniach :)

i koza w poniedziałek dojedzie :)

Super! Dom Wam się pięknie "uprzytulni" :rolleyes:

Kominek ♥ drzwi ♥ zaczatki kuchni ♥

Ja ♥ że Ty ♥ :)

mogę podpytać? jak sądzisz kinkiet fjallbacka nadaje się do podświetlenia niewielkiej ceglanej ściany? Mam na niej miejsce na dwa reflektorki. Czy to raczej taki kinkiet przyłóżkowy? sprawdzałam centymetry, ale jakoś brakuje mi wyobraźni przestrzennej

Moim zdaniem do cegły będzie świetny, ale rozumiem, że wątpliwość masz bardziej o gabaryt? ;) Na ścianę wiatrołapową mam jeszcze ciut mniejsze niż te, także myślę, że spokojnie dadzą radę. Jeśli chcesz mogę przystawić je jutro do kominka i obfocić, może tak będzie łatwiej ocenić :)

Dropku, super te kratki wyszły!

Doskonały pomysł :yes:

Niestety trochę też stresujący, bo kolor musiałam wybrać na odległość

(wzornik oczywiście wielkości znaczka pocztowego:rolleyes:).

Mimo wszystko polecam, w kieszeni zostało sporo grosza :D

Z drzwiami może nie będzie tak źle? Moje przyszły po 3 tygodniach, zamiast 5-6.

My poprzednio nie mieliśmy tyle szczęścia - miały być po 5 i dokładnie po 5 były.

Teraz niby wspominali, że jest szansa na dostawę po 3, ale mamy się też jakoś bardzo nie nastawiać. Ugh! :evil:

Dropku

jakie postępy http://forum.barcis.pl/images/smilies/tak_trzymaj.gifno no jestem pod wrażeniemkuchnia, wiatrołap

http://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gif

Dzięki Karolka! :hug:

Edytowane przez Drop_Inn

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja ♥ że Ty ♥ :)

:D

Moim zdaniem do cegły będzie świetny, ale rozumiem, że wątpliwość masz bardziej o gabaryt? ;) Na ścianę wiatrołapową mam jeszcze ciut mniejsze niż te, także myślę, że spokojnie dadzą radę. Jeśli chcesz mogę przystawić je jutro do kominka i obfocić, może tak będzie łatwiej ocenić :)

Nie chcę Cię kłopotać :) jeśli będziesz miała pod ręką możesz zrobić zdjęcie, pomoże mi :) Ale nie chciałabym Cię w żadnym razie fatygować :) A jakie kinkieciki masz do wiatrołapu? bo przegapiłam coś :(

Adme kochana, Twoje wnętrza nawet bez dodatków będą powodować opad szczęki :yes:

Anetko, bardzo dziękuję :hug:

(mam nadzieję, że przymknęłaś trochę oko na to jaka ta podłoga jest brudna;))

Olu, u nas właśnie odwrotnie - jest już łóżko (ba! narzuta jest już nawet), a materaca nie ma. Chyba trochę od złej strony zabraliśmy się za to wykańczanie :rolleyes:

Ruby, żaden problem, naprawdę :) Byłam akurat z mężem, także rąk starczyło i na trzymanie lampy i pstrykanie fotek.

Wyszło tak:

IMG_0398a.JPG

Gdybyś wolała szerszy kadr, daj znać. Taki też mam :)

A do wiatrołapu sprawiłam sobie stalowe:

Kinkiet_Steel_Lo_4ece9f7288beb.jpg

Jeszcze nie powiesiliśmy, ale uwieczniłam kiedyś pierwsze przymiarki.

DSC_2071_filtered.jpg

Czaplanko, no to przybij piątala :D

Trochę szkoda, że kuchnia (jak wszystko u nas) jest niewielka. Najbardziej pewnie uwidoczni to lodówka, która stać będzie właściwie trochę w przejściu. No i która z tego właśnie powodu nie będzie jednak mogła być Smegiem - dość głębokim w porównaniu do innych.

jest już łóżko (ba! narzuta jest już nawet), a materaca nie ma. Chyba trochę od złej strony zabraliśmy się za to wykańczanie :rolleyes:

Dropku, kolejność właściwa :lol2:

Sama kupiłam wycieraczkę nie mając wejścia do mieszkania ;)

A lodówkę jaką wybraliście?

Super ten Fjallbacka się prezentuje :yes:

Kochane bardzo Wam dziękuję za wszystkie poranne komplementy! :hug:

(Kamilciu, zapraszam w każdej chwili! :D)

A kontynuując temat lodówki, SMEG niestety odpadł (już nawet nie ze względu na cenę, choć ta i tak byłaby pewnie ciężka do udźwignięcia:P), jest po prostu za duży. Konkretnie za głęboki. Lodówka będzie stała u mnie bardzo blisko wejścia, musi więc być w miarę wąska i płytka, żeby jak najmniej nam to wejście utrudniać.

Ostatnio myślę o pistacjowej Ardo, na którą dziś dostałam bardzo przyzwoitą ofertę.

(Jak widać jednym z głównych kryteriów przy wyborze sprzętu chłodniczego jest to żeby był pastelowy i śliczny:lol2:)

Ardo_MPO_34_SH_pistacchino_PG_04.jpg

Edytowane przez Drop_Inn

Dropinku noz w morde jeża, szczena opada z wielkim hukiem na ziemię :jawdrop:

cudnie prezentują się te kinkieciki na ceglanej ścianie :)

też się już nie mogę doczekać efektu końcowego w kuchni, mebelków, dodatków (chyba się po cichu zaprosze na kawusię do tych pięknych wnętrz :))

napisz mi jeszcze, proszę, czy te kinkiety Fjallbacka są takie żółtawe w środku ?

W sumie to może bez sensu się wtrącam, bo w kwestii srebrnych bazuję na pani ze sklepu.

Są całe srebrne.

Dropku, mam rację?

Dropku, bardzo bardzo dziękuję! :) Bardzo mi zdjęcia pomogły! Już mam wyobrażenie co do wielkości. Na 99% zamawiam go :D

Oba kinkiety piękne. Mi bardziej pasuje ten pierwszy, ale do białej cegły extra jest ten drugi... jest taki bardziej romantyczny. będziecie mieli wiatrołap :rolleyes:

Przepraszam, że dopiero odp, ale nie miałam dostępu do komputera. Jeszcze raz: http://www.forumup.co.uk/images/smiles/slider_thankyou.gif