Kamilcia 20.11.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dropko ale nazbierałaś fantów ! w sensie, że chyba całe wyposażenie juz czeka grzecznie na swoją kolej złożenia Ektorpa macie rozkładanego czy nie? pytam, bo mnie intersuje wymiar paczek rozkładanego, a na stronie nie ma ( albno ja ślepa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.11.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Te "bezpieczne" nie są zwykłe TUTAJ jest to całkiem przystępnie opisane. U Ciebie wystarczyłoby chyba hartowane. Można zainwestować w zupełnie bezbarwne (opti white), wtedy nie przyćmi koloru cegły (szkło często ma taką zieloną poświatę). Niestety jest sporo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.11.2012 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 O w tym salonowym magazynie, ceglany kominek wprost przyćmiewa bajzel, jest cudowny, wyobraziłam sobie do tego ektropa tam i ogień w kominku Dzięki Vesi! ach... chyba cie kiedyś odwiedzę No, ja myślę! Przy tej odległości grzechem byłoby nie Tak się właśnie zaczęłam zastanawiać czemu mnie nie było jeszcze u Ciebie Dropko ale nazbierałaś fantów ! w sensie, że chyba całe wyposażenie juz czeka grzecznie na swoją kolej złożenia Prawie drugie tyle w sypialni Ektorpa macie rozkładanego czy nie? pytam, bo mnie intersuje wymiar paczek rozkładanego, a na stronie nie ma ( albno ja ślepa ) Ektorpa mamy wielkiego, narożnego. I takie też niestety są paczki. Największych - z poduchami - nie było szans pomieścić (i to nie do żadnej tam osobówki, do vana!). Fakt, że wieźliśmy też z pół serii Liatorp do salonu, but still Po godzinie na parkingu i sprawdzeniu chyba wszystkich ułożeń, wykupiliśmy dodatkowy transport Te "bezpieczne" nie są zwykłe TUTAJ jest to całkiem przystępnie opisane. U Ciebie wystarczyłoby chyba hartowane. Można zainwestować w zupełnie bezbarwne (opti white), wtedy nie przyćmi koloru cegły (szkło często ma taką zieloną poświatę). Niestety jest sporo droższe. Dzięki Ewciu. Idę się dokształcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 21.11.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam sie serdecznie Cegla pod szyba, to by chyba bylo to Chociaz tez jestem zdania, ze tylko cale, nie laczylabym kawalkow.. Milego dnia Dropku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 21.11.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 a mi się ten pomysł z szybą absolutnie nie podoba ... wolałabym mieć problem ze sprzątaniem cegły niż mieć ją pod szybą ... a Ektorpa to przyjadę i Ci ukradnę ... może kiedyś moje marzenie o nim się spełni ... byleby go nie wycofali zanim się dorobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.11.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale kominek Brak słów Cudowny! Piękny! Co w sobie ma ta cegła, że tak ją lubimy? ( tak się zastanawiam) Absolutnie uważam, że parapety z cegły pasują do tego wnętrza i nawet dodadzą smaczku:yes: Będzie oryginalnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.11.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dropko u mnie narożnik nie wejdzie za chiny, a do tego musze miec rozkładana kanape z racji posiadania rodziny rozsypanej po Polsce i nie tylko Stanęło więc na 3-os rozkładanej ( wraca w ulepszonej wersji juz niebawem ) Ja troche żałuje braku narożnika - obecnie mamy i jest mega wygodny - dla mnie idealny, a teraz to gdzie ja nózki wyciągnę przy ogladaniu filmu czy czytaniu... no, ale coś za coś zachcialo mi się bujanego fotela to mam aaa - i mnie też zupełnie się nie widzi szyba na parapecie... cały urok cegły trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.11.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 No. Tak się od wczoraj zastanawiam czy to nie zbyt nowoczesne rozwiązanie. Cegła jest nierówna, porowata, czasem bardziej, czasem mniej wypukła. Szkło nie będzie przylegać idealnie, a nie chciałabym efektu gabloty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.11.