Drop_Inn 12.12.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziękuję Wam! Cieszę się, że parapet uzyskał aprobatę Dodatkowo mamy już podobno boazerię oraz listwy przy podłodze i suficie ('podobno', bo od poniedziałku tam nie byłam). Tych pierwszych brakło, trzeba dokupić 1 (!) sztukę Kompletnie nie wiem jak to się mogło stać, jestem pewna, że zamówiłam z zapasem. Może wrzucili mi za mało do paczek, ale komu przyszło do głowy liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.12.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziś w internetowym gąszczu znalazłam taką łazienkę: http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/105693922474334843_ruGT0TDD_c.jpg via australianinteriordesignawards.com Coś przepięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.12.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dropku - parapet supcio. Efekt całkiem inny od mojego bo Twój kładziony inną płaszczyzną (tzn. Twój na sztorc a mój na płask ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 13.12.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Droppku parapet wyszedl super! Moze odgapie jak bede swoje parapety robic No strasznie mi sie to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.12.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ależ ładny parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.12.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ależ cudna łazienka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.12.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dropku - parapet supcio. Efekt całkiem inny od mojego bo Twój kładziony inną płaszczyzną (tzn. Twój na sztorc a mój na płask ) Tak też pierwotnie chciałam, ale "płask" wyglądał u nas niekorzystnie (chyba przez to, że za mało wystaje poza ścianę). No i powierzchnia po tej stronie była zdecydowanie bardziej rowkowata. Czekam niecierpliwie na jutrzejsze oględziny - z suchą (czyt. jaśniejszą) fugą powinno być delikatniej Droppku parapet wyszedl super! Moze odgapie jak bede swoje parapety robic No strasznie mi sie to podoba Kasia! Cieszę się ogromnie, że znów jesteś Odgapiaj Kochana śmiało. No chyba, że z utrzymaniem faktycznie będzie ciężko, to obiecuję Cię lojalnie uprzedzić Ależ ładny parapet Ależ mi miło Ależ cudna łazienka Genialna w swej prostocie Nawet jej totalna niepraktyczność mi nie wadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.12.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dropciu parapet piękniusi:wiggle: a łazienkowa inspiracja genialna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 13.12.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jestem jestem,ostatnio wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.12.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Pomożecie mi coś rozszyfrować? Parapety są wykonane z litego drewna klejonego tylko i wyłącznie na szerokości bez użycia mikroczopów itd. ...znaczy dobrze, czy źle? Oraz jak się ma jakościowo dąb do buku? Po cenie przypuszczam, że solidniejszy dąb, ale czy to rzeczywiście tak znacząca różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.12.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dropciu parapet piękniusi:wiggle: Dzięki Anetko! Jestem jestem,ostatnio wiecej Cieszę się i mam wielką nadzieję, że tendencja zwyżkowa się utrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 13.12.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Faktycznie fajnie Ci ten parapet Dropku wyszedł, kto by przypuszczał, kurdę czemu te mugaty są takie drogie, może stanieją zanim będą mi potrzebne w sprawie łamigłówki drewnianej niestety nie pomogę, po przeczytaniu opisu aż mi się w głowie zakręciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.12.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 jak się ma jakościowo dąb do buku? Po cenie przypuszczam, że solidniejszy dąb, ale czy to rzeczywiście tak znacząca różnica? Moi rodzice mają schody z buku. Po 10 latach nadal działają i wyglądają OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.12.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dropku wspaniale wygląda ten parapet Wyszedł idealnie A podłoga w łazience boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 O jaaaaa, ale masz podłogę w łazience! Czaaad! Kurde, powiadomienia mi nie przychodziły z FM i przegapiłam 3 strony postów a tu tyle się działo!! Szlag by to trafił, psia krew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Hej Dropko inspiracja łazienkowa SUPER:jawdrop: Co do tych klejonych parapetów, to są dwa sposoby klejenia - lamele lite (drewno klejone na szerokości) oraz mikrowczepy (drewno klejone na szerokości i długości). Moim zdaniem lepiej mieć klejone i na szerokości i długości- mniejsza szansa, że się wypaczą. W starym mieszkaniu mieliśmy właśnie parapety dębowe bez mikrowczepów i niestety w kilku miejscach się wypaczyły:bash: Teraz mamy fornirowane dębem- celowo. Namówił nas na takie stolarz i to był strzał w dziesiątkę. Minęło już ze 3 klata od montażu i są jak nowe, nic się nie wypacza. Polecam:) Co do drewna bukowego, to jest to dość twarde drewno i jeżeli ma być na parapet, to w zupełności wystarczy. My wybraliśmy dąb ze względu na usłojenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 14.12.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Drop jaki parapet Brawo kochana! nic nie zmieniaj http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.12.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Faktycznie fajnie Ci ten parapet Dropku wyszedł, kto by przypuszczał, kurdę czemu te mugaty są takie drogie, może stanieją zanim będą mi potrzebne Na razie cena chyba wciąż się trzyma, ale jeśli nie potrzeba Ci dużo może warto śledzić czy komuś nie zostało. Na allegro widziałam kilka niezłych ofert Moi rodzice mają schody z buku. Po 10 latach nadal działają i wyglądają OK. Dobre wieści, bardzo dobre A po moich nie będzie się przecież chodzić Dropku wspaniale wygląda ten parapet Wyszedł idealnie A podłoga w łazience boska Pysia! Dawno Cię nie było. Dziękuję pięknie za tyle komplementów PS Widziałam właśnie Twoją sypialnię - mniam! O jaaaaa, ale masz podłogę w łazience! Czaaad! Muszę przyznać, że pan idealnie mi wszystko powyliczał, sama nie zrobiłabym tego lepiej Trochę szkoda, że mam jej tak niewiele, pod meblami prawie całkiem zginie. Kurde, powiadomienia mi nie przychodziły z FM i przegapiłam 3 strony postów a tu tyle się działo!! Szlag by to trafił, psia krew... A ja znów nie mogę dotrzeć do dzienników Chyba najwyższy czas zasubskrybować sobie Wasze wątki. Co do tych klejonych parapetów, to są dwa sposoby klejenia - lamele lite (drewno klejone na szerokości) oraz mikrowczepy (drewno klejone na szerokości i długości). Moim zdaniem lepiej mieć klejone i na szerokości i długości- mniejsza szansa, że się wypaczą. W starym mieszkaniu mieliśmy właśnie parapety dębowe bez mikrowczepów i niestety w kilku miejscach się wypaczyły:bash: Teraz mamy fornirowane dębem- celowo. Namówił nas na takie stolarz i to był strzał w dziesiątkę. Minęło już ze 3 klata od montażu i są jak nowe, nic się nie wypacza. Polecam:) Co do drewna bukowego, to jest to dość twarde drewno i jeżeli ma być na parapet, to w zupełności wystarczy. My wybraliśmy dąb ze względu na usłojenie;) Dzięki Dobra Duszko za wyjaśnienia Tak się właśnie zastanawiam czy koniecznie trzeba mi dębu jeśli i tak dostanie białą powłoczkę... Drop jaki parapet Brawo kochana! nic nie zmieniaj http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif Dziękuję! I obiecuję nie ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.12.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Powiem Wam, że kiedy weszłam dziś do mieszkania aż się uśmiechnęłam z radości. Kurz wciąż hula, do zrobienia jeszcze mnóstwo rzeczy, ale jest już naprawdę bardzo miło. Mam trochę fotek, zaraz zgram i powklejam. Niestety nie wszędzie było światło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts