Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz retro kącik - making of

Recommended Posts

Jej, aż podskoczyłam :). Ale piękną będziesz miała ścianę :D. Zachwycającą! Z radością przycupnę, bo u siebie drewno planuję w sypialni :).

Bardzo podobają mi się Twoje marzenia i cieszę się, że nabierają takich realnych wymiarów :yes:.

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dropku, nie wiem czy ja kiedyś oficjalnie u Ciebie się witałam, ale czasem zdarza mi się zaglądać. Łazienkę podziwiam od dłuższego czasu. Widzę, że też jesteś boazeryjna :) Myśmy naszą malowali przed położeniem. Czym będziesz bielić? Całkiem na biało czy tylko pobielone z widocznymi słojami?

EDIT: człowiek leń i czytać mu się nie chce, tylko obrazki ogląda... Ale już doczytałam ;)

Edytowane przez ane3ka1

WItam się serdecznie!

Świetnie wyszedł parapet z cegiełek, dużo ładniej niż sugerowałyby to wcześniejsze plany :)

A łuk nad wanną dodaje niesamowitego klimatu! Niby drobna rzecz, a zmienia tak wiele.

Kochana, twój dom będzie tak inny, fascynujący i przytulny... że zaczynam ci zazdrościć tych klimatów

Dropku

jestem pod wrażeniem twoich pomyslów

bedziesz miała niepowtarzalne wnętrza

Vesi, Karolku, dziękuję Wam Kochane :hug:

Szczególnie, że sama coraz częściej mam odczucie, że jedyna moja oryginalność to chaos. Wasze domy są spójne, mieszczą się w wybranej stylistyce, a u mnie przewija się (mniej lub bardziej) niemal każda moja wnętrzarska fascynacja. Jeśli to wszystko razem zagra będzie cud :rolleyes:

Twój pomysł boazerii w salonie jakoś mi umknął ale zazdraszczam strasznie :) będziesz miała na prawdę oryginalne mieszkanko :)

Łazienka niezmiennie czaruje... ta wnęka na wannę jest boska :)

Parapet ceglany w tym samotnym kadrze to tak .... mhmmm... ale jak poszerzam kadr i widzę go razem z kominkiem to :yes:

a co planujesz w tym oknie ? będą zasłony ? rolety ? czy za daleko wybiegam w przyszłość ? :)

Oj, zdecydowanie za daleko :yes: Nie mam pomysłu na żadne - do żadnego z pomieszczeń. Jakiś tam wstępny zarys tylko, że np. w kuchni chcę roletę. Parapetową cegłę skontrastuję najpewniej z czymś subtelnym, ale z czym to jeszcze ani trochę nie wiem :rolleyes:

Ah, no i dziękuję pięknie za wszystkie komplementy. Cmok! :hug:

Dropku - ale pięknie u Ciebie :jawdrop:

jejku, obłędna ta alkowa w łazience, jest super elegancko

i ściana drewniana wygląda świetnie, miałaś świetny pomysł z tą ścianą:yes:.

Nie mówiąc o parapetach, będziesz jedyna z wewnętrznymi z cegły, szczęściaro...

Dzięki Natalko! :hug:

Co do parapetu, to mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz, a nie na przykład tak, że za rok będę płakać i kląć. W końcu musi być przecież jakiś powód, dla którego się ich we wnętrzach nie stosuje... ;)

łazienka śliczna ( ale to już wiesz ) dechy beda obłędne :)

p.s. moje podłogowe też są cudne ;)

rzadko teraz zaglądam, bo akcja pakowanie + wykańczanie ( m.in tralki i słupy do schodów... ) trwa. ale u ciebie musiałam ślad zostawić ;)

Dzięki, że wpadłaś mimo przeprowadzkowej bieganiny :hug:

Czyli Sylwester na swoim, am I right? :)

Jej, aż podskoczyłam :). Ale piękną będziesz miała ścianę :D. Zachwycającą! Z radością przycupnę, bo u siebie drewno planuję w sypialni :).

A więc kolejna wspólna rzecz w naszych domach :wiggle:

Twoje drewno też w bieli?

Dropku, nie wiem czy ja kiedyś oficjalnie u Ciebie się witałam, ale czasem zdarza mi się zaglądać. Łazienkę podziwiam od dłuższego czasu. Widzę, że też jesteś boazeryjna :) Myśmy naszą malowali przed położeniem. Czym będziesz bielić? Całkiem na biało czy tylko pobielone z widocznymi słojami?

Ane3ko, :welcome:

Super, że wreszcie jesteś "oficjalnie" (machanie tymi powitalnymi tabliczkami to dla mnie zawsze duża frajda, cieszę się, że mogę i tym razem) :)

Chciałam być boazeryjna i w kuchni i w wiatrołapie i w salonie, ale na koniec tylko salon się ostał. Trzeba przyznać, że bardzo dobrze zrobiło mu to na przytulność :)

witam się :)

rzadko zaglądam na FM, ale jak sobie zajrzałam do Ciebie, to muszę się odwiesić. szykuje się zachwycające mieszkanie. wszystko mi się podoba. kompletnie moja bajka.

a już parapet wewnętrzny z cegieł - total czad!

pozdrawiam :)

ps. DEW Drop Inn?? :p

Raaany, Monah! :welcome:

Warto było się skusić na tą cegłę żeby Cię ściągnąć z zaświatów :D

Cieszę się przeogromnie, że do tego jeszcze trafiłam w Twoją bajkę. Mam nadzieję, że potowarzyszysz mi tu częściej.

PS DEW w sensie Drop Everything and Walk?

Czy może Dollar Every Week? :cool:

WItam się serdecznie!

Świetnie wyszedł parapet z cegiełek, dużo ładniej niż sugerowałyby to wcześniejsze plany :)

A łuk nad wanną dodaje niesamowitego klimatu! Niby drobna rzecz, a zmienia tak wiele.

Cześć Dorka (moja 'prawie' krajanko)! :welcome:

Dobrze słyszeć, że parapet się udał :)

Z łuku zadowolona jestem bardzo, chociaż trzeba uczciwie przyznać, że nie powstałby gdyby nie forum. A konkretnie gdyby nie miła forumowiczka na 'Y', która w stosownym czasie zjawiła się ze stosowną inspiracją :)

Dropku super te deseczki wyszły :yes: Ja chyba pomalowałabym je całkowicie na biało, ale to faktycznie zobaczycie na żywca jak to wyjdzie

ja bym zamalowała - tzn tak zrobię u siebie, ale ja nie lubie prześwitujących przez farbe sęków sosny

Dropku, ja bym te deski zamalowałam zupełnie na biało.

Jak mogłam przegapić informację, że będziesz je miała?

Tak zrobię :yes:

Taka była moja pierwsza myśl, a pierwsze zwykle są słuszne :)

PS Narendilku, stara sprawa... sama nie pamiętałam, że pisałam :rolleyes:

Ale czad z tą boazerią w salonie! pięknie będzie! ale ci zazdroszczę!!!!!

o łazience nie wspomnę... ta wnęka... ah ah ah

Dropku - zakochałam się w Twojej łazience, ta wnęka z wanną jest obłędna.

Dropciu cudnie:yes::hug:

Drop -nic nowego nie napiszę ale... wnęka wannowa przecudnej urody jest ale jeszcze bardziej zachwyciły mnie ceglany parapet i boazeria :yes::D

Bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję za tyle serdeczności!

Nie wiem co powiedzieć. Przytulam http://emoty.blox.pl/resource/grouphug.gif

Raaany, Monah! :welcome:

Warto było się skusić na tą cegłę żeby Cię ściągnąć z zaświatów :D

Cieszę się przeogromnie, że do tego jeszcze trafiłam w Twoją bajkę. Mam nadzieję, że potowarzyszysz mi tu częściej.

PS DEW w sensie Drop Everything and Walk?

Czy może Dollar Every Week? :cool:

miło mi :) będę podglądać nadal, ciekawa efektów :)

ps. nieee,:no: nie to miałam na myśli ;) tekst "but honey do drop in at the Dew Drop Inn" pochodzi z jednego kawałka Tori Amos - i myślałam, że to stąd Twój login się wziął :) zawsze, kiedy widzę Twój login, natychmiast do głowy mi ten fragment przychodzi. :p

pozdrawiam!

I ja i ja się dołączam do pochwał- łazienka jest już do schrupania, a wnęka wannowa http://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_likeualot.gif

Pamiętam tą inspirację :yes:

Również jestem za wyłącznie białą boazerią- przecierki nie. Cieszę się Dropko, że pomogłam z parapetamihttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_hugging.gif

To kiedy przeprowadzka?:D

Dropku, u nas zawisła już boazeria na jednej ze ścian (na wys. 1.20m) i też zrobiło się bardzo przytulnie.

A powiedz mi, czy na górze boazerii dajecie jakąś listwę wykańczającą? Jeśli tak, to jaką? Bo ja chciałam bardziej ozdobną, jak listwy przypodłogowe, ale nie mogę znaleźć.

Dropko - tak, sylwester na nowym :) na 99% , bo zawsze coś może przeszkodzić... ale wzięłam na luz :)

p.s. do kuchni zdecydowałam dac 3 zwis nad blatem, a gorne oświetlenie środkowe odpuścić - kuchnia malutka, a ten plafon pośrodku to by mi tylko w tył głowy świecił ;) mam nadzieje, ze to dobre rozwiązanie, bo zwisy zakupione :) dzięki za pomoc :*

i jeszcze się pochwale - mój K. wczoraj składał do kupy konsolke pod umywalke do dolnej łazienki :) , jeszcze nie sklejona, ale wyszła fajnie :)

Łazienka jest po prostu OBŁĘDNA :jawdrop: No cudo!!!!!

Boazeria też będzie cudna, chociaż obawiam się że trochę Cię zmartwię - lepiej było pomalować przed montażem. Przynajmniej jedną warstwę. Drewno pracuje, w zimę się zsycha i wtedy wyłażą spod spodu te niepomalowane kawałki:sick:

Oczywiście, da się je zamalować (dlatego m.in. odradzam lakierowanie), ale efekt już nie taki sam;)

Piszę to, bo może Monisi się przyda:D

nihiru :hug:dziękuję bardzo, że o mnie pomyślałaś, każda dobra rada się przyda i jest dla mnie bardzo cenna :) trochę się u nas uzbiera tego malowania, bo sufity na poddaszu będą też deskowane i malowanie "przed" będzie na pewno łatwiejsze

kamilcia przepraszam Dropi, że tak u Ciebie, ale mogłabyś Kamilcia pokazać Twoje wnętrza, z tego co piszesz wnioskuję, że są one już na ukończeniu, a czytając Twoje różne posty u innych forumek śmiem twierdzić, że fajne klimaty są u Ciebie, te fotki mogą być na PW jak coś :yes:

Dropi z jakiego drzewa jest Twoja boazeria??

kamilcia przepraszam Dropi, że tak u Ciebie, ale mogłabyś Kamilcia pokazać Twoje wnętrza, z tego co piszesz wnioskuję, że są one już na ukończeniu, a czytając Twoje różne posty u innych forumek śmiem twierdzić, że fajne klimaty są u Ciebie, te fotki mogą być na PW jak coś :yes:

Dropka na pewnop się nie obrazi za krótkie info ;) Wg mnie to do ukończenia jeszcze duuugaaaa droga. ale przeprowadzka niebawem ;) a kończyć będę na miejscu. Wątku własnego nie mam, jakoś nie mogę się przekonać ;) Kozę i ceglaną ściane wklejałam na wątku z cegłami. Oprócz tego mam białą kuchnię w klimatach dropkowych własnie, w łzience górnej mugaty plus oktagony na podłodze. Dechy dębowe w całym domu oprócz holu, kuchni i łazienek. Boazeria bedzie w przedpokoju na kawałku - ale nie wiem, kiedy się uda ;) Jak bedę miała naprawde jakieś fotki godne pokazania to prześlę ci na maila :)