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 No. Tak się od wczoraj zastanawiam czy to nie zbyt nowoczesne rozwiązanie. Cegła jest nierówna, porowata, czasem bardziej, czasem mniej wypukła. Szkło nie będzie przylegać idealnie, a nie chciałabym efektu gabloty... ooo - dokładnie ! to mi sie jakoś skojarzyło z zakrywaniem kiedyś przez moją babcie dywanu folią, żeby sie nie zniszczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.11.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.11.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 piękna cegła, kominek ... marzyłam o ceglanym, szamotowym ale po wycenie przestałam o nim marzyć. Twój jest cudny. Proszę nie przykrywaj cegły szkłem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.11.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 według mnie jak cegła to bez szkła, ale fajny salonik nic to że odrobinkę zagracony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.11.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ooo - dokładnie ! to mi sie jakoś skojarzyło z zakrywaniem kiedyś przez moją babcie dywanu folią, żeby sie nie zniszczył... u mnie u dziadków byl pilot...do tej pory wygląda idealnie mimo nastu lat eksploatacji;) szkło:no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.11.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Widzę, że pomysł ze szkłem nie spodobał się wszystkim . Ja z kolei bardzo lubię połączenie szkła z cegłą i nie mam wspomnianych wyżej skojarzeń Może wynika to z tego, że mi jednak bliżej do stylu loftowego, gdzie takie łączenia są często spotykane . Sama planuję położenie szyby na ceglanej ścianie w kuchni . Tutaj kilka przykładów takiego mariażu cegły i szkła w różnych wariantach . http://bi.gazeta.pl/im/4/11605/z11605814Q,LAZIENKA--Natrysk-z-surowa-cegla-w-tle--Zamiast-ukryc.jpg Źródło http://panoramafirm.pl/images/1/1/010880711.jpg Źródło http://bi.gazeta.pl/im/6/11254/z11254556Q,Wystroj-wnetrz--Sciany-oblozono-okladzina-przypominajaca.jpg Źródło http://img651.imageshack.us/img651/8314/szkoy.jpg Źródło Generalnie moja propozycja wynikała przede wszystkim z szukania rozwiązania dla wyrażanych obiekcji odnośnie czyszczenia cegły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dropku, a planujesz coś pod kominek, wiesz chodzi mi o jakąś blachę lub coś w tym rodzaju, żeby łatwiej czyścić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki Vesi! Tak się właśnie zaczęłam zastanawiać czemu mnie nie było jeszcze u Ciebie O to, to właśnie, zapraszam do mnie na kawkę, herbatkę, albo domową malinówkę http://forum.barcis.pl/images/smilies/oczko1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Szyba na cegłach przed kominkiem tak, nawet na kuchennej ścianie wygląda fajnie, ale na parapecie jej sobie nie wyobrażam:no: Dropko Twój kominek niezmiennie mnie zachwyca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.11.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ewuś zgadzam się z Tobą i podobają mi się Twoje inspiracje ( sama miałam mieć cegłę w kuchni pod szybą, ostatecznie ją zatynkowałam) ale parapet nie będzie moim zdaniem wyglądał fajnie, zwłaszcza w połączeniu z oknami, według mnie "za dużo szczęścia na raz..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.11.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 O mały włos a bym przegapiła zdjęcie kominka - uff:) Z bliska czy z daleka - ciągle wygląda fajnie:yes: A jaka koncepcja na resztę pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.11.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 julianno inspiracje są łądne ale nurtuje mnie jedna rzecz - jak zabezpieczyć aby pod szybę nie wpadał syf ? Mam w czarnej łazience kafle w bardzo wyraźną strukturę i uszczelnienie silikonem przy kabinie prosznicowej to masakra. Chyba tutaj występuje podobny problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts