Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też jak mam dzień przy kompie to później mam dość ... tak jak kiedyś napisałam, nie dość , że oczy bolą to jeszcze i d..a

Yhy! :yes: A w ekstremalnych przypadkach to i nadgarstki nawet ;)

Ja tam swoje pokazałam to i na cudze chętnie popatrzę

U mnie echo w kuchni, to nawet korpusy będą radochą

Właściwie... pokazywałam już ścierki, ścianki... Czemu korpusy mają czuć się gorsze... :cool:

Za to, w tzw. międzyczasie, przynoszę jeszcze jeden zakup - ze środy ;)

Chodzi o tę oto baterię ikeowską:

elverdam-bateria-kuchenna__74288_PE191093_S4.jpg

Miałam ją już dawno upatrzoną, a teraz jest o 100 zł tańsza.

Wystarczy okazać przy kasie czerwoną kartę klubowicza ;)

Edytowane przez Drop_Inn

Ja trochę też :rolleyes:

Czasami boję się, że zanim doczekamy przeprowadzki zapragnę wszystko na nowoczesno zmieniać...

Ja w takiej skrajnej nowoczesności źle bym się czuła ... ale dostrzegam, że ogromnie ostatnio podoba mi się prostota ...

ale to chyba dlatego, że do tej pory lubiłam ciężkie meble, ciężkie wnętrza ;)

Ooo Dropka wróciła:lol::wiggle: zapracowana:(

Bateria ma bardzo fajny kształt:yes: tylko nie bij, ale czytałam, ze kilka osób na nią narzekało... Nie jestem w 100% pewna, że to ten sam model... ale Ikea na pewno.

Ale masz gwarancję, wiec głowa do góry- może tamte osoby miały pecha.:)

Ja w takiej skrajnej nowoczesności źle bym się czuła ... ale dostrzegam, że ogromnie ostatnio podoba mi się prostota ...

ale to chyba dlatego, że do tej pory lubiłam ciężkie meble, ciężkie wnętrza ;)

No, może ja też nie szłabym od razu w skrajność, ale muszę przyznać, że coraz częściej moją uwagę zwracają wnętrza, w których minimalistyczne, proste formy łączą się z tym co bardziej tradycyjne, swojskie... Uwielbiam ich nieoczywistość, to że przykuwają wzrok na dłużej, że człowiek myśli, analizuje, odkrywa jak pozornie sprzeczne elementy mogą pięknie i ciekawie współgrać.

Bateria ma bardzo fajny kształt:yes: tylko nie bij, ale czytałam, ze kilka osób na nią narzekało... Nie jestem w 100% pewna, że to ten sam model... ale Ikea na pewno.

Ale masz gwarancję, wiec głowa do góry- może tamte osoby miały pecha.:)

Oj, niedobrze :(

Ale tak, mam całe 10 lat na składanie ewentualnych zażaleń :yes:

u mnie też ostatnio ciągoty do prostszych form - chociaż nie nazwałabym ich nowoczesnymi ;) Za to baterię nabyłam tą nową retro ;)

Ja właśnie jakoś nie mogę się przekonać do tych retro baterii.

Albo inaczej: lubię je oglądać u kogoś, doceniam ciekawą formę, jednak jak na moje potrzeby są chyba trochę... zbyt retro :rolleyes: Wiem jak to brzmi w kontekście tytułu wątku, ale pomimo całej mojej miłości do oldskulu gdzieś z tyłu głowy ciągle siedzi mi obawa przesytu - tego, że jeśli wszystko będzie mocno osadzone w jednej stylistyce przeje mi się równie szybko jak urzekło.

Dropciu, ja też dodaję sporo nowoczesnych elementów. Ot lampa z drutu kolczastego u nas powstaje :D ciekawe jak goście będą reagować ;). Bo faktycznie oczywiste to to nie jest.

Jakby coś się działo z baterią to z reklamacją baterii w I. nie ma problemu. My mieliśmy biała pokrytą emalią - zaczęła odpadać i zwróciliśmy, kupiliśmy dwukurkową retro w LM i jestem z niej baaardzo zadowolona :).

Natalko, pamiętam zdjęcia Twojego retro salonu. Przez chwilę nie dowierzałam, że jest Twój - tak skrajnie różnił się od tego co planujesz w obecnym mieszkaniu.

Sama też przechodziłam już tyle fascynacji rozmaitych, że teraz żadnej opcji nie wykluczam (nawet jeśli dzisiaj uważam, że coś zupełnie nie jest dla mnie).

Yokuś, ale mnie zaintrygowałaś tą lampą ;) To do salonu będzie?

Czytałam dużo dobrego na temat reklamacji w Ikei. Mam nadzieję, że gdyby przyszło skorzystać my też się nie zawiedziemy :)

Narendilku, trzeba, trzeba, tym bardziej, że gwarancja na lodówkę leci... ;)

Kochana, jest na doskonała rada :lol2:

Trzeba się szybciutko przeprowadzać :rotfl:

He he, a ja mam lepszą radę - trzeba zaczekać z przeprowadzką z roczek lub dłużej, aż upodobania się skrystalizują. Żebyście Wy zobaczyły moje pierwsze inspiracje sofowe i łóżkowe sprzed roku! Ło matko, sama kręcę głową z niedowierzaniem, jak na nie patrzę. Gdybym wtedy kupiła coś takiego, to dzisiaj na bank bym żałowała. Oczywiście nie wykluczam, że za rok będę żałować obecnych wyborów - takie rezyko ;)

Narendilku, trzeba, trzeba, tym bardziej, że gwarancja na lodówkę leci... ;)

O, właśnie zauważyłam, że przeleciała mi gwarancja na kuchenkę (kupowana równo rok temu). Całe szczęście, że zmywarka i lodówka z ikei - mam jeszcze 4 lata na przeprowadzkę i wypróbowanie :p

Czytałam dużo dobrego na temat reklamacji w Ikei. Mam nadzieję, że gdyby przyszło skorzystać my też się nie zawiedziemy :)

Potwierdzam! U nas w trakcie montażu kuchni okazało się, że jeden wysoki panel boczny jest pęknięty. Jeden telefon wszystko załatwił, nawet nie musiałam jeździć - panowie następnego dnia przyjechali z nowym i zabrali zepsuty. Podobnie rzecz się ma ze zwrotami. Zostało mi sporo drobiazgów po montażu kuchni, szaf i regałów - ot, jakieś nadliczbowe zawiasy, front szuflady, cokoły, listwy maskujące - naprawdę drobnica. Nawet chciałam to wyrzucić, ale jak zliczyłam te wszystkie drobiazgi, to okazało się, że mogę sobie za nie kupić łóżko i lampy. Oczywiście trzeba mieć rachunki. Zwroty przyjmują bez żadnych pytań i problemów, grunt żeby opakowanie nie było jakoś tragicznie uszkodzone (chociaż ja miałam np. rozciętą torebkę z zawiasami, różne bazgroły na kartonach itp.).