Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Dropku...odwiedzam cię systematycznie ale nie zawsze mam czas na pisanie:) Ale dzisiaj się odzywam:) kubki rewelka....z takich piłam na stołówce w internacie....to były czasy:):) i faktycznie kto pierwszy ten miał nie wygryziony:):)

Waga cudna, a sztućce jakie!!!!!! Ja muszę się zaopatrzyć niedługo w nowy komplet ....jak wpadnie trochę kaski....to jeszcze potrwa ale już się rozglądam:)

Buziaki posyłam:)

Dropku, ja jeszcze nie skończyłam kłaść tej podłogi...jeszcze zostało do położenia jakieś 10 metrów, i to jest terakota a nie panele(i położone są "jak leci" bo drewnopodobne)

Aaa, to ta podłoga. Cofam zatem pytanie, jakoś odruchowo pomyślałam o panelach ;)

i nie Kochana, nie pomogę Ci w fugowaniu :lol2:, bo mam zamiar wprowadzić się do naszej chaty przed świętami...co tam, że nawet drzwi zewnętrznych tych właściwych jeszcze nie będzie, w święta tyłki przed kominkiem chcemy wygrzewać :D

Szkoda, ale argumentacja jak najbardziej mnie przekonuje. Odkąd zapaliliśmy w naszym kominku po raz pierwszy jest to jeden z moich ulubionych elementów w domu. Na pewno pięknie Wam ociepli atmosferę :yes:

ps. ale fotkę z cegłą to wstawiłaś...normalnie nie mam już wątpliwości...:no:

Do usług :)

Kto Ci tej pracy tam tak nie skąpi :mad: i zabiera czas wolny :(

W sumie to sama sobie tak bary obciążyłam :rolleyes: Wymyśliłam, że wydłużę na kilka tygodni czas pracy i dorobię trochę grosza przed Świętami. Grudzień w mojej branży jest zwykle dość leniwy, także środki trzeba organizować z wyprzedzeniem.

Oby wszystko wróciło do normy i panowie w mieszkanku zostali na dłużej :yes:

i podgonili prace :)

:hug:

piękne kuchenne dodatki!sztućce dla mnie naj naj, takie jak u babci :) taka sama waga też planuje zamieszkać w mojej kuchni - zdecydowanie w wersji czerwonej a nie niebieskiej :)

Mam nadzieję, że nam w takim razie dobrze posłużą :) No i że upolujesz swoją na korzystnych warunkach.

wpadłam się przywitać..i to co widzę jest bardzo bardzo piękne :) pozdrawiam

Bardzo, bardzo mi miło :) Zapraszam jeszcze kiedyś! :welcome:

Przyszłam podziękować za wizytę i przywitać się :) I dziękuję Dropko za te wszystkie piękności, które mogę oglądać w Twojej galerii! Dzięki Wam dowiedziałam się, że mugaty to mugaty ;) Chodziły mi po głowie od dawna, ale nie mogłam ich nigdzie wyszperać. Planuję takie w kuchni. Też będzie piekarnik Datid - tyle że biały, zlewozmywak Domsjo - u nas dwukomorowy i chyba właśnie mugaty. Na podłodze deski drewniane. Ambitnie planowaliśmy, że wprowadzimy się jeszcze w tym roku, ale już widać, że to nierealne. Za to wiosna będzie ciekawa :)

Cześć yoannko! :welcome:

Cieszę się, że jesteś, bo już widzę, że wnętrzarsko mamy sporo wspólnego.

Życzę Wam gorąco żeby urządzanie poszło szybko i gładko (sobie też życzę żeby Wasze urządzanie sprawnie poszło, bo bardzo na te wnętrza czekam) ;)

dropko dawno mnie nie było - ale i ciebie tez widze :) jak postępy? Nabytki nowe super :) Na Westwingu miałam zarejestrować się, ale na razie jakoś nie po drodze mam ...

Fakt, najpierw zniknęłam przez pracę, a potem od własnego wątku odciągnęły mnie trochę sprawy domu Nelli.

Postępów nadal brak, ale zaraz coś Ci wrzucę do skrzynki :)

Nie skuwaj mugatów - są super! :)

Dobrze, że nie zostało nam za wiele cegły z wiatrołapu, bo pokusa mogłaby być znacznie silniejsza... :rolleyes:

Waga jest fantastyczna! Sztućce też, a kubeczki... jakże mi one szkołę i kolonie przypominają :D Same dobre czasy.

Dziękuję bardzo za komplementy nabytkowe :hug: Kubeczek mam niestety tylko 1, ale może z czasem przybędzie mu towarzystwa. Na razie boję się, że i tak może być już problem z pomieszczeniem wszystkich moich skorup.

