Venus_m 03.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Drop a trzeba Ci coś zwizualizować? ja mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.02.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) No właśnie próbuję jakoś rozplanować płytki w łazience, ale mi nie wychodzi Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.02.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Drop na priv wrzuć mi swój rysunek pomieszczenia od góry, napisz co w jakich miejsach chcesz, nie zapomnij o dokładnym uwzględnieniu otworów (okno, drzwi), napisz które płytki w jakich dokładnie kolorach...ja spróbuję Ci coś nanieść ... co z tego wyjdzie zobaczymy Koniecznie podaj wysokość pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.02.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jej, byłoby wspaniale, bo po tych moich fatalnych początkach już powoli przerzucałam się na papier. Pędzę zatem do mieszkania wszystko dokładnie pomierzyć (dotychczasowe rzuty trochę się zdezaktualizowały po przesunięciu ścianek), a wieczorem podeślę potrzebne dane. Ale się cieszę!!! Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła jakoś się odwdzięczyć, a tymczasem wielka buzia dla Ciebie, Kochana. http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/buziak.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.02.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Tylko pokażcie dziewczyny efekty tych wizualek, cooo?:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 03.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Tylko pokażcie dziewczyny efekty tych wizualek, cooo?:popcorn: KOniecznie!!!! Ja walczę z tym SH3D - niby nie taki trudny ale nic mi nie wychodzi, na szczęście mam bujną wyobraźnię i wystarcza papier;) co zresztą okaże się w realu, kiedy nie daj Boże będę musiała patrzeć na rezultaty mojego wykańcznia przez przymknięte oko DroppInnko ale Ty się rozkręciłaś z wątkiem - nie nadążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.02.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 tylko ta moja wizualka to raczej bardzo poglądowa będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 agawi, no to pewka. mother, ja mam znów wrażenie, że nie za wiele się u mnie dzieje. Inne wątki to dopiero pędzą. Venusku, przyjmę każdą. Dla mnie to i tak ogromna pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.02.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Trzeba by mieć sketchup pro i tam jest opcja "export" ale on jest płatny. Najlepiej wybrać rozszerzenie .obj bo można potem edytować przeźroczystości itp. Ale czasem jak się obraz źle zaimportuje do sweet home to trzeba spróbować z 3ds czy dae. Drugi sposób z wykorzystaniem darmowej wersji skech up to Plik -> Eksportuj -> model 3d -> google earth 4 .kmz a następnie zmienić rozszerzenie na .zip Eee? Że się tak ynteligientnie wyrażę Ja robię trochę prościej Zawsze eksportuję do DAE. I jest OK. Wersja darmowa to zapewnia. Bodajże od SketchUp 7. Aż muszę spróbować Twojego sposobu, Two. Ciekawe jaka będzie różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Eee? Że się tak ynteligientnie wyrażę Ja robię trochę prościej Zawsze eksportuję do DAE. I jest OK. Wersja darmowa to zapewnia. Bodajże od SketchUp 7. Aż muszę spróbować Twojego sposobu, Two. Ciekawe jaka będzie różnica No proszę a ja mam sketchup 6 i musiałam kombinować Ściągałam ze sketchup.google i nie było wtedy siódemki, muszę sobie poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 04.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 mother, ja mam znów wrażenie, że nie za wiele się u mnie dzieje. Inne wątki to dopiero pędzą. No proszę a ja mam sketchup 6 i musiałam kombinować Ściągałam ze sketchup.google i nie było wtedy siódemki, muszę sobie poszukać. No co ty Dropp Inn ??? Toż to masakra jakaś, ja nie wiem o co chodzi:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 04.02.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 no właśnie tu jakieś zawiłe dyskusje się prowadzą, ni się przyłączyć ni pośmiać hehe jakimś dziwnym językiem mówicie dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 no właśnie tu jakieś zawiłe dyskusje się prowadzą, ni się przyłączyć ni pośmiać hehe jakimś dziwnym językiem mówicie dziewczyny Językiem wizjonerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 04.02.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Bry, ja z rewizytą Oraz... w dużej łazience też będę miała mugaty. Acz układam je nie na cegiełkę, tylko równo - żeby nie pójść za bardzo w standardowe retro (zwłaszcza że będzie tam prysznic, zdecydowanie nie retro), a retro wanna się nie zmiesciła, więc musze obudować prostokątną żeliwną. Bardzo fajnie się u Ciebie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.02.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Hahaha! Najgorsze, że mnie ten wizjonerski język też obcy. iskanna, miło, że wpadłaś. Na temat mugatów zaraz właśnie będzie co nieco, tylko ogarnę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ogarniaj i wrzucaj bo jestem ciekawa . Został mi jeden karton mugatów, pewnie chciał- nie chciał będę je musiała gdzieś na górę wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Hahaha! Najgorsze, że mnie ten wizjonerski język też obcy. Może czas to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.02.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Może czas to zmienić? jak by co to my z chęcią jakieś małe translejszyn No i czekamy na łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.02.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Uff, pracochłonna to była układanka, ale w końcu jest. I to nawet w czterech wersjach (tak tak, znów będzie głosowanie;)). Myślę nad tym układem płytek i myślę i ze wszystkich cegiełkowych konfiguracji opcja z dekorem na dole niezmiennie podoba mi się najbardziej. Nie jestem już za to taka pewna jak wykończyć górę - delikatnie, na bogato, a może wcale nie wykańczać (patrz rys.1)? No nie mogę się jakoś zdecydować. Pomożecie? Do wyboru są: Wersja nr 1 - dekor dołem: Wersja nr 2 - dekor dołem, warkoczyk górą: Wersja nr 3 - dekor dołem, warkoczyk i listwa górą: Wersja nr 4 - dekor dołem, listwa górą: Edytowane 16 Marca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Mnie się podoba wersja z warkoczykiem czyli 2 Jak by istniała wersja bez listwy na dole to głosuje jak Yokasta czyli i warkoczyk i listwa ale z dekorem na dole jest tam już za dużo dobrego Ogólnie mnie się warkoczyk szalenie podoba więc zagłosuje na wszystko byle z warkoczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts