Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drop na priv wrzuć mi swój rysunek pomieszczenia od góry, napisz co w jakich miejsach chcesz, nie zapomnij o dokładnym uwzględnieniu otworów (okno, drzwi), napisz które płytki w jakich dokładnie kolorach...ja spróbuję Ci coś nanieść ... co z tego wyjdzie zobaczymy ;) Koniecznie podaj wysokość pomieszczenia.

Jej, byłoby wspaniale, bo po tych moich fatalnych początkach już powoli przerzucałam się na papier. ;)

Pędzę zatem do mieszkania wszystko dokładnie pomierzyć (dotychczasowe rzuty trochę się zdezaktualizowały po przesunięciu ścianek), a wieczorem podeślę potrzebne dane.

Ale się cieszę!!! :D Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła jakoś się odwdzięczyć, a tymczasem wielka buzia dla Ciebie, Kochana. http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/buziak.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif

Tylko pokażcie dziewczyny efekty tych wizualek, cooo?:popcorn::popcorn:

KOniecznie!!!!

Ja walczę z tym SH3D - niby nie taki trudny ale nic mi nie wychodzi, na szczęście mam bujną wyobraźnię i wystarcza papier;) co zresztą okaże się w realu, kiedy nie daj Boże będę musiała patrzeć na rezultaty mojego wykańcznia przez przymknięte oko :)

DroppInnko ale Ty się rozkręciłaś z wątkiem - nie nadążam :bye:

Trzeba by mieć sketchup pro i tam jest opcja "export" ale on jest płatny. Najlepiej wybrać rozszerzenie .obj bo można potem edytować przeźroczystości itp. Ale czasem jak się obraz źle zaimportuje do sweet home to trzeba spróbować z 3ds czy dae. Drugi sposób z wykorzystaniem darmowej wersji skech up to Plik -> Eksportuj -> model 3d -> google earth 4 .kmz a następnie zmienić rozszerzenie na .zip :D

Eee? Że się tak ynteligientnie wyrażę :lol2:

Ja robię trochę prościej ;)

Zawsze eksportuję do DAE. I jest OK.

Wersja darmowa to zapewnia. Bodajże od SketchUp 7.

Aż muszę spróbować Twojego sposobu, Two.

Ciekawe jaka będzie różnica :)

Eee? Że się tak ynteligientnie wyrażę :lol2:

Ja robię trochę prościej ;)

Zawsze eksportuję do DAE. I jest OK.

Wersja darmowa to zapewnia. Bodajże od SketchUp 7.

Aż muszę spróbować Twojego sposobu, Two.

Ciekawe jaka będzie różnica :)

No proszę a ja mam sketchup 6 i musiałam kombinować :D Ściągałam ze sketchup.google i nie było wtedy siódemki, muszę sobie poszukać.

mother, ja mam znów wrażenie, że nie za wiele się u mnie dzieje. Inne wątki to dopiero pędzą. ;)

No proszę a ja mam sketchup 6 i musiałam kombinować :D Ściągałam ze sketchup.google i nie było wtedy siódemki, muszę sobie poszukać.

No co ty Dropp Inn ??? Toż to masakra jakaś, ja nie wiem o co chodzi:confused:

Bry, ja z rewizytą :)

Oraz... w dużej łazience też będę miała mugaty. Acz układam je nie na cegiełkę, tylko równo - żeby nie pójść za bardzo w standardowe retro (zwłaszcza że będzie tam prysznic, zdecydowanie nie retro), a retro wanna się nie zmiesciła, więc musze obudować prostokątną żeliwną.

Bardzo fajnie się u Ciebie zapowiada :)

Uff, pracochłonna to była układanka, ale w końcu jest. :wiggle: I to nawet w czterech wersjach (tak tak, znów będzie głosowanie;)).

Myślę nad tym układem płytek i myślę i ze wszystkich cegiełkowych konfiguracji opcja z dekorem na dole niezmiennie podoba mi się najbardziej. Nie jestem już za to taka pewna jak wykończyć górę - delikatnie, na bogato, a może wcale nie wykańczać (patrz rys.1)? No nie mogę się jakoś zdecydować.

Pomożecie? :)

Do wyboru są:

Wersja nr 1 - dekor dołem:

mugat%2520uk%25C5%2582ad0.jpg

Wersja nr 2 - dekor dołem, warkoczyk górą:

mugat%2520uk%25C5%2582ad1.jpg

Wersja nr 3 - dekor dołem, warkoczyk i listwa górą:

mugat%2520uk%25C5%2582ad2.jpg

Wersja nr 4 - dekor dołem, listwa górą:

mugat%2520uk%25C5%2582ad3.jpg

Edytowane przez Drop_Inn