Dropku, my za wagę daliśmy 30 zł jakoś i niczym się nie różni od tych za ponad 100 :yes: :). Błękitna świetna :o.

No co Ty mówisz?! Świetna cena! :o A ja myślałam, że zrobiłam dobry deal... :rolleyes:

Dropku,:bye: dawno mnie nie było ale juz jestem i bede wpadac:wiggle:

Oj, a jak dawno mnie nie było u Ciebie... Aż mi wstyd :oops:

Hej Dropku...odwiedzam cię systematycznie ale nie zawsze mam czas na pisanie:) Ale dzisiaj się odzywam:) kubki rewelka....z takich piłam na stołówce w internacie....to były czasy:):) i faktycznie kto pierwszy ten miał nie wygryziony:):)

Waga cudna, a sztućce jakie!!!!!! Ja muszę się zaopatrzyć niedługo w nowy komplet ....jak wpadnie trochę kaski....to jeszcze potrwa ale już się rozglądam:)

Cześć Beatko, cieszę się ogromnie, że zaglądasz :hug:

Co do sztućców, ja marzę o komplecie obiadowym z tej serii (Gerlach retro), ale na zakup w regularnej cenie nie ma na razie szans. Na kawowym zaoszczędziłam ponad stówę, ale większe nawet na allegro chodzą drogo ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Aaa, to ta podłoga. Cofam zatem pytanie, jakoś odruchowo pomyślałam o panelach ;)

Szkoda, ale argumentacja jak najbardziej mnie przekonuje. Odkąd zapaliliśmy w naszym kominku po raz pierwszy jest to jeden z moich ulubionych elementów w domu. Na pewno pięknie Wam ociepli atmosferę :yes:

Bez kominka ani rusz, szczególnie w zimie a tym bardziej w święta, poza tym Mikołaj musi jakoś wleźć. :rolleyes:

Dropku - gadżeciki super:) idealne do Twojego domku....a w serii Retro Gerlach'a też jestem zakochana:) Mam nadzieję, że kiedyś zagoszczą na naszych stołach

I tego właśnie życzę Tobie i sobie ;)

Bez kominka ani rusz, szczególnie w zimie a tym bardziej w święta, poza tym Mikołaj musi jakoś wleźć. :rolleyes:

Pendrak, u mojego brata Mikołaj chodzi wentylacją :D:D:D.

W moim obecnym mieszkaniu przez balkon ;) wieczorem na parapecie kładziemy mleko i ciastka, rano są prezenty a prowiant wyzarty :)

Z Mikołaja to kawał spryciarza jednak :D

Hej Dropku :bye:, dlugo juz do Ciebie nie zagladalam, jeszcze mniej pisalam (jesli w ogole) ;)

Musze troche ponadrabiac tych zaleglosci :)

No właśnie też nie jestem pewna czy w ogóle (chyba bym zapamiętała te usteczka) ;)

Mówią, że lepiej być 2 razy przywitanym niż wcale, przyjmij więc proszę to:

:welcome:

Cześć Dropku :) Fajne zdobycze... kubek pełen wspomnień :rolleyes:

Doczytałam, że lodówka kupiona :wiggle: z niecierpliwością czekam na Twoją kuchnię, na pewno będzie wyjątkowa :popcorn:

właśnie, to kiedy ta kuchnia?

Też ciekawam!! :)

Dropek, kiedy kuchnia?? :popcorn:

Hej Dropku :hug:

Coś byś nam pokazała ;)

Ja swoje skręcone korpusy szafek wklejałam :p

Serio chciałybyście zobaczyć te korpusy? :rolleyes:

Mogę obfocić, ale to taka totalna prowizorka jeszcze. Ustawiliśmy żeby sprawdzić czy panowie dobrze się wstrzelili ze ścianką. "Prawdziwe" meblowanie pewnie w nowym roku najwcześniej :(

Co słychać Dropko?:D

Hej piękna:), gdzieś cię wywiało???http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/rain/mini-graphics-rain-406363.gif

Kochane, tonę w pracy...

A jak praca to i siedzenie przed kompem. Po 9-10 godzin dziennie :sick:

Oczy po takim maratonie przestają się mnie słuchać, nawet na piękne wnętrza nie chcą patrzeć ;)

Kochane, tonę w pracy...

A jak praca to i siedzenie przed kompem. Po 9-10 godzin dziennie :sick:

Oczy po takim maratonie przestają się mnie słuchać, nawet na piękne wnętrza nie chcą patrzeć ;)

To i ja na mebelki kuchenne chętnie popatrzę :yes:

Ja też jak mam dzień przy kompie to później mam dość ... tak jak kiedyś napisałam, nie dość , że oczy bolą to jeszcze i d..a :lol2: